Pratite nas

Zanimljivosti

11 razloga zbog kojih je Android bolji od iPhonea

Objavljeno

na

Apple bilježi rekordne prodaje svojih iPhonea. No, iako se iPhonei prodaju kao ludi, postoji mnogo razloga radi kojih su Android mobiteli bolji.

1. Pohrana podataka na microSD kartice

Kada kupite iPhone količina prostora za pohranu podataka koju kupite s njim ne može se nadograditi. S druge pak strane, većina Androida ima utore za microSD karticu s kojom vrlo lako i jeftino možete povećati kapacitet memorije telefona.

2. Izmjena baterije

Ako vam baterija vašeg Android smartphonea pokazuje znakove da je pri kraju jer je već iscrpila ograničeni broj ciklusa punjenja i pražnjenja, sve što trebate napraviti jest ukloniti je i zamijeniti novom. To s iPhoneom ne možete napraviti.

3. Mobitel kao daljinski upravljač

Mnoštvo Android telefona (uključujući HTC One, LG G3 i Galaxy S5) možete koristiti kao daljinski upravljač zbog toga jer su opremljeni s infracrvenom vezom. iPhonei nisu.

4. Intuitivno rukovanje podacima

Fotografije, slike koje ste skinuli s interneta i sl., Android pohranjuje u zasebne datoteke. Ukratko, Android ima odlično riješen sustav manipulacije podacima, sličan načinu rada kada nešto tražite na vašem računalu. Taj sustav je intuitivan i jednostavan za korištenje. Apple vam ne dopušta tu vrstu pristupa svim datotekama.

4. Za ljubitelje glazbe

Android nije briga odakle dolazi glazba koju slušate preko mobitela. Na Android možete bez ograničenja stavljati glazbu iz kojeg god izvore želite. Apple i iOS 8 zahtjevaju iTunes ako želite opremiti vaš iPhon s pjesmama ili pak iPhoto ako ikad poželite prebaciti svoje slike na računalo.

5. Punjenje baterije

Za punjenje vašeg Android telefona možete koristiti bilokoji micro-USB kabel. Ako želite napuniti svoj iPhone, to možete učiniti isključivo s Appleovim ‘Ligtninig’ punjačem.

6. Instaliranje novih aplikacija

Googleova trgovina apliakcijama omogućava vam da skinete aplikaciju direktno sa web stranice na vaš mobitel. Ako tražite neku iPhone aplikaciju u pregledniku, trebat ćete pokrenuti iTunes ili App Store kako biste tu aplikaciju instalirali na iPhone.

7. Na Android tabletu možete imati više korisničkih računa

Svoj Android tablet možete podijeliti sa članovima svoje obitelji ili kolegama jer vam omogućava da kreirate više korisničkih računa ograničavajući na taj način koje informacije su dostupne određenom korisničkom profilu. Kod iPada te opscije nema.

8. Google Maps je jednostavno bolji

Appleova verzija Googla Mapsa nije toliko kvalitetna kao na Androidu. Osim toga, ne možete postaviti da vam Google Maps bude “default” mapa.

9. Maštovitije otključavanje

Svoj iPhone možete otključati ili upisivanjem lozinke ili pomoću senzora otiska prsta. Na većini Android uređaja na raspolaganju vam stoji nekoliko opcija.

10. Veća fleksibilnost

Početni ekran Androida ima više opcija za podešavanje od iPhonea, primjerice tu je mogućnost dodavanja widgeta. Kod iPhonea imate samo standardni mrežni (grid) izgled.

11. Upravljanje obavijestima

Na Android telefonu obavijesti, podsjetnici i sl. pokazat će se na vrhu zaslona što uvelike pomaže da ih lakše uočite i pravovremeno reagirate.

Što vi kažete, koji je bolji?

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

NORVEŠKI ZBOR ODUŠEVIO Mjesecima učili pjesmu, pa u Hrvatskoj iznenadili domaćine pjesmom “Ruža crvena”

Objavljeno

na

Objavio

Kada hrvatski zborovi pjevaju strane pjesme, to nije osobita rijetkost. Međutim, kada strani zborovi zapjevaju nešto hrvatsko, onda je to nešto što se ne čuje svaki dan.

