Nevrijeme u Americi

1

Vrijeme koje zadnjih tjedan dana vlada u SAD-u primjerenije je srcu zime. U nekim gradovima oboreni su rekordi za niske temperature.

nevrijeme

Rekordno niska temperatura od -23°C izmjerena je i u Coloradu u gradu Burlingtonu, a u Denveru je 12. studenog izmjereno -25°C, što je novi datumski rekord (stari je iznosio -20°C iz daleke 1882. godine).

Ciklona nazvana Astro donijela je na sjeveru države velike količine snijega, a snježna oluja koja je uslijedila naglo je spustila temperature.

U gradu Casperu (država Wyoming) temperatura se u četvrtak 13. studenog spustila do -32.8°C, što je rekordno niska vrijednost za mjesec studeni. Da je riječ o vrlo jakoj hladnoći govori i podatak da je najviša temperatura u Casperu dosegnula -16°C, što je čak za 24°C manje od prosječne maksimalne za sredinu studenog koja iznosi 8°C.

Ciklona Astro je donijela i obilan snijeg, najviše u državama Michigan, Minessota i Wisconsin.

Nova snježna ciklona, nazvana Bozeman je u četvrtak zahvatila sjeverozapad SAD-a, najprije države Oregon i Idaho. Tijekom vikenda i početkom slijedećeg tjedna snijeg će se širiti od središnjih dijelova SAD-a prema sjeveroistoku.

Blidinje.net/cudaprirode.com/kamenjar.com

facebook komentari

  • 1diablo

    😀