Pratite nas

Dobro smo i prošli s obzirom na to što smo dopustili Lijanoviću i SDP-u

Objavljeno

na

Dana 20. svibnja 2014., na prvim jutarnjim vijestima Federalne televizije, gost je bio gosp. Jerko Ivanković Lijanović, odjeven u uniformu Civilne zaštite FBiH koji je na upit novinarke „Kolike su štete izazvane ogromnim poplavama u Bosni i Hercegovini te na koji način ih misle sanirati?”, mrtvo hladno odgovorio kako treba smanjiti administraciju i ukinuti županije, te novac koji bi se time uštedio usmjeriti za obnovu i sanaciju šteta nastalih u poplavama.

0

Takvu izjavu, punu gadosti i nehumanosti prema ljudima koji su stradali može izreći samo netko kome su oholost i pohlepa u potpunosti obuzeli organizam i doveli ga u stanje opće društvene opasnosti po interese građana i naroda koji proživljavaju svoje najteže trenutke nakon Domovinskog rata.

Novčane poticaje i namjenska sredstva kojima raspolaže Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kojem je na čelu Jerko Ivanković Lijanović, zajedno s Razvojnom bankom kojoj je donedavno na čelu bio Lijanovićev zet, Petar Jurčić, jedina su prava adresa koja je predviđena za pomaganje građanima Bosne i Hercegovine u ovakvim teškim situacijama.

Prebacivanje loptice iz okvira svog djelokruga na ustavne promjene, u vrijeme tek raspisanih općih izbora u BiH, znanstvena je fantastika, političko dodvoravanje velikobošnjačkim unitaristima narodne stranke Radom za boljitak i predizborni spin (što ni na koji način ne može pomoći stradalim od poplave), te skretanje pozornosti s novca koji je potrošen a bio je namijenjen za te svrhe, na političku razinu, tj. prebacivanje odgovornosti za poplave u BiH na hrvatski narod koji ne želi ukidanje županija i centralističku unitarnu državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj bi imao status nacionalne manjine za što se zalaže narodna stranka Radom za boljitak, nego želi novi ustav po mjeri sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Mi, branitelji oboljeli od PTSP-a, smatramo da je uzrok ovim elementarnim nepogodama oholost i pohlepa političara poput Jerke Ivankovića Lijanovića koji vjeruju jedino u „zlatno tele” i osobno bogatstvo kao jedinu vrijednost u BiH, te da smo mi svi u funkciji njihovog osobnog bogaćenja.

Kada se samo sjetimo koliko je novca potrošeno u kampanji stranke Radom za boljitak i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva „Glasuj srcem, kupuj domaće”, čovjek se može zapitati samo kako je ovo sve moguće kada u Bosni i Hercegovini žive vjernici koji se svakodnevno mole Bogu.

Budući da SDP BiH i stranka Radom za boljitak već četiri godine stalnim lažima i obmanama razaraju sve moralne i etičke vrijednosti u BiH, možemo samo zaključiti da smo dobro i prošli, s obzirom na to što smo dopustili.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

VLADIKA GRIGORIJE OTVARA RESTORAN U PROSTORIJAMA SPC U DUBROVNIKU?

Objavljeno

na

Objavio

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, prema pisanju srbijanskog portala Alo, deložirao je u Dubrovniku Vijeće srpske manjine toga grada, što je, kako se navodi, izazvalo gnjev kod oko 3.500 dubrovačkih Srba.

Oni sada navodno peticijom traže od patrijarha Ireneja da ih ukazom makne iz zone nadležnosti.

Grigorije je tvrdio da će proširivati galeriju ikona u prostorima Crkve u Dubrovniku, te je zbog toga naložio SNV-u da napusti ured od pukih 15 kvadrata za koji im je SNV plaćao 2.000 kuna mjesečno najma, piše Krugoval Domovina

Dubrovački Srbi u pismu upućenom patrijarhu Irineju i Sinodi SPC-a smatraju da vladika namjerava crkveni prostor dodatno komercijalizirati otvaranjem restorana, naveli su u javnom pismu ljudi iz dubrovačkog SNV-a.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne vjerujem da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića

Objavljeno

na

Objavio

U Studiju 4 gostovao je Miro Kovač, predsjednik saborskog odbora za vanjsku politiku i bivši ministar vanjskih poslova.

Komentirajući akciju Agrokor, istaknuo je da se zalaže za utvrđivanje političke odgovornosti. To je naša dužnost i prema građanima koje zastupamo, i prema državi. Osobno se zalažem za rasvjetljavanje svega onoga što se događalo kad je riječ o Agrokoru, rekao je Kovač. Istaknuo je kako vjeruje da u Hrvatskoj pravosuđe funkcionira neovisno i ne vjeruje da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića.

Osvrnuo se i na posjet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Rusiji. Rekao je da očekuje pomak u odnosima između Hrvatske i Rusije.

Očekujem da ćemo najviše jačati dijalog na području gospodarstva jer postoje sankcije Europske Unije prema Rusiji, ali i Rusije prema Europskoj uniji i zbog toga je Hrvatska trpjela štetu na planu gospodarstva. Ali Rusija ima pravo diskrecije i može propustiti neke tvrtke na svoje tržište.

Da bi se to dogodilo važno je imati dobre prijateljske odnose sa Rusijom i mi to želimo, istaknuo je Kovač.

 

facebook komentari

Nastavi čitati