A tu čast imali su prilike čuti gosti eko etno sela Škopljanci, gdje je ovoga rujna uživao mješoviti norveški zbor “Strandvik blandakor“, piše dalmacijadanas.hr

Ovaj simpatični zbor dolazi iz norveškog gradića Eikelandsosen, u blizini Bergena.

Norveški je zbor izveo nekoliko svojih pjesama, a onda su svi ostali iznenađeni kada su čuli prve taktove evergreena “Ruža crvena”. Pjesmu su vrijedno učili mjesecima na jeziku kojega ne poznaju i koji je potpuno različitih od njihovog, stoga je njihov trud za svaku pohvalu.

“Ružu crvenu” u izvedbi norveškog zbora možete poslušati u uvodnom video zapisu

facebook komentari

Nastavi čitati

Tech

Europskom natjecanje u programiranju: Krešimir Nežmah osvojio prvo zlato u povijesti za Hrvatsku!

Objavljeno

na

Objavio

Na prvom europskom juniorskom natjecanju Krešimir Nežmah osvojio prvo zlato u povijesti za Hrvatsku!

Na prvom europskom natjecanju u programiranju održanom od 7. do 12. rujna u Bugarskoj (EJOI) okupili su se najbolji osnovci Europe iz više od dvadeset zemalja, na čelu s Egorom Lifarom iz Rusije, koji je prethodno sudjelovao i na “velikoj” informatičkoj olimpijadi za srednjoškolce u Iranu i osvojio srebro.

Hrvatski tim predvodio je sada već bivši najbolji osnovac Krešimir Nežmah (OŠ M. Gubec) koji je ovim natjecanjem, zajedno s brončanim Eugenom Bošnjakom (OŠ V. Novak), upravo krenuo u 15. gimnaziju. U sastavu ekipe bio je i Patrik Pavić iz OŠ Ante Kovačića koji je pobjedom na juniorskoj olimpijadi Hrvatske (JHIO) i osvojenim srebrom na EJOI naslijedio Krešu na mjestu najboljeg osnovnoškolskog programera u RH. Broncu je osvojio i odlični Dorijan Lendvaj iz Popovače, koji je sudjelovao u natjecanjima i kampovima saveza od 2012. do 2016. godine.

– Fantastični su, a Eugen je odmah po završetku drugoga dana pitao kada počinju radionice u savezu, kroz smijeh će zadovoljno njihov mentor Ivan Šego.

– Uf, uf, odlično, odlično. Krešino zlato sam očekivao i nadao se medaljama za ostale. Moram priznati da su me opako izmotivirali, rekao nam je Domagoj Sabolić, programerski zaljubljenik i učenik 8. razreda OŠ Gornje Vrapče.

Sara Lazarušić je trenutno najbolja osnovnoškolska programerka i učenica OŠ Josipa Račića, a juniorski reprezetativci i osvajači medalja za Hrvatsku njena su svakodnevna “škvadra” u radionicama, natjecanjima i kampovima saveza. – Sjajni su. Zagrlit ćemo ih i izljubit’ kada se vrate. Zaslužili su. I onda učiti od njih, kaže Sara, koja se nedavno podružila i s najboljim olimpijcem u našoj povijesti Goranom Žužićem, nakon njegovog motivacijskog predavanja za reprezantivce u sklopu ljetnog kampa za darovite na Sljemenu.

Hvala obiteljima na sjajnim mladim ljudima Organizirani rad i pravodobno omogućivanje mladim talentima da uče i rade sa sebi sličnima ili boljima uvijek na kraju donese i odlične rezultate.

– Patrik Pavić je u dvije godine pojačanog i kvalitetnijeg rada došao do europskog srebra, a Eugen Bošnjak je u samo godinu dana od početnika došao do razine brončane medalje u Europi, što je svakako najveći uspjeh, rekao je Ivan Šego, njihov mentor. Njihove obitelji su u svakom trenutku činile najviše što su mogle kako bi svojoj djeci osigurale da koriste sve mogućnosti za brže usavršavanje koje su im bile na raspolaganju.

– Hvala obiteljima na sjajnim mladim ljudima kojima imamo privilegiju pomagati. Hvala i Gradu Zagrebu koji je davno prepoznao važnost skrbi o darovitima te školama koje odano služe roditeljima i djeci te ih potiču i na usavršavanje u izvanškolskim aktivnostima, rekao nam je tajnik saveza Zdravko Škokić.

facebook komentari

Nastavi čitati