Milijan Brkić: U tijeku je negativni proces novog egzodusa mladih iz Hrvatske

6

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića boravio je u subotu u Wiesbadenu gdje je, na poziv Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke, održao sastanak sa predstavnicima hrvatskih udruga sa područja Hessena.

Na sastanku kojem je nazočilo tridesetak predstavnika hrvatskih udruga i zajednica, Brkić je govorio o stanju u Hrvatskoj kao i mjerama koje Hrvatska kani poduzeti kako bi se pomoglo uhićenim pripadnicima HVO-a u Orašju te spriječilo daljnje pokretanje političkih optužnica i uhićenja hrvatskih branitelja iz HVO-a i HV-a.

-S hrvatskim iseljenicima sam razgovarao o tomu što hrvatska država može učiniti kako bi se olakšao povratak u Hrvatsku i omogućilo olakšano ulaganje u hrvatsko gospodarstvo, rekao je Brkić za Hinu.

Hrvatski iseljenici su izrazili zanimanje i za poreznu reformu u Hrvatskoj i pitanja vezana uz oporezivanje mirovina nakon povratka u Hrvatsku. Iseljenici su Brkića pitali i zašto Hrvatska radiotelevizija nema dopisništvo u jednoj tako važnoj zemlji kao što je Njemačka.

-Mi smo itekako dužni našim iseljenicima koji su Hrvatskoj pomagali ne samo za vrijeme rata nego i poslije, rekao je Brkić i primijetio kako se hrvatska politika iseljenika sjeti samo kad su izbori.

Napomenuo je kako je u tijeku negativni proces novog egzodusa mladih iz Hrvatske.

-Ono što je još pogubnije je to da se sada ne iseljavaju samo očevi i majke nego cijele mlade, dobro obrazovane obitelji koje nedostaju Hrvatskoj”, rekao je Brkić i zaključio kako se u Hrvatskoj moraju pokrenuti svi procesi kako bi se stvorili uvjeti za ostanak hrvatskih građana i zaustavi egzodus mladih i sposobnih koji je najizraženiji upravo prema Njemačkoj.

-Mislim da je krajnje vrijeme da hrvatska politika, bez obzira na političke opcije koje su na vlasti, zaustavi ovaj trend, rekao je Brkić. On je zahvalio Hrvatskim katoličkim misijama u Njemačkoj na očuvanju hrvatskog identiteta u ovoj zemlji.

Osim s hrvatskom zajednicom Brkić se sastao i s ministrom unutarnjih poslova savezne države Hessen Peterom Beuthom te glavnim tajnikom CDU-a Hessena Manfredom Pentzom.

Brkić u Njemačkoj boravi na poziv Hrvatskog svjetskog kongresa a tijekom večeri je posjetio i estradnu manifestaciju Hrvatska noć koja se održava u Frankfurtu na Majni.

hrvatska-noc-2016

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  Pravog ste pozvali, uspjeh je osiguran

  • Maks

   Mlate ga sa svih strana po forumima a niko ga ne brani, prije par mjeseci bio miljenik nacije.

   • Istina

    To “miljenik nacije” je širi pojam.

   • Omnes Omnibus

    Mozda ga percipiraju kao prodanu dusu, ne znam zasto? No u svakom slucaju, odlazak mladih nije nesto sto spada u njegovu ekspertizu.

    • Maks

     Vec su neki dan objavili da ce nezaposlenost rasti i dalje , izjava mu je populizam. Prodao se jest on je rusio Karamarka pripremio situaciju oko konzultantice , onda uletio Seks i Plenkovic i izigrali ga – igrao je za Pasalica i Co!

 • milanU

  Lijepo vidjeti, sve Hrvat do Hrvata! To je uistinu što je PORUKA IZMIRENJE “U”STAŠA I HRVATSKIH PARTIZANA pisala u Istarskoj DRINI 1964. br. 3/4, strana 18-21.
  Živjelo Hrvatsko IZMIRENJE!