Pratite nas

ANDREA LATINOVIĆ: Ministre Mrsić, zar Vas nije sram?

Objavljeno

na

Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj za veljaču ove godine iznosi 22,7 posto, govore podaci Državnog zavoda za statistiku; nezaposlenost u veljači viša je za 0,3 postotna boda u odnosu na stopu iz siječnja koja je iznosila 22,4 posto. Najviša je to stopa nakon punih 12 godina, u svibnju 2002. godine.

Podsjetimo i tada je na vlasti bio SDP. Približavamo se brojci od 390.000, a onda u samo nekoliko dana skočit ćemo i na 400.000. Nakon toga komotno možemo skočiti u provaliju; ionako na njezinom rubu već šestu godinu pa neka komotno i tresnemo konačno.

Na međugodišnjoj razini, stopa registrirane nezaposlenosti za veljaču 2014. godine veća je za 0,8 postotnih bodova u odnosu na veljaču 2013. Krajem veljače 2014. godine u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje bilo je registrirano 384.376 nezaposlenih osoba. U odnosu na siječanj 2014. broj nezaposlenih povećao se za 1,6 posto ili 6.092 osobe, a u usporedbi s veljačom 2013. godine broj nezaposlenih veći je za 2,4 posto ili 8.976 osoba, navodi se u mjesečnom izvješću Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Brojač HZZ-a trenutno pokazuje 382.976 nezaposlenih registriranih na burzi. Stvarna brojka nezaposlenih u Hrvatskoj premašuje pola milijuna ljudi. Negativan trend povećanja nezaposlenosti privremeno je zaustavljen u ožujku samo zahvaljujući sezonskom zapošljavanju, no bez obzira na poražavajuće statistike, ministar rada i mirovinskog osiguranja, Mirando Mrsić, u Splitu je izjavio kako je zadovoljan te da mu je drago što je broj nezaposlenih počeo padati.

Pitam Vas otvoreno: zašto ne smjenjujete Mrsića?

Zgrožena sam neosjetljivošću, da ne kažem neku težu riječ za tog tzv. ministra rada i zapošljavanja, Miranda Mrsića, kako mu je ime. Koji je još prije dvije i pol godine želio biti ministar obrane pa mu nije uspjelo. Eto, zapala ga gadna nezaposlenost, najmučniji problem u državi, a mogao se baviti vojskom, MIG-ovima, NATO-om i paradirati uokolo nakićen kojim ordenčićem. Da su mu nudili resor kulture, moguće bi i to prihvatio. Mogao je biti, primjerice, ranatelj baleta. Jer, Mrsiću nije bila dovoljna njegova liječnička struka, on je htio biti sve, čak do direktora Svemira. A pokazao se, ne samo kao jedan od najlošijih, već i najantipatičnijih ministara. Onaj nesretni Linić, kojega je razapela cijela država, barem šuti i ne razbacuje se glupim izjavama, svjestan je da radi najgori posao u državi. A kako nazvati drugačije Mrsićevu izjavu kako je zadovoljan što je broj nezaposlenih počeo padati, a nakon 12 je godina najviši negoli- glupom? To se zove pomanjkanje inteligencije, bezobrazluk, bahatost i pljuvanje po svima nama. Pogotovo nama koji smo na Zavodu. Ne prihvaćam da u SDP-u nema pametnih, stručnih i sposobnih ljudi- Mrsić to svakako nije.

Premijeru, shvaćate li Vi da na čelu najtežeg resora, koji prijeti socijalnim buntom, a potom možda i kaosom, imate čovjeka potpuno nekompetentnog, nesposobnog, drskog i socijalno neosjetljivog? Čovjeka koji jednakom ravnodušnošću govori kako je na Burzi sto nezaposlenih, ili sto milijuna. Zašto ga ne smjenjujete? Što čekate? Da ode u paketu sa cijelom vladom?
Da Mrsić ima imalo morala, otišao bi sam, svjestan vlastite neupotrebljivosti, kao i ministar Hajdaš- Dončić. Malo nam je užasa u kojem živimo; još nam samo fale tipovi koji će nam se otvoreno rugati i ponižavati do kraja. Gospodine Mrsiću, ne zaboravite da je od vašeg ismijavanja i pljuvanja po nama, korak do toga da se situacija okrene. Nemojte se pouzdavati u to da su Hrvati uvijek ovce koje samo šute i trpe. I one zableje.

