26. obljetnica tragične pogibije pripadnika PP Beli Manastir

1

Svetom misom u crkvi sv. Martina i polaganjem vijenaca podno spomenika ispred Policijske postaje Beli Manastir u nedjelju je obilježena 26. godišnjica tragične pogibije dvojice pripadnika PP Beli Manastir.

Toga dana su iz zasjede ubijeni policajci Marijan Kuzman i Zoran Sinanović koji su bili u redovitoj policijskoj patroli ispred vojarne u Belom Manastiru. “Ovdje ispred PP Beli Manastir odajemo poštovanje i zahvalnost prema policajcima koji su dali svoje živote za slobodu Domovine.

Posebno je važno naglasiti da je 5. Policijska postaja kao borbena postrojba ostala cijeli rat štiti Osijek te su dali izniman doprinos za slobodu Slavonije i Baranje, kao i Hrvatske”, rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je prisustvovao polaganju vijenaca.

Ratni zapovjednik PP Beli Manastir Anto Prgomet rekao je kako su stradali policajci ubijeni dok su obavljali svoje redovite radne zadatke i to iz zasjede. “Bio je to i krvavi početak velikosrpske agresije na Baranju”, rekao je Prgomet.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob naglasio je kako su dvojica policajaca, Marijan Kuzman i Zoran Sinanović, bili prve baranjske žrtve u Domovinskom ratu te da im svi izražavaju vječnu zahvalnost i poštovanje, kao i svim drugim poginulim braniteljima, koji su dali svoje živote u stvaranju slobodne Hrvatske. Tijekom Domovinskoga rata iz Policijske postaje Beli Manastir poginulo je šest, a ranjeno 78 pripadnika.

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Ministre, dobro radiš ovo što radiš i na to nemam primjedbe, ali LOŠE RADIŠ ONO ŠTO NE RADIŠ, a ne radiš to da uzimaš u zaštitu bojovnike HOS-a koje uhićuju diljem Hrvatske i podnose protiv njih prijave, zbog ,,uznemiravanja javnosti” !!! Koje javnosti??? Četničke i komunjarske… jedino tu i takvu ,,javnost” može uznemiriti pozdrav ZA DOM SPREMNI i ratne zastave HOS-a, pred kojima su najviše strahovali četnici i JNA!!! Bojiš se suprodstaviti drugu Plenkoviću i njegovom kompanjonu Pupovcu??? Kada si zadnji puta poslušao neku Thompsonovu pjesmu??? Eee, moj narode!!!