U 19 sati se očekuje glasovanje o novim ministrima

0

Izglasavanje povjerenja novim ministrima uvršteno je na dnevni red sjednice Sabora i očekuje se oko 19 sati. Potvrdu u Saboru čekaju HNS-ovi Predrag Štromar, kandidat za potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i Blaženka Divjak, kandidatkinja za ministricu znanosti i obrazovanja, te HDZ-ovi Davor Božinović, Dražen Bošnjaković, Tomislav Ćorić, Marko Pavić i Lovro Kuščević, kandidati za ministre unutarnjih poslova, pravosuđa, zaštite okoliša, rada i uprave.

Saslušavanje u matičnim odborima počelo je od 16 sati. Na plenarnoj sjednici, koja se nastavlja od 19 sati, očekuje se samo glasovanje o povjerenju. Tako propisuje saborski Poslovnik donesen u vrijeme dok je većinu u Saboru imala lijeva koalicija na čelu sa SDP-om.

Uskoro počinje Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu na kojem premijer Andrej Plenković predstavlja Blaženku Divjak. Na putu iz Vlade RH u Hrvatski sabor Divjak nije željela odgovarati na pitanja o svojoj funkciji, dok je Maro Alavanja (HNS-ov direktor za strateške komunikacije) kazao da “je sve po planu”.

Sabor je već prethodno proveo promjene u sastavima odbora, uvažavajući novu koaliciju HDZ-a i HNS-a i novi odnos političkih snaga u parlamentu.

facebook komentari