Pratite nas

Vijesti

Ana Marija Tomić izabrana za naljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji

Objavljeno

na

U organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture “Stećak“ iz Grabovice kod Tomislavgrada jučer je u slikovitom ambijentu crkvenog dvorišta Župe Grabovica održana Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji.

Prema riječima voditelja udruge ”Stećak” Ante Ćurića, od 32 prijavljene djevojke za najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji stručni žiri je odabrao Ana Mariju Tomić iz Kraljeve Sutjeske, dok su pratilje Ivana Kljajić iz Dervente i Kristina Sušac iz Čapljine.

“Svim pobjednicama uručene su bogate nagrade te će sljedeće godine predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svehrvatskom natjecanju u Slavonskome Brodu“, kazao je Ćurić.

Osim navedenim pobjednicama, nagrada je također uručena i pobjednici u izboru natjecanja za miss fotogeničnosti – Anji Zeleniki iz Rodoča.

O samoj Udruzi “Stećak” Ćurić je kazao da je to nestranačka udruga građana koja za cilj ima očuvanje i promicanje kulturne baštine svih naroda Bosne i Hercegovine, istraživanje i educiranje u svrhu podizanja kulturne svijesti građana.

“Udrugu su osnovali visokoobrazovani ljudi koji imaju namjeru raditi na dobrobiti kulturne baštine i etičkih vrijednosti naroda BiH“, kazao je Ćurić dodavši da neki od članova Udruge imaju bogato višegodišnje iskustvo rada na području tradicijske kulture.

”Ova udruga nema stalno zaposlenih osoba, a za sada broji 35 članova, s time da se broj članova neprestano povećava”, istaknuo je Ćurić.

bljesak.info

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Pero Kovačević: Kako je šaptom izbrisano kazneno djelo ugrožavanja državne neovisnosti

Objavljeno

na

Objavio

U važećem Kaznenom zakonu više nema kaznenog djela: “Ugrožavanje državne neovisnosti

Članak 137.

Građanin Republike Hrvatske koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine. ”

Izbrisano je potiho, bez bilo kakve javne rasprave – da čak u obrazloženju nije navedeno zašto se i zbog čega ukida ovo kazneno djelo. Izbrisano je sračunato “složnim rukama” zastupnika SDP-a i HDZ-a, jer treba voditi računa o “svojim dužnosnicima”da jednog dana ne bi kojim slučajem bili odgovorni i odgovarali za svoja “djela”.
Eto,vidite -kad je riječ o zaštiti i sprečavanju kaznene odgovornosti njihovih bivših i sadašnjih dužnosnika odmah se slože.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Peđa Grbin: Ako Bernardić ne odstupi, osnovat ćemo novu lijevu stranku!

Objavljeno

na

Objavio

Peđa Grbin se zbog sukoba s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem prometnuo u najistaknutijeg buntovnika među stranačkim opozicionarima.

No, Grbin najavljuje i daljnje poteze u slučaju da Bernardić ne odstupi s mjesta predsjednika.

Peđa Grbin je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako su SDP-u potrebne hitne korjenite promjene te da velik dio članova stranke ozbiljno razmišlja o odlasku iz stranke i osnivanju nove lijeve stranke.

“Postoji vrlo velika mogućnost da se osnuje nova lijeva stranka. Vrlo je realno da ta opcija zauzme našu poziciju. U Sloveniji, Španjolskoj, Grčkoj pokazalo se da su stupovi politike, koji su to bili 20, 30 ili više godina, pali u drugi plan” rekao je Grbin o namjerama stranačke opozicije. Dodao je i da je situacija u Splitu i Zagrebu pokazala kako drugi osvajaju SDP-ovo biračko tijelo jer im SDP ne pruža ništa osim fasade i floskula.

“Naš je rejting od prosinca prošle godine do danas deset posto slabiji od HDZ-ova, i to u trenutku kada tri četvrtine građana misli da Hrvatska ide u lošem smjeru. Ako je to nekome prihvatljivo, to je potpuni nedostatak bilo kakve ambicioznosti.” kaže Grbin i optužuje aktualnog predsjednika stranke Bernardića za takvo stanje u stranci.

Grbin također smatra da je Milanović bolje vodio SDP od sadašnjeg vodstva te najavljuje da bi se možda i mogao kandidirati za novog lidera.

“Moj odgovor na to je – ne znam. Trenutno u toj situaciji nisam. Hoću li se kandidirati, odlučit ću kada kandidacijski postupak u SDP-u bude otvoren. Naše glavno pitanje u ovom trenutku nije hoće li Peđa, Siniša, Ranko ili Željko voditi SDP, nego radi li to Davor Bernardić dobro.” zaključio je na kraju Grbin.

facebook komentari

Nastavi čitati