100 DANA 14. VLADE RH

1

19.10.2016. dobili smo 14. Vladu RH kojoj je na čelu g. Andrej Plenković. Povjerenje Vladi i Premijeru iskazalo je 91 saborski zastupnik uz 3 suzdržana glasa i 45 glasova „protiv“, što nam već u samom početku govori o stabilnosti naše nove Vlade RH.

Kako i priliči kod svake nove Vlade RH, slijedi „ocjena“ poteza i ukupnog učinka u prvih 100 dana od ustoličenja.

Nakon turbolentnih političkih i politikantskih događanja 2016., „pada“ 13. Vlade RH, Izbora Predsjednika u stožernoj i najvećoj političkoj stranci u Hrvata – HDZ-u, te provedenim prijevremenim Parlamentarnim izborima 11.09.2016.,  već u Izbornoj noći bilo je jasno da će nova 14. Vlada RH biti stabilnija od mnogih prije i to je ostvareno.

„Ostati svoj“ u „žiži“ medijske hajke, podmetanja, napada na Mandatara, kadroviranje ministara po vlastitim željama „lijevog i desnog“ političkog spektra kao da su se „lijevi i desni“ udružili protiv, tada još Mandatara g. Andreja Plenkovića, kao da su bili provedeni Izbori za ministre, a ne Parlamentarni izbori, na radost RH urodilo je plodom i g. Andrej Plenković uspio je „ostati svoj“, čime je  ponovno potvrdio da je zasigurno jedan od najvećih kapaciteta kompletne političke scene u Hrvata.

Rezultat toga jeste „3 u 1“, tj. dobili smo „gospodarsko – političko – sigurnosnu“ stabilnost i to je najvažnije od svega, pa čak i od samih rezultata prvih 100 dana.

( http://kamenjar.com/cije-ime-u-vladi-rh-ili-u-saboru-vrijedi-cca-1-milijardu-hrk/ )

No, i rezultati prvih 100 dana 14. Vlade RH „bacaju nas na koljena“ i htjeli mi to priznati ili ne, oni su prepoznati i, budimo realni, jednostavno su odlični.

Najvažnije od svega i od svih uspjeha, iako se još mnogi ne mogu vidjeti, jeste:

1. „Taktički“ rebalans proračuna 2016.

2. Smjernice za izradu Proračuna 2017.

3. Proračun za 2017. sa projekcijama za 2018. i 2019.

4. Strategija upravljanja javnim dugom.

5. ……

6. ……

(  Rezultati „porezne reforme“ još nisu vidljivi, ali će se tek pokazati u budućim vremenima. )

U kratkim crtama: Svaku Vladu RH ocjenjujem i procjenjujem po Proračunu jer je on glavni čimbenik i pokazatelj svega što će nam se događati u budućim vremenima.

Dobili smo najbolji Proračun za 2017. od osnutka naše mlade države i odgovorno stojim iza napisanog. Najbolji je iz više razloga, a najvažniji jeste što je to „nastavak“ na Proračun 2016. i kad ih gledamo kao jednu cjelinu, tek tada nam slika postaje kristalno jasnija.

 Samo rijetki vide da u Proračunu 2017. postoji tzv. „ratna rezerva“ (rashodna strana će se smanjiti) i kad se to isto zbroji s „taktički odrađenim“ rebalansom Proračuna 2016., mogu slobodno i bez ikakvog ustezanja reći ono što osobno „vidim“, tj.  da imamo osigurana sredstva, ne samo za jednu već za nekoliko eskadrila borbenih zrakoplova.

( Rezultati „taktičkog“ rebalansa Proračuna 2016. vidjet će se tek krajem veljače ili najdalje do kraja ožujka 2017. )

( Iščitavajući Dokument:“Prvih 100 dana rada Vlade Republike Hrvatske“,   slobodan sam zaključiti da je Vlada RH sebe opisala i ocijenila svoj rad puno, puno skromnije nego li je to moja procjena i ocjena. To nam samo govori da Vlada RH „šuti i radi“ i ne bavi se sama sobom već rješava nagomilane probleme na radost svih nas i budućih generacija.)

Prvih 100 dana 14. Vlade RH ocjenjujem s ocjenom + 5!

Puna potpora Vladi RH!

Hrvatska ide dalje unatoč i usprkos!

( Napomena: Ocjena rada Vlade RH nije nikakav „hvalospjev“ g. Andreju Plenkoviću ni bilo komu već je to naša realnost i pri tom me uopće ne zanima hoće li se to nekom svidjeti ili ne!
Da sam želio nekom pisati „hvalospjeve“ onda bi jedan od njih zasigurno bio g. Zdravko Marić, ali ni njemu to ne pišem već iznosim činjenice i pohvale timskom radu 14. Vlade RH! )

( Nepobitna činjenica jeste da RH uspješno može voditi samo i isključivo stožerna stranka u Hrvata – HDZ u suradnji sa svojim partnerima! )

Milivoj Lokas/Kamenjar.com

>http://kamenjar.com/gospodarska-oluja/

facebook komentari

  • Sivooki

    Nesretnici nesretni, samouvjereni—svejedno vam je što vam svi javni mediji podmeću klipove ili ste s njima u sprezi…? Pametnom čovjeku bi trebalo biti sve jasno.