Pratite nas

BiH

Ako hoćeš od nekog naroda učiniti neprijatelja spasi ga od genocida

Objavljeno

na

Nikada neću razumjeti tu strašnu nezahvalnost ili pak mržnju koju ne kriju mnogi muslimani iz BiH prema hrvatskom narodu i hrvatskoj državi. Činjenica je da ih je u okruženju u Bihaću bilo oko 160000 i to poslije genocida u Srebrenici. Tadašnji vojni ataše u Hrvatskoj potvrdio je da smo na taj način spriječili u Bihaću genocid koji bi bio ravan onima iz Drugog svjetskog rata. Načelnik općine Bihaća moli  predsjednika Tuđmana da spasi grad u okruženju u kojemu su imali „i prve slučajeve umiranja od gladi“.

Olujom Hrvatska sprječava taj, od Britanaca i njihovih saveznika, planirani genocid. Hrvatska je na optuženičkoj klupi, hrvatski generali najzaslužniji za spašavanje Bihaća od genocida u Haagu. Godinama! A muslimani BiH svo vrijeme šute.

Znaju i da je Dario Kordić nepravedno osuđen! Ali, slično Srbima i njihovim slugama u Hrvatskoj smatraju da je normalno suditi i osuditi Hrvate s izmišljenim argumentima, jer to odgovara njihovim političkim interesima. Treba li nas onda iznenaditi slijedeća vijest? Vole li oni uopće svoj narod kada su nezahvalni onima koji su spasili oko 160000 njihovih sunarodnjaka. Vjeruju li ljudi koji vode Islamsku zajednicu u BiH uopće u Boga?
Pogledajte slijedeću vijest:cericIslamska zajednica u Bosni i Hercegovini izrazila je zaprepaštenje sudjelovanjem predstavnika Katoličke Crkve u dočeku bivšeg dužnosnika HR Herceg-Bosne Darija Kordića koji je odslužio zatvorsku kaznu zbog ratnih zločina počinjenih nad bošnjačkim civilima te je zbog toga uputila prosvjednu notu Svetoj Stolici. Kako su u petak priopćili iz ureda reis-ul-uleme Huseina efendija Kavazovića, prosvjedna nota je zbog dočeka “osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića kojega su organizirali određeni visoki dužnosnici Katoličke Crkve”‘ upućena Apostolskoj nuncijaturi u Sarajevu. Kako se navodi, u prosvjednoj noti izraženo je “zaprepaštenje Islamske zajednice ovakvim postupkom visokih dužnosnika Katoličke Crkve i traži objašnjenje takvog postupka”.Na dočeku Darija Kordića proteklog petka, uz ostale, sudjelovali su i predstavnici Katoličke Crkve, a sisački biskup Vlado Košić u jednom je trenutku poveo kratku molitvu. Dario Kordić (54) bio je potpredsjednik i član predsjedništva Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, a kasnije Hrvatske Republike Herceg-Bosne, te jedno vrijeme i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH).

Naravno, ovo je i nevjerojatna glupost. Pa misle li oni da u Vatikanu ne znaju sve ovo što spominjem i mnogo mnogo više. Zar doista misle da ako oni vjeruju u svoje laži to isto će povjerovati i u Vatikanu. Doista smiješno, zar ne?

Zapravno slučajno ili ne (jer ih uopće i ne spominje) odgovorio im je Ivan Miklenić. Sve što zamjera nekima u Hrvatskoj, zapravo odnosi se na sramotne nezahvalnike iz Islamske zajednice BiH:

Izraz mržnje prema hrvatskom narodu

Mediji su od petka 6. lipnja – kad se saznalo da se vraća odnosno da se vratio kući na uvjetnu slobodu Dario Kordić nakon odslužene dvije trećine kazne – vrvjeli etiketom »ratni zločinac«, a mnogi su prenijeli i druge etikete: »Sotono. Ubojico« koje je na Plesu izrekao poslani tobožnji zauzimatelj za mir. Bilo je upravo nepodnošljivo slušati i čitati te etikete koje nemaju apsolutno nikakve veze s povijesnim činjenicama jer Dario Kordić nije ni optužen ni osuđen da je osobno sudjelovao u izvršenju zločina u Ahmićima niti mu je dokazano da je on osobno zapovjedio izvršenje toga zločina.

Pojedini urednici i novinari ipak su pribjegli etiketiranju jer nisu mogli odoljeti napasti političke mržnje ni napasti političkoga obračuna s čovjekom koji im se ne može suprotstaviti i koji ne može promijeniti činjenicu da ga je jedan ljudski, mnogi kažu politički, sud osudio i da je zbog toga 16 godina i osam mjeseci podnosio život u zatvorskom sužanjstvu. Oni koji tako etiketiraju za vrijeme rata prvoga političkoga čovjeka Lašvanske doline u Bosni i Hercegovini – koja je, kako svjedoče eksperti, spriječila da Armija BiH izbije na jadransku obalu, a Hrvatska bude vojno slomljena i prisiljena na povratak u nekakvu balkansku zajednicu – zapravo ne mogu prežaliti što nije uspjelo ono za što su se zauzimali i za što su se spremni zauzimati i danas.

Ta etiketa koja se prišiva Kordiću zapravo je izraz mržnje prema hrvatskom narodu i prema samostalnoj državi Hrvatskoj. Činjenica da je ta etiketa tako proširena medijima u Hrvatskoj još jednom očituje koliko su mediji protiv općega dobra hrvatskoga naroda i protiv općega dobra države Hrvatske.

