Pratite nas

Vijesti

AL-Kaida kroz svoje organizacije u BiH švercala ratnike, naoružanje…

Objavljeno

na

Pet Alkaidinih organizacija ili suradnika ove globalne terorističke mreže još uvijek je aktivno u BiH, stoji u službenoj informaciji Vijeća sigurnosti UN-a, koja je potkrijepljena i imenima. Među imenima se nalaze organizacije Dzemilijati Furkan koja je svoja sjedišta tijekom 90-ih prošlog stoljeća, otvorila u Sarajevu, Zenici, Zavidovićima.

al kaida bih

Na listi terorističkih mreža koje je objavio UN spominju se i imena i brojevi ulica gdje su ove organizacije imale svoja sjedišta, piše Večernji list.

Osamin suradnik u BiH

Na spornoj listi se nalazi ime organizacije pod imenom Al Harammein Al Masjed Al-Aqsa Charity Foundation F.k.a., koja je imala svoja sjedišta u Travniku, Sarajevu, Zenici, Zavidovićima. Tu je i ime organizacije Al-Haramain Islamic Foundation, s adresom u Sarajevu. Terorističku mrežu Al-Kaidu podržavala je još jedna islamska dobrotvorna organizacija pod nazivom Taibah International Aid Association, koja je ima svoja sjedišta u Sarajevu i Visokom, sve se one nalaze na UN-ov crnoj listi, koju svake godine ažuriraju sigurnosne službe. Iako se navodi podatak da je većina njih trebala biti ugašena, ostalo je nejasno zašto su one i dalje navode kao aktivne. Uz organizacije spominju se imena Al-Kaidinih pomagača, pojedinaca koji su aktivno sudjelovali u obuci terorista, švercu eksploziva, podjeli propagandnog materijala u kojem se tražili samoubilački napadi po gradovima SAD-a i EU-a…

Spominje se ime terorista Mohhmada Hamdija Sadija Al-Ahdala, čovjeka koji je vodio vojne-mudžahedinske kampove po BiH u vrijeme rata i koji se borio na čečenskom ratištu. Na UN-ovoj crnoj listi terorističkih organizacija i pojedinaca nalazi se ime Zayna Al Abidina Muhammeda Husseina. On je bio prvi suradnik Osame bin Ladena, i, kako stoji u dokumentu, Hussein je uspostavio i vodio mrežu krivotvorenih dokumenata za svoje ratnike u Pakistanu koji podržavaju Al-Kaidu. Sredinom 1990-ih radio je na vojačenju Arapa u Pakistanu i njihovoj obuci po različitim trening kampovima u Afganistanu, iz kojih su kasnije slane na ratne frontove, od BiH preko Čečenije i Ruske Federacije.

Bez reakcije iz BiH

Između 1994. i početkom 2000. on je krijumčario teroriste i kemikalije, uključujući cijanid i nitrate za izradu oružja koje je korišteno u napadima Al-Kaide od Pakistana do Afganistana. Pljuska koja je na račun BiH stigla iz UN u kojoj se službeno navodi kako u BiH ima veliki broj terorističkih organizacija povezanih s Al-Kaidom BiH zauzima mjesto odmah iza Pakistana, a u rangu s Afganistanom, nikoga nije navela iz službenih bh. institucija na reakciju. Na službenoj karti UN-a iz svibnja mjeseca ove godine, a koja prikazuje zemlje za koje je dokazano da su povezane s Al-Kaidom, BiH je označena bojom kojom je označen i Afganistan. UN navodi da najviše podružnica Al-Kaida ima u Pakistanu, 12, a da slijedi Afganistan s pet, koliko ih ima i u BiH. “UN je odlučio na listu terorističkih organizacija povezanih s Al-Kaidom dodati i nigerijsku islamističku skupinu “Boko Haram”.

Ona održava vezu s Al-Kaidom u islamskom Magrebu, koja ih obučava i daje materijalnu potporu” stoji u tekstu.
VLM

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Pero Kovačević: Kako je šaptom izbrisano kazneno djelo ugrožavanja državne neovisnosti

Objavljeno

na

Objavio

U važećem Kaznenom zakonu više nema kaznenog djela: “Ugrožavanje državne neovisnosti

Članak 137.

Građanin Republike Hrvatske koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine. ”

Izbrisano je potiho, bez bilo kakve javne rasprave – da čak u obrazloženju nije navedeno zašto se i zbog čega ukida ovo kazneno djelo. Izbrisano je sračunato “složnim rukama” zastupnika SDP-a i HDZ-a, jer treba voditi računa o “svojim dužnosnicima”da jednog dana ne bi kojim slučajem bili odgovorni i odgovarali za svoja “djela”.
Eto,vidite -kad je riječ o zaštiti i sprečavanju kaznene odgovornosti njihovih bivših i sadašnjih dužnosnika odmah se slože.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Peđa Grbin: Ako Bernardić ne odstupi, osnovat ćemo novu lijevu stranku!

Objavljeno

na

Objavio

Peđa Grbin se zbog sukoba s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem prometnuo u najistaknutijeg buntovnika među stranačkim opozicionarima.

No, Grbin najavljuje i daljnje poteze u slučaju da Bernardić ne odstupi s mjesta predsjednika.

Peđa Grbin je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako su SDP-u potrebne hitne korjenite promjene te da velik dio članova stranke ozbiljno razmišlja o odlasku iz stranke i osnivanju nove lijeve stranke.

“Postoji vrlo velika mogućnost da se osnuje nova lijeva stranka. Vrlo je realno da ta opcija zauzme našu poziciju. U Sloveniji, Španjolskoj, Grčkoj pokazalo se da su stupovi politike, koji su to bili 20, 30 ili više godina, pali u drugi plan” rekao je Grbin o namjerama stranačke opozicije. Dodao je i da je situacija u Splitu i Zagrebu pokazala kako drugi osvajaju SDP-ovo biračko tijelo jer im SDP ne pruža ništa osim fasade i floskula.

“Naš je rejting od prosinca prošle godine do danas deset posto slabiji od HDZ-ova, i to u trenutku kada tri četvrtine građana misli da Hrvatska ide u lošem smjeru. Ako je to nekome prihvatljivo, to je potpuni nedostatak bilo kakve ambicioznosti.” kaže Grbin i optužuje aktualnog predsjednika stranke Bernardića za takvo stanje u stranci.

Grbin također smatra da je Milanović bolje vodio SDP od sadašnjeg vodstva te najavljuje da bi se možda i mogao kandidirati za novog lidera.

“Moj odgovor na to je – ne znam. Trenutno u toj situaciji nisam. Hoću li se kandidirati, odlučit ću kada kandidacijski postupak u SDP-u bude otvoren. Naše glavno pitanje u ovom trenutku nije hoće li Peđa, Siniša, Ranko ili Željko voditi SDP, nego radi li to Davor Bernardić dobro.” zaključio je na kraju Grbin.

facebook komentari

Nastavi čitati