Akademik Pečarić: HASANBEGOVIĆEVA POBJEDA

0
Robert Anic/PIXSELL

Vjerojatno će mnogi razočarani u činjenicu što jedini karizmatični HDZ-ovac poslije Oca hrvatske države akademika Franje Tuđmana i najbolji ministar to više nije pomisliti da me je netko lupio mokrom čarapom po glavi kada tvrdim da je to njegova pobjeda.

Zapravo i ja mislim isto što i mnogi drugi. Dr. Željka Markić, na Facebooku piše o toj „čudnoj“ odluci mandatara Andreja Plenkovića:

“Zlatko Hasanbegović prvi je HDZ-ov ministar kulture u posljednjih 15 godina koji je prestao novcem poreznih obveznika financirati lijevo-liberalne udruge, medije i “kulturne” projekte koji su uništavali hrvatsku kulturu, a kako bi osigurao da ga ne napadaju. Zbog toga su se na njega udruženim naporima obrušili SDP, HNS, satelit Beljak te o njima ovisne udruge i većina medija. Svi oni večeras slave. Novi je mandatar imenovao Hasanbegovićevu suprotnost. I razveselio sve one koji sigurno nisu glasali za njega.

Da pobrojim samo neke moguće razloge zbog kojih bi mandatar odabrao ministricu kulture s kojom je oduševljena oporba, a nezadovoljan velik dio onih koji su mu omogućili da postane mandatar:

1. Mandatar se ne slaže s anti-korupcijskim i anti-totalitarnim potezima bivšeg ministra

2. Mandatarova taština nije mogla podnijeti da mu zbog Zlatka Hasanbegovića mediji lijepe etiketu “desničara”

3. Mandatar je udovoljio Pupovčevu zahtjevu da Hasanbegović ne bude ministar kulture

4. Mandatar dijeli stavove Nine Obuljen o Domovinskom ratu i šire

5. Mandatar je ministra kulture birao na temelju želja francuskog veleposlanstva…

Da ne nabrajam dalje, mogući razlozi su jedan gori od drugoga. Jedno je sigurno – micanjem iz vlade ministra s najviše preferencijalnih glasova koji je jedini, na institucionalni način krenuo rješavati korupcije u svom resoru – mandatar je dao potpuno novo značenje riječi – vjerodostojnost. Čijeg je to povjerenja bio dostojan Andrej Plenković?”

Krešimir Kartelo konstatira: Andrejev izbor: šaka u oko desnom krilu HDZ-a

http://direktno.hr/en/2014/kolumne/64638/Andrejev-izbor-%C5%A1aka-u-oko-desnom-krilu-HDZ-a.htm

Fra Mario Knezović kaže:

Što nas vučete za nos? Kao kršćanin sve ljude mogu voljeti. No, kao kršćanin ne mogu podržati one koji nemaju hrabrosti i koji pokleknu pod pritiskom javnosti ili naputcima Bruxellesa.

Nije najveći problem što u vladi nema Hasanbegovića. Problem je u nedostatku hrabrosti i prevari birača.

Ako s Ninom Obuljen nisi htio ići na izbore onda treba bit dosljedan i ne ići s njom ni u vladu. Da. Da. Opet će počet ona priča o stručnoj vladi. Ma dajte molim vas….

Pa što je onda s tom mokrom čarapom?

Podsjetit ću vas svog prethodnog komentara:

Tko želi na mjesto Hasanbegovića da bi postao izdajica hrvatskog naroda?

http://kamenjar.com/tko-zeli-mjesto-hasanbegovica-da-postao-izdajica-hrvatskog-naroda/

Plenkovićev izbor pokazuje da nitko nije želio biti izdajica i zamjeniti najboljeg ministra i biti onaj koji izvršava volju svjetskih moćnika, a koju je i najavio od HNES-a etički osuđeni veleizdajnik Milorad Pupovac.

Još prije pet dana Plenković se ograđivao od takovog izbora:

“Nitko nije spominjao Ninu Obuljen, rekao sam kolegama da nastavljam razgovore s kandidatima, kad to završim izvijestit ću članove Predsjedništva stranke. Imam neke sigurne kandidate za ministre”

http://direktno.hr/en/2014/direkt/64071/Nitko-nije-spominjao-Obuljen-imam-neke-sigurne-kandidate-za-ministre.htm

Sjetimo se prljave uloge Nine Obuljen i afere s naplatom poreza za knjige velikog hrvatskog domoljuba generala Praljka. Kada je svojevremeno Sanader došao na vlast konstatirao sam:

Kad gazda mjenja slugu uvijek nađe boljeg slugu.

Račan je mogao izvršiti sve što su gazde tražile od njega osim jedne stvari – bez velikih potresa u državi uhapsiti generala Gotovinu. To je Sanader učinio.

Pred nama je presuda protiv generala Praljka i konačna presuda Hrvatske kojom se treba anulirati presuda stalnog suda u Haagu o agresiji Srbije u cilju stvaranja homogene velike Srbije kada je sud nabroja i niz genocidnih radnji koje su pritom Srbi učinili. To su trebali spriječiti Josipović i Pusićka. Nisu izvršili svoju zadaću i nisu izabrani, tj. Josipović je propao na izboru za predsjednika, a Pusićka za glavnog tajnika UN-a. Pritom su i osramoćeni! Milanović nije uspio zaustaviti Karamarka koji očito ne bi bio poslušan i mirno prihvatio osudu generalu Praljku i Hrvatima iz BiH. Karamarko je eliminiran uz pomoć Mosta, a Plenković je došao na mjesto Milanovića da izvrši ono što Milanović nije mogao iako je dok je bio na vlasti itekako podupirao i Josipovića i Pusićku u njihovoj zadaći.

Plenković se ogradio od Nine Obuljen kada je u javnosti postala poznata njena prljava uloga i pomoć Haagu u osudi generala Praljka. Zato je Plenković morao naći drugog ministra kulture! Na njegovu veliku žalost niti jedan HDZ-ovac nije želio stigmu veleizdajnika i nije prihvatio biti zamjena za Hasanbegovića. Plenkoviću je tako ostala samo Nina Obuljen.

Zato je to velika pobjeda Zlatka Hasanbegovića!

Josip Pečarić

facebook komentari