Podanički govor: Krešo Beljak, predsjednik HSS-a na raportu kod Stankovića

5
krešo beljak

U emisiji “Nedjeljom u 2” kod Aleksandra Stankovića gostovao je novi predsjednik HSS-a, Krešo Beljak.

[ad id=”93788″]

‘HSS nije isključivo poljoprivredna stranka, mi smo pozvani da se borimo za interes ruralnog područja Hrvatske i pandan smo građanskim strankama. ‘Bez jakog sela nema jakog grada, ni jake države. Državu treba decentralizirati, društvo demokratizirati i to je sve što će HSS ponuditi u narednom razdoblju’, kazao je Beljak.

Godine 1999. kad je imao 28 godina, u uhvaćen je u provalama auta na parkiralištu. Pomoću kovanice od 50 lipa i pod utjecajem alkohola on i njegovo društvo otvorili su tridesetak automobila. Za to je kažnjen s osam mjeseci uvjetne kazne. Beljak kaže kako se radlo o gluposti koje nije bio svjestan, jer je bio u krivo vrijeme u krivom društvu. ‘To nije preveliki krimen u mom životu i od tad sam počeo birati društvo’, kazao je. ‘Nisam kriminalac i nisam nikad radio štetu drugome, a kad bi se dogodila tuča uglavnom sam bježao’, dodao je. U politiku je ušao kao mladi profesor koji je nosio listu grada Samobora – izbore su tada dobili.

Loša komunikacija između Domoljubne koalicije i Mosta za Beljaka je najveći  problem u vladajućoj koaliciji. Ako se nešto ne promijeni ova Vlada neće izdržati ni do jeseni – trenutno rade samo na podjeli fotelja. ‘Ova vlada malo ili nikako ne radi na reformama. Postoje pokušaji, ali oni sliče na pokušaj liječenja kuge u 16. stoljeću kad su liječnici oboljelima puštali krv – jer bolje nisu znali’, kazao je. Premijer Tihomir Orešković, dodao je – nema politički legitimitet. ‘On je eminentni menadžer, ali političar nije. Možda nešto i napravi, ako se okruži sposobnim suradnicima. želim mu sreću’, kazao je Beljak.

‘Reforma nije ni poskupljenje dopunskog zdravstvenog osiguranja – treba dignuti državne prihode decentralizacijom, investicijama i novim radnim mjestima’. Samobor je to uspio novcem iz EU-a koji je uložen u poduzetništvo. ‘Ukinite DUUDI i dajte nekretnine lokalnoj zajednici, dopustite gradonačelnicima i načelnicima da rade. Neka lokalna zajednica nađe investitore i stavi svoje nekretnine u funkciju’, kazao je Beljak.

Za Božu Petrova kazao je kako ‘mu se ne može prodavati pod Mesiju’. ‘Nije on spasio Metković nego ga je doveo u probleme – zbog otkaza i nekih drugih poteza Metković će plaćati sudske oštete. U Hrvatskoj ima na desetke gradova koji stoje bolje od Metkovića’, kazao je Beljak te najavio kako će na idućim izborima metkovski HSS najvjerojatnije kandidirati Stipu Gabrića Jamba za gradonačelnika.

Beljak je kazao kako 10. travnja 1941. ‘jedan od najtužnijih i najsramotnijih dana u hrvatskoj povijesti’. ‘Vlatko Maček je bio prvi antifašist, ostali su se javili tek nakon napada Njemačke na Rusiju’, dodao je. To što ove godine predstavnici Židovskih općina neće ići na komemoraciju u Jasenovcu vidi kao reakciju na ‘fašizaciju društva’. Dodao je kako ne možemo danas mlade učiti da pozdrav ‘Za dom spremni’ nema veze s NDH. ‘Radi se o šačici uzurpatora koji su 1941. preuzeli vlast i njih se treba odreći’. Smatra kako su neke stvari o ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću izvučene iz konteksta – ‘ako nisu, onda je to jako žalosno’, kazao je.

Hrvatsko selo, smatra – mora biti mjesto u kojemu će dobro živjeti i poljoprivrednici, ali i ljudi koji se ne bave poljoprivredom. Smatra kako veliki poljoprivrednici moraju biti svjesni da ne smiju uništavati sve drugo oko sebe. Slaže se također da hrvatski seljak više neće moći živjeti od poljoprivrede ‘s jednom kravicom i pak kokoši’. Spomenuo je primjer Njemačke u kojoj lokalna zajednica velikim lancima uvjetuje otvaranje trgovina – time da 50 posto proizvoda koje prodaju, budu proizvodi lokalnih proizvođača.

[ad id=”93788″]

Podanički govor: Krešo Beljak, predsjednik HSS-a na raportu kod Stankovića. Mislio sam da je Radićeva politika bila…

Posted by Markov trg on 10. travnja 2016

facebook komentari

 • Vladač

  Pa zar je hrvatski narod toli politički nepismen da je ovoj orjunaškoj krtici prokrčio put u stranku legendarnog Stjepana Radića? Ne, nije nepismen, nego je Beljakovo uztoličenje – daj Bože! – posljednji birokratski čin udbaških krvoloka koji 2001. izmilješe iz mišjih rupa kamo se uvukoše uoči i tiekom Domovinskog rata. Oreškoviću, Kolindo, branite žarče hrvatski narod ili odstupite! Sjetite se da ćete umrieti! Zaista je dozrio čas da se na službenim proglašenjima visokih državnih funkcija uvede “servus publicus” po uzoru na takvu osobu o doba starog Rima, koji je za svečanog obhoda rimskom triumfatoru ponavljao rieči “Te hominem esse memento” (sjeti se da si [smrtan] čovjek). Birači koji vas izabraše nisu računali da ćete biti robovi bruxelleskog liberalnog fašizma. Naoružajte se političkom mudrošću pročitavši govor Viktora Orbána, (

  https://youtu.be/og__F7zTl8A ).

  ZA HRVATSKU BEZ JUGOSLAVENA!

 • Agromentum

  Pa kog je pobogu HSS doveo na čelo? S 28 godina mnogi imaju već dvoje djece a on provaljivao u auta. Pa da mu se sad vjeruje da nema kriminalne energije…. i takav će pomoć’ hrvatskom seljaku…

 • vdanan

  „Radi se o šačici uzurpatora koji su 1941. preuzeli vlast i njih se treba odreći“

  Ovo je znakovito, i mislim da ne griješim ako kažem da je to od Boga poslan znak ljudima, da mogu, ako to žele, vidjeti o kakvoj je osobi riječ.
  Dakle, Pavelić i ostali iz ustaškog pokreta, koji su se i prije 1941. jasno zalagali i borili za slobodu hrvatskoga naroda, su po mišljenju ove gnjide–uzurpatori. A ta gnjida nikada nije prije svoga izbora u HSS-u bio član te stranke, i ništa za tu stranku nije bio učinio, nego je samo doveden da bude njezin predsjednik. To je klasična definicija uzurpatora. Dakle, jedan klasični uzurpator obtužuje borce za slobodu hrvatskoga naroda, da su uzurpatori. Ali, pogledajmo još njegovih bisera:

  „…kako se radlo o gluposti koje nije bio svjestan, jer je bio u krivo vrijeme u krivom društvu“

  Ma nemoj. Takva izprika bi možda mogla proći za jednog desetgodišnjaka, a ne za podupno odrasla čovjeka od 28 godina, koji iza sebe ima čak i nekakvo ratno izkustvo. Ne, nisi pokazao nikakvo kajanje, nego samo nudiš svoje pokušaje opravdavanja.

  „….Vlatko Maček je bio prvi antifašist, ostali su se javili tek nakon napada Njemačke na Rusiju“

  Maček je nije imao dovoljno hrabrosti, ali je pozvao hrvatski narod na prihvaćanje ustaške vlasti. Da, ti kažeš da je bio antifašist, i s time zapravo pokazuješ da ustaška vlast u svom osnivanju nije bila fašistička. To ti pokazuje ponašanje samog Mačeka, za kojega kažeš da ga poštuješ. A ta činjenica da su se „ostali“, koje ti kukavički ne želiš imenovati onime što su bili–komunisti i četnici, uhvatili „antifašizma“ tek nakon što je propao pakt Hitler-Staljin, dokazuje da ti „antifašisti“ nisu bili zaista antifašisti, nego su bili Staljinovi poslušnici i podanici, kojima se i ti priključuješ. Da su zaista bili antifašisti u pravom smislu riječi, onda bi se bili pobunili protiv nacista odmah, bez obzira što je Staljin o tomu mislio.

  „…mu se ne može prodavati pod Mesiju“

  A možeš li se ti njemu prodavati pod isto? Očito je da imaš takve ambicije.

 • bakran

  Uh, seljaci su na čelo stranke dobili seljaka-bedaka.

  • kršni

   Iz Bedakovčine!