Al Qaida u BiH ima svoje terorističke ćelije!?

0

Na popisu Ujedinjenih naroda na kojoj se nalaze zemlje u kojima službeno postoje terorističke organizacije povezane sa  Al – Qaidom, BiH zauzima jedno od najviših mjesta, odmah iza Pakistana,  a u rangu s Afganistanom.

bih terorist

To znači da je BiH, prema podacima UN, jedna od najopasnijih zemalja svijeta kad je riječ o terorizmu.

Na zvaničnoj karti UN koja prikazuje zemlje za koje je dokazano da su povezane sa  Al – Qaidom, BiH je označena bojom kojom je označen i Afganistan.

U tekstu objavljenom uz tu kartu stoji da najviše podružnica ili ćelija Al – Qaida “ima u Pakistanu 12, slijedi Afganistan s pet. Isto toliko Al – Qaidinih ćelija ima i BiH .

– UN su odlučile da na svoju listu terorističkih organizacija službeno povezanih sa Al – Qaidom doda i nigerijsku islamističku grupu Boko Haram  čije ime u slobodnom prijevodu znači “zapadno obrazovanje je grijeh” . Ona održava vezu sa Al – Qaidom u islamskom Magrebu , koja ih obučava i daje materijalnu podršku – stoji u toj objavi.

Vijeće sigurnosti UN na listu terorističkih organizacija stavio je sedam organizacija registriranih u BiH i nekoliko pojedinaca koji su označeni kao prijetnja svjetskoj sigurnosti, objavio je UN

facebook komentari