Pratite nas

Zanimljivosti

Amerikanci počinju proizvoditi AK-47 u SAD-u!

Objavljeno

na

Američki uvoznik najpoznatije jurišne puške AK-47 najavio je ovog tjedna kako planira otvoriti tvornicu u kojoj će se krajem godine proizvoditi oružje ruskog brenda. Sankcije protiv Rusije udaljile su Amerikance od AK-47, prenosi portal OutdoorHub.com

RWC Group, licencirani uvoznik za proizvode Kalashnikova, objavio je na popularnom sajmu pištolja SHOT Show ovog tjedna da će formirati novu tvrtku pod nazivom Kalashnikov USA koja će proizvoditi oružje.

Tvrtka trenutno pregovara s tri američke države u kojima bi pokrenula proizvodne pogone, a prve puške bi mogle biti proizvedene već sredinom godine, izjavio je Jim Kelly, upravitelj proizvodnje tvrtke “Kalashnikov USA”.

Prema Kellyju, tvrtka Kalashnikov USA planira proizvoditi oko 80 posto oružja koje se trenutno proizvode u ruskoj tvornici. Taj postotak uključuje sačmarice i ostale puške.

Velik broj različitih verzija ruske jurišne puške AK-47 postavljen je na štandu tvrtke “Kalashnikov USA”. Izjava da će se AK-47 proizvoditi u Americi izmamio je osmijeh na lice entuzijastima u SAD-u. Obama je ukinuo uvoz ruskih “kalašnjikova” tijekom donošenja sankcija koje su pokrenute protiv ruskih tvrtki nakon početka ukrajinsko-ruskog sukoba.

Ipak su “čistokrvni” ruski “kalašnjikovi” puno kvalitetniji od svih ostalih u svijetu. Obamino ukidanje uvoza je drastično podiglo cijenu ruskih AK-47 u SAD-u.

[ad id=”40551″][ad id=”40503″][/ad]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

U VUKOVARU PODIGNUT SUHOZIDNI ZAVJETNI KRIŽ

Objavljeno

na

Objavio

U Vatikanskoj ulici nasuprot Vodotornja u Vukovaru, hrvatski  branitelji  s otoka Paga  izgradili su suhozidni križ, koji je posvetio gvardijan fra Ivica Jagodić iz Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

“Skupa s našim braniteljima UHVDR-a već smo napravili puno suhozidnih križeva, a sada smo željeli jedan  pokloniti gradu Vukovaru. Ovo je bilo nešto posebno, Vukovar je grad heroj i svi oni koji su sudjelovali u izgradnji ovog križa napravili su ga s puno emocija. To je hrvatski simbol koji je grad Vukovar zaslužio i ovaj križ za Vukovar predstavlja svu patnju i sve ono što su Vukovar i njegovi branitelji prošli tijekom Domovinskog rata. Križ koji je rađen u Vukovaru, bio je gotov za tri sata, a radilo ga je 54 hrvatska branitelja s otoka Paga”, istaknuo je Ante Fabijanić, gradonačelnik Paga, javlja Glas Slavonije.

Foto/Grad Vukovar

Davor Fabijanić, predsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskoga rata s Paga i zamjenik gradonačelnika, rekao je da su se za ovu lokaciju odlučili jer je nedaleko od prepoznatljivog vukovarskog simbola stradanja- Vodotornja s kojeg će se vidjeti suhozidni križ koji je podignut kao simbol žrtve i patnje, ali i simbol zajedništva.

 

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava za ovu hvale vrijednu akciju izrazio je riječi zahvale… pa je i na Facebooku poručio:

 

“Posvetili smo suhozidni križ koji su Vukovaru na dar izgradili prijatelji s Paga na čelu s gradonačelnikom Antom Fabijanićem i udrugom HVIDR-a Pag.

Ovaj je križ simbol patnje koju su Vukovarci i hrvatski branitelji Vukovara podnijeli. Grad Vukovar rado je prihvatio ovaj hrvatski simbol i promiče vrijednosti iz Domovinskog rata. Također, ovo je autentična priča o hrvatskom zajedništvu izraslom upravo na tim vrijednostima.

Hvala vam, dragi prijatelji što Vukovar uvijek nosite u srcu i što ste s velikom energijom i pijetetom Vukovarcima učinili ovu gestu te ugradili dio sebe kao trajni podsjetnik na značaj koji Vukovar ima u srcima pravih domoljuba diljem Hrvatske i šire!”, napisao je Ivan Penava.

facebook komentari

Nastavi čitati

Zanimljivosti

(VIDEO) Iznenađenje za mladu i goste: Njemački mladoženja po prvi put pričao na hrvatskom jeziku i sve oduševio

Objavljeno

na

Objavio

Na jednoj svadbi mladoženja je priredio iznenađenje za mladu.

Obratio se mladi i svim svatovima na hrvatskom jeziku, priznajući na kraju da hrvatski ne razumije i da je sve naučio napamet.

Simpatični je mladić priznao da je svoj govor naučio napamet, a supruzi Mariji nije rekao da će ga držati kako ona ne bi bila nervozna. I iz njenih se reakcija vidi da je iznenađena. A ako ga nakon ovog govora ostavi, rekao je, otići će živjeti s ujakom u Livno i biti čoban.

Pogledajte video koji je objavio Foto studio Micko:

facebook komentari

Nastavi čitati