Andrea Latinović

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Najave

Velimir Bujanec dao intervju za emisiju “Božanstvena komedija”

Objavljeno

na

Objavio

Velimir Bujanec dao je intervju za emisiju “Božanstvena komedija”

NEDJELJA 21:15 – UREDNIK BUJICE GOSTUJE NA LAUDATO TV!

Velimir Bujanec dao je intervju za emisiju “Božanstvena komedija” koju uređuje velika četvorka – Marin Periš, Matej Sunara, Stanko Stojić i Josip Kežić…

Tema emisije je MP Thompson, najpopularniji hrvatski glazbenik, napadi na njega i njegovu vjernu publiku, a voditelj Bujice svoje je argumente suprotstavio mišljenju notornog Jurice Pavičića. Intervju s Bujancem je sniman na zagrebačkoj Šalati, gdje je MP Thompson nedavno održao spektakularni koncert koji je po običaju silno zasmetao jugo-ljevičarima.

“Božanstvenu komediju” pogledajte u nedjelju 24. rujna s početkom u 21:15 na Laudato TV, a nova sezona Bujice sa paprenim temama i sjajnim gostima starta u ponedjeljak 02. listopada na Z1 i 10 partnerskih televizija!

PHOTO: Marin Periš je intervju s Velimirom Bujancem za “Božanstvenu komediju” snimio na vrhu najviše skakaonice na zagrebačkoj Šalati. Jer, soko’ je za neke ipak previsoko…

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

DUBROVNIK: NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI: ODRED NAORUŽANIH BRODOVA

Objavljeno

na

Objavio

Slavni Odred naoružanih brodova bio je dragovoljačka postrojba čiji se početak djelovanja veže za 23.rujna 1991.i prvu plovidbu glisera Sveti Vlaho.

Odred su osnovali Aljoša Nikolić, Miljenko Bratoš i Rudi Butković. Zadatak odreda bio je probijanje pomorske blokade Grada i uspostava morskog koridora za dopremanje lijekova, hrane, naoružanja i streljiva za uspješnu obranu Dubrovnika.

Pripadnici ONB-a gliserima su prevozili i ranjenike, kao i branitelje koji su iz svih krajeva Hrvatske dolazili pomoći dubrovačkim braniteljima. U sastavu ONB-a bilo je 22 brodice raznih veličina koje su prevezli preko 5000 ljudi i više od 4000 tona različitog tereta. Ova ekipa, njih 117, pod vodstvom Aljoše Nikolića, držala je Grad na životu. Odred je bio jedan od najvažnijih faktora za održavanje obrane i preživljavanje stanovnika. Vozili su po najtežim vremenskim uvjetima, a zanimljivo je kako nisu izgubili niti jedan brod. Posljednji i očuvani primjerak jednog od naoružanih brodova, sveti Vlaho, restauriran je i izložen na Batali kao muzejski primjerak, piše Nportal

Nagrađeni su Plavom vrpcom Novog vjesnika, nagradom za hrabra i humana djela na moru 1992.godine. Odred je odlikovan 2006.Redom Nikole Šubića Zrinskog za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu. Unatoč hrabrosti i požrtvovnosti, sudjelovanja u oslobađanju Slanog, i konačnog oslabađanja Konavala,zauzimanja HE Plat, nijedan pripadnik ONB-a nije dobio časnički čin ni ratno odlikovanje. Aljoša Nikolić je malo prije svoje smrti, 2010.

Plavu vrpcu i skulpturu Galeb donirao Muzeju Domovinskog rata, koja je izložena u tvrđavi Imperijal na Srđu.
Dubrovnik će se uvijek sjećati hrabrih pripadnika Odreda naoružanih brodova i nikada neće zaboraviti ni one koji su izgubili svoje živote tijekom Domovinskog rata: Miljenka Bratoša, Gorana Gojkovića, Đura Raguža Kanadera, Matka Soče i Zdenka Zorića.

facebook komentari

Nastavi čitati