14. listopada bit će formiran Hrvatski sabor i dogovorena nova Vlada!

5

Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković danas je ispred Središnjice HDZ-a za brojne okupljene novinare komentirao tijek pregovora s Mostom o sastavljanju Vlade i parlamentarne većine. Donosimo sažetak njegovih poruka:

Idemo u najboljoj namjeri i dobroj vjeri da buduća parlamentarna većina i Vlada bude sastavljena od zastupnika HDZ-a i Mosta uz potporu manjina. Svi potpisi koji dolaze su dobrodošli. Cijenim sve one koji su spremni dati potporu stabilnoj Vladi prije odlaska kod Predsjednice.

Prepustio bih kolegama iz Mosta da prijedlog koji je bio na stolu danas razmotre na Nacionalnom vijeću, a HDZ-ova tijela će ga raspraviti sutra. Radimo na kreativnom europskom rješenju. Paket je racionalan, razuman i odražava partnerski odnos. Razgovori s Mostom vode se konstruktivno, prijateljski i bez tenzija i napetosti za dobrobit buduće vlade i Hrvatske. Moj cilj je da 14. listopada bude formiran novi saziv Hrvatskog sabora i dogovorena nova vlada.

GORDAN JANDROKOVIĆ: Imamo dovoljno potpisa u ovoj fazi, a bit će još nekoliko potpisa

facebook komentari

 • Malleus_Haereticorum

  To znači da Plenković nije popustio nerazumnim zahtjevima družbe Bože Petrova. Nedavno je na HRT-u bio dokumentarac o grofu Vraniczanyju, u kojem je dotični grof spomenuo definiciju diplomata, koja kaže–diplomat je onaj tko će vam na lijep način reći da se nosite dovraga i da pri tome budete sretni na putu u propast. Mislim da Plenković sasvim dobro odgovara toj definiciji.

  • goranka
   • Malleus_Haereticorum

    Ovo pokazuje, ako je istinito, da Petrov nije dobio što je htio. Nešto je dobio, ali to nije ono što je htio. Znam što te muči i na to ću ti ovako odgovoriti: mi u Hrvatskoj nemamo dovoljno razvijen smisao za trule kompromise. Ne shvaćamo dovoljno dobro važnost detalja i finesa. Nismo to ni mogli steći zbog poznatih razloga–petnaest godina razularenog udbašenja malo koji narod bi preživio, a Hrvati ipak jesu. Samo sebi odgovori na pitanje–tko će biti glavni u budućoj Vladi RH? Tko može pozivati ministre na red? Jasno je, mi tek moramo vidjeti TKO je zapravo Andrej Plenković. Nevolja za družbu Bože Petrova je da i oni to tek moraju vidjeti.

    • Sivooki

     Kako si tako siguran…?
     Ne sviđa mi se ono što vidim…

     • Malleus_Haereticorum

      Božo Petrov, 1. veljače 2016:„Stojim beskompromisno iza činjenice da ćemo se boriti za ono što nam je važno..“
      Božo Petrov, 5. lipnja 2016.:„Da, vjerujem da tada nije znao da smo beskompromisni…“
      Božo Petrov, 7. kolovoza 2016.: „Taj sam status dobio zbog toga što sam beskompromisno djelovao,…“
      Božo Petrov, 3. rujna 2016:„Cijena toga je beskompromisno ispoštovanje programa u roku.“
      Božo Petrov, 18.rujna 2016.:„Postignut je kompromis oko nekih Mostovih zahtjeva, …“
      Božo Petrov, 7. listopada 2016.:„To je svojevrsni kompromis u kojem je svima jednako dobro ili jednako loše.“