Britanska uloga

Na misi u zagrebačkoj katedrali, kamo je Kordić došao zahvaliti na grob nepravedno osuđenoga i nepravedno zatočenoga blaženika Alojzija Stepinca, pomoćni biskup Ivan Šaško uz ostalo  doslovno je rekao: »Ljudski je pravorijek izrečen; ljudska je mjera ispunjena. Ali, kao kršćani, kao pripadnici hrvatskoga naroda osjećamo da je taj ljudski pokušaj ostavio mnoštvo pitanja na koja treba dati odgovor; štoviše, na koja hrvatski narod treba čuti odgovor, radi svoje budućnosti.«

Te promišljene biskupove riječi otkrivaju kako odnos prema Dariju Kordiću i etiketiranje kojemu je izložen nije tek jeftin odnos prema jednom čovjeku, nego je zapravo još uvijek aktualna politika prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini, prema cjelovitom hrvatskom narodu i prema hrvatskoj državi. Biskupovo podsjećanje da hrvatski narod treba čuti odgovor na mnoštvo neodgovorenih pitanja u vezi sa slučajem Kordić trebali bi najodgovornije shvatiti vodeći političari, političke stranke, znanstvenici, osobito politički i strateški analitičari i povjesničari.

Poznata je i više puta i u hrvatskoj javnosti objavljena – premda tome nikad nije dana potrebna pozornost – specifična uloga Velike Britanije u hrvatsko-muslimanskom sukobu. Kako upozoravaju eksperti, britanska politika i njezine službe vojno su nadzirale i politički upravljale ratom u BiH, Britanac je bio tužitelj protiv Kordića, Britanac je bio i glavni sudac u tom slučaju, časnici britanskoga bataljuna bili su svjedoci kojima je sud vjerovao i koji su prešutjeli ofenzivne operacije Armije BiH i njezine zločine protiv Hrvata, kao i ulogu mudžahedina u Lašvanskoj dolini i u BiH općenito.

Premda se presuda Kordiću više ne može promijeniti, moguće je otkriti i raskrinkati netočnosti i podvale na kojima se ona temelji, a to nije važno toliko za Kordića koliko za sudbinu Hrvata u BiH i hrvatskoga naroda u cjelini. Očito je da se iza etiketiranja krije mnogo toga što bi moralo izaći na javu jer samo istina i pravda mogu biti temelj mira te dobrih i zdravih društvenih, političkih i međunarodnih odnosa.

Zapravo zar nas sve ovo ne podsjeća na daljnu razradu Konfucijeve tvrdnje:

Ako hoćeš od nekoga učiniti neprijatelja pozajmi mu novac.

Izgleda mi kako to u verziji Islamske zajednice BiH postaje:

Ako hoćeš od nekog naroda učiniti neprijatelja spasi od genocida nekih oko 160000 pripadnika toga naroda...

 

 

Josip Pečarić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

BiH

Policija privela sedam osoba zbog skrnavljenje spomenika braniteljima u Novom Travniku

Objavljeno

na

Objavio

Policija u Novom Travniku privela je u utorak sedam osoba koje su tijekom vikenda sudjelovale u skrnavljenju spomen obilježja braniteljima Domovinskog rata Hrvatskoga vijeća obrane (HVO), a mediji navode da su vandali bošnjački mladići.

Kako se navodi u priopćenju MUP-a Srednjobosanske županije, novotravnički policajci završili su kriminalističko istraživanje nad sedam osoba u dobi od 19 do 23 godine, koji se terete da su uništili križ sa spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Novom Travniku.

Mladići su priznali da su u noći s petka na subotu srušili spomen križ težak 70 kilograma te su ga odnijeli sa sobom.

Policija je navela inicijale vandala koji su počinili ovaj prekršaj, M.B. rođen 1997., S.L. rođen 1998., H.G. rođen 1998., S.A. rođen 1999., B.R. rođen 1997., M.P. rođen 1994. i M.S. rođen 2000. svi iz Novog Travnika.

Policija će protiv njih Županijskom državnom odvjetništvu u Travniku dostaviti izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Mediji navode kako su počinitelji bošnjački mladići, te da se radi o kaznenome djelu počinjenom iz mržnje.

Unatoč odlukama, Federacija BiH ne želi vratiti imovinu Katoličkoj crkvi u Travniku

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Ponavlja se suđenje radikalnom islamistu u BiH

Objavljeno

na

Objavio

Ponavlja se suđenje radikalnom islamistu u BiH

Prizivno vijeće Suda Bosne i Hercegovine naložilo je obnovu suđenja protiv radikalnog islamista Osmana Abdulaziza Kekića koji je prvostupanjskom presudom bio oslobođen optužbi za sudjelovanje u paravojnoj terorističkoj organizaciji Islamskoj državi (IS).

Kako je u ponedjeljak priopćeno iz Suda BiH, prizivno vijeće ukinulo je prvostupanjsku presudu Kekiću kojom je oslobođen optužbi za formiranje i pridruživanje stranim paravojnim formacijama i naložilo ponovno suđenje.

Njega su sredinom 2016. švedske vlasti izručile Bosni i Hercegovini smatrajući ga nacionalnom prijetnjom označivši ga kao pripadnika terorističke organizacije ‘Islamske države’.

Državno odvjetništvo BiH optužilo je pripadnika radikalnog selefijskog pokreta da je u ožujku 2015. otputovao u Tursku, nakon čega se u Siriji priključio postrojbi “Anwar al-Awlaki” koja se bori na strani terorističke organizacije Islamske države.

Po navodima iz Državnog odvjetništva do danas je optuženo 20 osoba za kaznena djela u svezi s terorističkim aktivnostima i sudjelovanjem državljana BiH na stranim ratištima Sirije i Iraka. Slučaj Osmana Abdulaziza Kekića je bio prvi u kojem je prvostupanjska presuda bila oslobađajuća.

facebook komentari

Nastavi čitati