Pratite nas

11. srpanj proglašen Danom žalosti u FBIH

Objavljeno

na

Vlada Federacije BiH donijela je, na današnjoj 123. sjednici koja je održana u Sarajevu, Odluku kojom se 11. srpanj 2014. godine – Dan sjećanja na genocid u Srebrenici proglašava Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

srebrenica-u-potocarimaVlade FBiH je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo u skladu s odlukama Ustavnog suda FBiH i Europskog suda za ljudska prava.

Utvrđen je i Prijedlog zakona o plinu u Federaciji BiH kojim se uređuju strategija, politika i planiranje razvoja gasnog sektora, sudionici u gasnom sektoru, pravila i uvjeti za obavljanje energetskih djelatnosti u sektoru prirodnog plina, razdvajanje djelatnosti i funkcioniranje gasnog sektora, operatori sistema, pristup treće strane sistemu za prirodni gas, tržište gasom i regulisanje tržišta.

Vlada je danas utvrdila koeficijente i osnovice za boračke naknade i dala suglasnosti na prodaju nekretnina “Energoinvesta” u Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji, te suglasnost Agenciji za privatizaciju u FBiH za prodaju imovine iz pasivnog podbalansa privrednih društava Fabrike duhana Sarajevo i “Agrokomerca” u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Federalna vlada usvojila je Program javnih investicija FBiH za razdoblje 2015-2017 čiji je osnovni cilj usklađivanje razvojnih projekata u Federaciji BiH s realnim izvorima financiranja.

Federalna vlada prihvatila je Informaciju o Zaključcima sa 19. sjednice Skupštine Razvojne banke Federacije BiH i usvojila Zaključke kojima se daju olakšice za korisnike kredita sa područja pogođenih poplavama.

”Uz ostale kadrovske odluke, Vlada FBiH je dala više suglasnosti na rješenja federalnog ministra rada i socijalne politike o imenovanju nadzornih i upravnih odbora ustanova socijalne skrbi”, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Fena/kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Hrvatska može pomoći u jačanju suradnje između Rusije, EU-a i NATO-a, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za rusku agenciju TASS uoči početka službena posjeta Rusiji.

“Vjerujem da Hrvatska može postati posrednik u suradnji Rusije, EU-a i NATO-a, organizacija čije smo mi članice i čije zajedničke vrijednosti dijelimo i u njih čvrsto vjerujemo. Ipak, nemoguće je bez Rusije rješavati mnoga pitanja na globalnoj pozornici i zato uvijek podržavam dijalog, čak i u bilo kojem neslaganju”, kazala je Grabar-Kitarović.

Vitalno je obnoviti dijalog između Rusije i Zapada, uvjerena je hrvatska predsjednica. “Dijalog je ključna stvar. Rusija i NATO ključni su čimbenici europske sigurnosti i stabilnosti”, rekla je.

“Svako pogoršanje u odnosima NATO-a i Rusije ima izravne posljedice na sve aspekte europske sigurnosti i stabilnosti”, naglasila je.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati