Ruski vojni zrakoplovi provocirali američku ratnu mornaricu (VIDEO)

5

Ruski vojni zrakoplovi ponovno su provocirali američku vojsku, preletjevši iznimno blizu američkog ratnog broda dok se napetosti između Moskve i Washingtona nastavljaju zbog sukoba u Ukrajini i Siriji.

[ad id=”93788″]

Američki CBS News prenio je riječi neimenovanog američkog visokog vojnog dužnosnika koji je otkrio da su dva nedavna incidenta bila “agresivnija od svega što smo vidjeli u posljednje vrijeme”.

Prvi incident dogodio se 11. travnja kada su dva ruska zrakoplova SU24 dvadesetak puta proletjela na manje od tisuću metara od američkog ratnog broda Donald Cook koji se nalazio 70 nautičkih milja od Kalinjingrada u Baltičkom moru, prenosi jutarnji list

Pritom su letjeli toliko nisko da su od potiska uzburkali površinu mora, tvrde u Pentagonu.

U međuvremenu je objavljena i snimka jednog od niskih letova.

Dan kasnije, dva ruska helikoptera KA27 Helix proletjela su nekoliko krugova oko istog američkog ratnog broda i snimali fotografije, a nakon toga su dva ruska zrakoplova oko broda izvodili bliske manevre koje dužnosnici opisuju kao simulaciju napada.

facebook komentari

 • vdanan

  Ma nisu to nikakve provokacije. Široke ruske duše samo su htjele pozdraviti svoje „amerikanjske“ prijatelje. A kako će to drukčije učiniti nego borbenim zrakoplovima? Pa ne će valjda poslati putničke zrakoplove?

 • EMINƎM

  s rusima nikad nije dosadno

 • bakran

  Trebali su Ameri dignut 2-3 lovca, pa se malo ‘poigrat’..

 • Otporaš

  To su američka braća po oružju WW2 i nitko ih nije optužio da su komunisti, kao što su optužili Hrvate da nacisti zato što su bili “braća” po oružju za vrijeme WW2. Dva aršina potpuno drugačijih mjerila.

 • prepri43

  Trebali su za njim pustiti muhu zujalicu (govnaru) pa bi bilo s njim,- ende (ha) ! – ha,ha,ha!…