Ako je to jedanaesterac, ne trebamo više igrati nogomet. Idemo igrati košarku. To je sramota.

  0

  Ako je to jedanaesterac, ne trebamo više igrati nogomet. Idemo igrati košarku. To je sramota. Trudimo se, dođemo na SP, a onda nam dođe sudac koji nije dostojan toga nivoa. Razočaran sam. Imao sam osjećaj da je sudio jednu utakmicu za nas, a drugu za Brazil. Ovako nema smisla igrati jer je ovo sramota.

  kovac

  Malo je nedostajalo Hrvatskoj da iznenadi Brazil na otvaranju Svjetskog prvenstva. Momčad Nike Kovača poražena je s 3:1, a susret je prelomio sumnjivi jedanesterac kojega je realizirao Neymar.

  – Ostavili smo ne dobar, nego odličan dojam. Prije utakmice se dogovorili što treba raditi protiv Brazila i to smo napravili. Poveli smo, ali nismo uspjeli izdržati do kraja poluvremena. Ponosan sam na dečke, ovako se brane naše boje – rekao je Kovač za HTV.

  – Ne bih rekao da smo pali, nekoliko puta smo Brazilcima sami poklonili loptu. Došli smo pod pritisak i probleme, ali sam zadovoljan s oba poluvremena.

  Kovač je do jedanaesterca bio jako miran.

  – Sad sam to još jednom vidio na snimci. Ako je to jedanaesterac, ne trebamo više igrati nogomet. Idemo igrati košarku. To je sramota. Trudimo se, dođemo na SP, a onda nam dođe sudac koji nije dostojan toga nivoa. Razočaran sam. Imao sam osjećaj da je sudio jednu utakmicu za nas, a drugu za Brazil. Ovako nema smisla igrati jer je ovo sramota.

  Možemo li ovakvu igru ponoviti protiv Meksika i Kameruna?

  – Siguran sam da možemo. Mislim da smo čak imali i jedanaesterac, kaže mi to Olić. Kad je god bilo gusto, sudac je svirao protiv nas.

  U kakvom su stanju igrači?

  – Sad su malo pali, ali uskoro će biti bolje. S ovakvom igrom imamo mjesto u drugom krugu.

  [divide]

  Brazil uz pomoć japanskog suca do pobjede nad Hrvatskom…

  Hrvatska nije uspjela iznenaditi domaćina SP na otvaranju, a dobre zasluge za to ima i japanski sudac Yuichi Nishimura. Japanac je prestrogo dosudio penal za Brazil u 71. minuti. Lovren je doista kratko zadržao Freda po ramenu, ali uvjerenja smo da većina sudaca to nikad ne bi svirala, no ipak je Brazil domaćin, a Hrvatska mala zemlja.

  Svaki kontakt naših s Brazilcima sudac je svirao kao prekršaj, pa tako i onaj Ivice Olića na golmanu Juliju Cesaru nakon kojeg smo zabili gol. S druge strane, naši su gurani, ali Brazilcima je dosudio samo 5 prekrašaja. Našima 21!

  Ostaje žal što naši nisu uspjeli, sada nam ostaje borba za drugo mjesto s Kamerunom i Meksikom koji svoju utakmicu igraju sutra.

  Treba biti iskren i reći da je Brazil veći dio utakmice diktirao tempo, imao veći posjed (60 na prema 40 posto). Brazilci su pucali 13 puta prema našim vratima, od čega 8 puta u okvir, a naši 7 puta, od čega 2 puta u okvir.

  Gotovo ravnopravna igra protiv najvećeg favorita daje nam veliku nadu da možemo izboriti to drugo mjesto koje nas vodi u osminu finala.

  VL/IB

  facebook komentari