Ako će netko Hrvatima opet birati predstavnika upušta se u opasan pothvat rušenja BiH

8
PREDSJEDNIKU HDZ-A I HNS-A BIH DRAGANU ČOVIĆU POTPORU SU DALI I MATE BULIĆ, TE MARKO PERKOVIĆ THOMPSON

Čović je istaknuo kako je uvjereniji u pobjedu sada nego u intervjuu danom u lipnju, a razloge za optimizam vidi u svim relevantnim istraživanjima javnog mišljenja

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, te kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović u intervjuu za Klix kazao je kako se u ovoj kampanji nema razloga plašiti bilo koga, a mogući ponovni izbor hrvatskog predstavnika glasovima Bošnjaka označio je kao opasan pothvat rušenja BiH. – Imam nesumnjivu podršku hrvatskih birača i to je ono potrebno za izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ako će se, opet, netko po treći put baviti izbornim inžinjeringom i glasovima birača bošnjačke nacionalnosti, izigrati Ustav BiH i birati hrvatskom narodu predstavnika bez legitimne hrvatske izborne volje, onda se upušta u vrlo opasan pothvat rušenja BiH. Smatram da će na ovim izborima građani glasati po svojoj savjesti, za one koji nude realne programe i za njih i za narod kojem pripadaju, te za moguću BiH. Protekla dva mandata, u kojima Hrvati nisu imali legitimnog člana Predsjedništva, pokazala su koliko je to štetno za funkcioniranje institucija vlasti BiH, kao i za njenu stabilnost i sigurnost – kazao je, između ostalog, Čović.
cilkeIstaknuo je kako je uvjereniji u pobjedu sada nego u intervjuu danom u lipnju, a razloge za optimizam vidi u svim relevantnim istraživanjima javnog mišljenja. – Kao kandidat za člana Predsjedništva BiH i koalicije koju predvodim, osvojit ću izrazitu većinu glasova hrvatskog biračkog tijela. U ovom trenutku podrška meni iznosi nešto više od 70 posto, a uvjeren sam da će ona rasti do dana izbora, 12. listopada – kazao je Čović.

Thompson i Mate Bulić dali potporu Draganu Čoviću

Estradnjaci prepoznali važnost načela HNS-a, HDZ-a BiH i predsjednika Čovića

Mate Bulić i Marko Perković Thompson svojim potpisom iskazali su potporu Draganu Čoviću – kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH ispred HDZ-a i HNS-a BiH. Ovim činom estradnjaci su pokazali kako prepoznaju važnost svih načela za koje se predsjednik Čović, HDZ BiH i HNS BiH zalažu, za jedinstvo i jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH.

klix.ba, Vecernji.ba,Foto: Vecernji.ba

facebook komentari

 • peppermintt

  O čovik moj lipi zar ima još išta što nije srušeno, nit države nit suverenosti,
  BiH je međunarodni protektorat igračka u rukama moćnijih.
  Svaki dan iz te takve BiH tisuće mladih idu u bolji život, a još stotine tisuća drugih sanjaju o toj prilici.
  Izbori s nepromijenjenim pravilima doista nemaju smisla

 • peppermintt

  Čović će nesumnjivo imati većinsku potporu onih koji uopće iziđu na birališta, ne zato što nešto nudi nego zato što su oni drugi katastrofa.
  Osim ako se ne uplete opet izborni inžinjering, a hoće sigurno jer Sarajevo je preplavljeno plakatima Martina Raguža .

  • Inžinjeringa će biti sigurno.. Raguž i Lijan ekipa su pokupovali odbore i kvote od bošnjačkih kandidata… Vrag ne spava, ali vrijedi i ona druga da tko s vragom tikve sadi, posran ustaje 🙂

   • peppermintt

    hoće sigurno jer izborna pravila su ista.
    Mislim kako Čova ipak pristupa izborima iz razloga jer je siguran u svoju premoć i ovo će mu bit svojevrsni test koliku potporu mu ima stranka, samo sve je to na dugu štapu

 • peppermintt

  U svijetlu svega što je bilo i što jest na štetu Hrvata u BiH,
  HNS kao krovna organizacija Hrvata u BiH trebao je pozvati Hrvate na bojkot ovakih izbora.
  Organizirano doći pred birališta i iskazati svoj građanski bunt na opće stanje.
  A u isto vrijeme pripremiti strategije djelovanja za rješavanje statusa hrvatskog naroda u BiH.
  Kazati dosta više.
  * eba te led u stanju smo od kamena stvorit zlato a u politici ispadamo trube

  • Politički smo infantilni .. debilana!

   Političari su na poguzije uhljebi! Nema još nitko da bi ‘poginuo za narod’

   • peppermintt

    ma i ne triba ginut samo nek pokaže državničke kvalitete

    • da, i ja sam stavio navodnike. Trebaju nam državnici s karakterom i stavom! Kad ga ‘protivnici’ pogledaju u oči, imaju se znojiti..