AIESEC nudi mogućnost usavršavanja u 24 zemlje svijeta

3
AIESEC Mostar, član najveće svjetske studentske organizacije koja svoje podružnice ima u čak 125 zemalja svijeta, vrši upis novih članova.  Svi zainteresirani koji smatraju da svojim angažmanom i vještinama mogu doprinijeti boljem pozicioniranju mostarskog AIESEC-a u krugu studenata i korporacija mogu se prijaviti preko Facebook stranice AIESEC Mostar na pozicije brand menadžera, menadžera za prodaju, koordinatora događanja, menadžera za pravne poslove ili društvenog poduzetnika.

aiesec“Imamo definirane strukture svakog područja i po pozicijama tražimo nove članove, to jest, regrutiramo članove na pozicijama kojima nedostaje kandidata. Trenutačno primamo 15-ak članova”, kazala je Maša Šimić, potpredsjednica AIESEC-a. Vještine koje AIESEC traži od kandidata su spremnost za rad, aktivnost, komunikativnost, spremnost na učenje, poznavanje engleskog jezika i vještine znanja o prodaji.

Mogućnost putovanja
AIESEC je organizacija koja obučava studente za liderske pozicije. U svojim aktivnostima organizira i razmjene studenata u 24 zemlje svijeta. “Do sada smo ostvarili razmjene u Egipat, Tursku, Tunis, Rusiju, Indiju i mnoge druge zemlje”, kazala je Šimić. Da bi mladi dobili utjecajnu poziciju u svijetu, AISAEC ih, u sklopu treninga za liderske pozicije, obučava poduzetničkim i društveno odgovornim vještinama.

Da bi stekli cjelokupno iskustvo, AIESEC svojim članovima nudi priliku u timskom učenju   savladati tehnike vođenja i rukovođenja iz  područja financija, projektnog planiranja, komunikacijskih vještina, odnosima s korporacijama i medijima, ljudskim resursima, za organizacijskim projektima ili konferencijama.

Cilj AIESEC-a je radom i upornošću te uporabom ljudskog potencijala u svijetu stvoriti klimu mira i suživota među narodima. Ova organizacija svim svojim članovima omogućava različita iskustva u menadžmentu, kako bi već u studentskoj dobi aktivno radili na razvijanju karakteristika ličnosti i upoznavanju mladih iz cijelog svijeta.

“Da bi napor koji ulože sudionici u rad napravio značajan utjecaj, postoje lokalne, nacionalne, te međunarodne konferencije i seminari na kojima se održavaju treninzi za razvoj osobnih vještina i kompetencija te funkcionalne edukacije”, kazala je Šimić.

youth-talent

Važni projekti
Projekti koji su važni za AIESEC su razmjena i dolazak studenata iz cijelog svijeta da sudjeluju u radionicama koje organiziraju. Važno spomena je višegodišnje organiziranje Forum Youth to Bussines. Na ovom jednodnevnom događaju izaslanici studenti imaju priliku pohađati radionice partnera, vodećih korporacija i tvrtki. “Osim stečenih znanja studenti su na ovaj način neizravno dali inpute predstavnicima tvrtki u kakvim bi to tvrtkama ‘mi’ sutra željeli raditi ili biti korisnici istih”, kazala je Šimić.

pogled.ba/kamenjar.com

facebook komentari

 • peppermintt

  like AIESEC 🙂

  • preporučuješ li AIESEC? čini mi se da su korisna organizacija!

   • peppermintt

    za studente obvezno 🙂