Akademik Pečarić i dr. sc. Stjepandić biskupu Košiću: Zbog istinitosti Vaših poruka izloženi ste tolikim uvredama

3
Foto: Oskar Šarunić

“Upravo zbog istinitosti Vaših poruka izloženi ste tolikim uvredama”, poručuju sisačkom biskupu Vladi Košiću u svojoj zahvali Akademik Josip Pečarić i dr. sc. Josip Stjepandić komentirajući biskupovu reakciju na uhićenja u Kninu.

Zahvalu Akademika Josipa Pečarića i dr. sc. Josipa Stjepandića prenosimo u cijelosti:

ZAHVALA BISKUPU KOŠIĆU

Poštovani Oče biskupe,

Zahvaljujemo se na Vašim riječima s kojima, ne prvi put, točno opisujete ponašanje hrvatskih vlasti:

– Je li moguće da hrvatska policija hapsi hrvatske branitelje? Kakva je sad opet ova protuhrvatska vlast koja se usuđuje to činiti u Kninu na proslavi Dana pobjede?.
Činjenica je da već drugu godinu u Kninu vlast hapse hrvatske branitelje iz redova HOS-a koji na svoj dan uzvikuju svoj poklič iz Domovinskog rata. Isto tako napadaju već treću godinu na isti dan hrvatskog branitelja Marka Perkovića Thompsona zbog izvođenja njegove pjesme „Bojna Čavoglave“ koja je postala jedan od simbola Domovinskog rata.

U svom odgovoru MUP se poziva na „ postojeću sudsku praksu, ali i temeljem odluke Ustavnog suda broj: U-III-2588/2016. od 8. studenoga 2016. prihvaćeno je pravno stajalište da uzvikivanje spomenutog pozdrava ispunjava obilježja navedenog prekršaja.“

To je potpuna neistina jer su drugi sudovi donosili drugačije odluke i prije i poslije te odluke.

Dakle neistina je da se radi o postojećoj sudskoj praksi. Policija sprovodi zakone, a ne postoji zakon po kome je zabranjen poklič ZDS. A kada se to radi po volji politike, onda to više nije demokratska država! Spomenimo da zapravo policija radi suprotno tome jer se napada i tvrdi da je ustaški i sam znak HOS-a u kome postoji i poklič ZDS koje su hrvatske vlasti odobrile.

A poznato je da su koalicijski partneri prozivali i pozivali HDZ da se postupa na ovakav način. Poznato je da su oni i ranije imali slične zahtjeve, kao npr. kada su tražili da se povuče tužba za genocid.

Znamo da bi i to bilo u interesu onoga što propagira velikosrpski Memorandum 2 jer je presuda stalnog Suda u Haagu po kojoj je Srbija agresor na Hrvatsku i koja je u toj agresiju učinila niz genocidnih radnji u potpunoj suprotnosti s ciljevima Memoranduma.

Istom cilju služe i ovi napadi na poklič HOS-ovaca ZA DOM SPREMNI. Poklič koji su u Domovinskom ratu koristili ti legendarni hrvatski branitelji proslavivši se i u Vukovaru, i u Škabrnji, i u Dubrovniku…

Upravo zbog istinitosti Vaših poruka izloženi ste tolikim uvredama.

Uvjereni smo da ćete i u budućnosti nepokolebljivo promicati istinu i pravdu.

Zato primite izraze naše velike zahvalnosti.

Akademik Josip Pečarić

Dr. sc. Josip Stjepandić

Udruge HOS-a podižu tužbe protiv svih medija koji u svojim tekstovima “Za dom spremni” u njihovom znaku (HOS-a) nazivaju ustaškim!

facebook komentari

 • HISTrion

  “zagrlimo sve pred svima – neka vide da nas ima”
  Marko Perković Thompson

 • EMINƎM

  Što možemo očekivati od ostatka svijeta (srbijanskih četnika) i drugih neprijatelja U njemu kada sami sebi amputiramo najzdravije udove (HOS) koje Hrvatska ima na sebi.
  ZA DOM SPREMNI !

 • Dusko Besenic

  Tko god se čudi ovoj pojavi, uhićenju pripadnika elitne hrvatske postrojbe HOS-a, morati će sebi i drugima priznati ili da je slijep ili glup!!! Plenković je JASNO POKAZAO još prilikom sastavljanja ,,svoje” Vlade da će biti PROTUHRVATSKA, odbacivanjem Hasanbegovića, a postavljanjem jugo Obuljenke!!! I šta tu kome nije jasno i logično??? Nije jasno onima koji misle kako ministarstvo kulture nije toliko važno, a barem je jednako važno (za nacionalno pitanje i puno važnije!) kao ministarstvo gospodarstva!