28. obljetnica osnutka HDZ-a

1

Predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković danas je – u povodu 28. obljetnice osnutka HDZ-a – položio vijenac i zapalio svijeću na grobu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom Mirogoju.

Nakon polaganja vijenca, u izjavi za medije istaknuo je da je HDZ uvijek znao pronaći rješenja za dobrobit hrvatskog naroda.

Došli smo odati počast utemeljitelju HDZ-a i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu. HDZ se pokazao kao središnja politička snaga u Hrvatskoj, čiji su članovi znali naći rješenja za dobrobit hrvatskoga naroda i u najtežim, prijelomnim trenucima, ali i kasnije pri izgradnji institucija, jačanju demokracije, građenju slobodnog tržišnog gospodarstva i dostizanju standarda koji su bili pred nama u procesu uključivanja Hrvatske u NATO i EU.

Danas šaljemo poruku političke stabilnosti i odgovornosti za bavljenje najkrupnijim izazovima političkog, ekonomskog, financijskog, socijalnog i sigurnosnog karaktera koji su pred nama. Na tom tragu vodimo sve naše aktivnosti i politike.

Na pitanje novinara što bi dr. Franjo Tuđman danas rekao na koaliciju HDZ-a i HNS-a, Plenković je odgovorio da je prvi hrvatski predsjednik uvijek vodio računa o interesima RH:

Zato naglašavamo njegovu državničku mudrost u prijelomnim trenucima. I ovaj iskorak je jako dobar za ukupno trasiranje odnosa na hrvatskoj političkoj sceni i izlazak iz ponekad i meni teško objašnjivih rovova. Moja je poruka bila prije godinu dana da se želim angažirati kako bih preobrazio ne samo stranku, nego i brojne druge relacije na hrvatskoj političkoj sceni. I ovo je jedna od takvih relacija.

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    E,moj Franjo, bolje da ne vidiš današnji HDZ i tko ga i na koji način vodi ! Uvijek je najopasniji neprijatelj koji djeluje iz ,,naših redova”!