Aluminij upisan u USAID-ovu počasnu knjigu odgovornog poslovanja

0

MOSTAR – Na panel-raspravi o društveno odgovornom poslovanju (DOP), koja je u organizaciji Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) održana jučer u Mostaru, Aluminij d.d. Mostar je upisan u USAID-ovu Počasnu knjigu odgovornog poslovanja, priopćeno je iz te firme.

Predstojnik Ureda za odnose s javnošću Darko Juka tom prilikom je potvrdio kako će Aluminij nastaviti, jednakom predanošću, njegovati društveno odgovoran rad u svim segmentima svog djelovanja.

Juka je u svom obraćanju poručio kako Aluminij postavlja nova mjerila u primjeni DOP-a, iznijevši konkretne pokazatelje Aluminijeve skrbi za okoliš: ulaganje više od 30 milijuna eura u zaštitu okoliša u proizvodnim sustavima, ali i u u skrb za djelatnike, tlo, zemlju i zrak, potom kulturno i humanitarno djelovanje, potporu znanosti, medicini i projektima od društvenoga značaja.

Podsjetio je kako je Aluminij integrirao DOP u svoju politiku i razvojnu strategiju te kako je certificiran prema zahtjevnim međunarodnim ISO standardima, ali i kako snažno osjeća činjenicu da država ima malo sluha za potporu primjeni DOP-a u radu poduzeća.

(FENA)

facebook komentari