Al Jazeera ISIL-ove koljače zove “skupina”, kao da je to neki rock bend

  5

  ISIL je noćna mora za svijet i sramota za čovječanstvo. I zato te koljače nazivati “skupinom” je također sramota i za novinarstvo.

  isil1Sinoć sam u središnjem Dnevniku HTV-a imao osjećaj da nikada neće završiti razgovor Sanje Mikleušević i ministrice Anke Mrak Taritaš.

  Zapravo, ne znam je li moguće to i nazvati razgovorom jer to je bio ministričin monolog. Nije ona kriva, dapače, iskoristila je priliku i mogla bi vjerojatno pričati danima. Ali da onako urednik u “špici” Dnevnika pusti sugovornika da priča o fasadama i krovovima bez prekida – to odavno nisam vidio. Čak ni na regionalnim televizijama gdje se lokalni baje znaju nakačiti i satima raspredati o svojim “pothvatima”. Dakako, zbog toga na koncu i nije bilo vremena da se u Dnevniku pošteno naprave prilozi o svjetskim krizama i da se draguljima HTV-a Draganu Nikoliću i Miri Aščiću da prostora.

  Stoga sam, da bih se informirao o tome, morao pogledati Vijesti Al Jazeera Balkans u 20 sati. I primijetio da je kod njih postala praksa da urednici i novinari za zločince ISIL-a koriste termin “skupina Islamska republika”.

  Pa kao da se radi o nekakvoj rock skupini koja će održati koncert u Istanbulu u čast Erdoganove pobjede ili skupini turista koja se šeće po iračkim planinama među Jezidima i njihovim ovcama. Uvjeren sam da mediji moraju jasno istaknuti stav, naročito kad se evidentno radi o zločinima. Bio sam tog mišljenja i kad je Izrael bestijalno napadao Gazu, pitao javno zašto se ne uvedu sankcije Tel Avivu. No ovo je puno strašnije od Gaze, ovo je noćna mora za svijet i ovo je sramota za čovječanstvo.

  I zato te koljače nazivati “skupinom” je također sramota i za novinarstvo.

  RobertBubalo/VL

  facebook komentari

  • peppermintt

   Al Jazeru češće pratim, oni imaju svoje novinare na terenu i dosta su objektivni većinom, ali ovdje su totalka pristrani

   • srka

    Jeh Pepermintticu…upravo zbog tog “terena” kojeg ti ovdje spominješ…nema objektivnosti…na terenu novinare mogu sačekati…otuda naziv “skupina”…opreznost je majka
    by Srka®

    • ili im tepaj ili ode glava.. 🙂 nezgodan je taj novinarski posao

     • srka

      Svi hoće informacije, pa i nesretni teroristi…te treba imati razumijevanja za novinare…opreznost i ništo drugo.
      Glede ti ironije…malo prija čitam u njemačkom tisku da su nakon likvidacije O.bin Ladena zaplijenili dokumentaciju od šefa Alkaide…iz koje se jasno vidi da se ogradjuje i upozorava na ISIS, da su brutalni i zlo i po muslimane i po krišćanje!?!
      by Srka®

    • peppermintt

     koji si ti kako olako nađeš opravdanje za svoje
     i što će mo onda srka ? ukinuti izvješćivanje skroz, jer svatko svakom može zaprititi ?