Andrej Plenković o arbitraži: Hrvatska je izašla iz procesa i ni na koji način neće biti vezana s presudom

1

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako Hrvatska objavu presude Stalnog arbitražnog suda u Den Haagu o teritorijalnom sporu sa Slovenijom dočekuje sukladno odluci Hrvatskog sabora iz srpnja 2015. godine, kada je odlučeno o njezinu izlasku iz procesa arbitraže te da na bilo koji način neće biti vezana presudom Arbitražnog suda.

“Aktima Hrvatskog sabora iz kraja srpnja 2015. godine vrlo jasno smo rekli da izlazimo iz tog procesa i da Hrvatska ni na koji način neće biti vezana presudom Arbitražnog suda u promijenjenom i rekonfiguriranom sastavu.

Na taj način i očekujemo taj čin koji će biti 29. lipnja poslijepodne. Ostajemo otvoreni za razgovore sa Slovenijom o svim otvorenim pitanjima, uključujući i pitanje granice”, izjavio je Plenković novinarima nakon svečane sjednice Predsjedništva te obilježavanja 28. obljetnice osnivačke skupštine HDZ-a u dvorani NK Jarun.

Negativno je odgovorio na novinarski upit odustaje li Vlada od otkupa Ininih dionica od mađarskog MOL-a, a vezano uz onkološko povjerenstvo koje treba razmotriti zahtjev oko 30.000 ggrađana koji peticijom traže kupn lijeka Dinutuximab Beta za djecu koja boluju od rijetkog visokorizičnog neuroblastoma, najavio je da će sutra razgovarati s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem o tome kakvu su odluku donijeli i koja rješenja nude u toj situaciji.

Davor Ivo Stier o arbitraži: Proces je kontaminiran, za nas 29. lipnja nije ključan datum

facebook komentari

 • Znate šta dragi moji Hrvati. Nisam sljedbenik Plekovića. Neću zalaziti u razloge, osim što on nema face da bude političar kokovog Hrvatit danas trebaju. Ali, ajkda je došlo vrijeme za glasanje, glasovao sam za njega, PA NEKA TEGILI.

  Tko želi potonje znati o političkom djelovanju HSS prije stvaranja NDH i Internaciju u Radni Sabirni Logor Jasenovca predsjednika HSS dra. Vladka Mačeka, preporučio bih im da potraže svih 15 nastavaka koje je Vjekoslav Maks Luburić, general Drinjanin opisao u novini OBRANA 1965/1966, a ja sam ih ovdje na portal otporas.com stavio u trideset (30) nastavaka. Tu će Mirjana Petir i mnogi drugi uistinu saznati pravi istinu iz prve ruke, kao je i zašto došlo do internacije dra. Vladka mačeka.

  PRIGODOM SMRTI VLADKA MAČEKA: piše general Drinjanin (1 …
  otporas.com/povodom-smrti-vladka-maceka-pise…

  PRIGODOM SMRTI VLADKA MAČEKA. (1) Nekoliko osobnih uspomena na Stjepana Radića, Dr. Vladka Mačeka i Dra. Juru Krnjevića. Radić i Maček su mrtvi. Dr.

  PRIGODOM SMRTI VLADKA MAČEKA (24) – Otporaš
  otporas.com/prigodom-smrti-vladka-maceka-24

  PRIGODOM SMRTI VLADKA MAČEKA, piše general Drinjanin (24) MAČEK NIJE BIO U JASENOVCU (drugi (2) dio) HRVATSKA I USTAŠTVO (47) Kada se narod bori, on se bori za …