30.000 navijača 90 minuta pjevalo božićne pjesme

0

Čak 30.000 navijača njemačkog nogometnog drugoligaša Union Berlina okupilo se na stadionu An der Alten Försterei kako bi pjevalo božićne pjesme uz svijeće i kuhano vino.

Pjevali su 90 minuta koliko traje nogometna utakmica, uz 15-minutnu pauzu na poluvremenu.

Osim božićnih, pjevale su se i navijačke pjesme. Ova ideja rodila se prije 11 godina kada se okupilo 89 navijača. U godinama koje su uslijedile ‘Božić na stadionu’ je prerastao u tradiciju i veliki spektakl, prenijela je Hina.

“Zašto ne ? I ovo je dokaz koliko ovi navijači vole svoj klub. Na stadion su došle obitelji s djecom, svi su imali barem neko obilježje kluba. Ovo je lijepa tradicija po kojoj smo postali poznati u svijetu,” kazao je jedan od sudionika Peter Müller.

Navijači Union Berlina već su se nekoliko puta istaknuli raznim akcijama. Tako su prije deset godina pokrenuli kampanju ‘Krvari za Union’, masovno davali krv i njenom prodajom pomogli klubu da se spasi od bankrota, piše Hina.

Pomogli su i 2008. kada su organizirali radne akcije i renovirali stadion kako bi dobili licencu za 2. njemačku ligu. Prije dvije godine navijači su za tri milijuna eura kupili dionice kluba kako bi se stadion proširio sa 2,300 na 21.717 mjesta koliko ima sada.

facebook komentari