Andrej Plenković: Hvala braniteljima i vizionarskoj politici Franje Tuđmana

1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ujutro je u povodu 25. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske položio vijence na Oltar domovine na Medvedgradu te na Mirogoju, istaknuvši zahvalnost svima koji su dali život za neovisnu i međunarodno priznatu Hrvatsku te prvom hrvatskom predsjedniku Franji  Tuđmanu na vizionarskoj politici.

“Velika mi je čast bila danas položiti vijenac na Oltar domovine u spomen svih hrvatskih branitelja, svih koji su dali život za slobodu neovisne Hrvatske i međunarodno priznate Hrvatske. Zahvala i vizionarskoj državničkoj politici prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je u izrazito nepovoljnim i kompliciranim međunarodnim odnosima iznašao sa svojim suradnicima prije više od 25 godina pravi način da dođemo do međunarodog priznanja tadašnjih 12 članica Europske zajednice,” izjavio je premijer Plenković Hrvatskoj televiziji na Medvedgradu.Rekao je kako i činjenica da se upravo taj trenutak obilježava

kao Dan međunarodog priznanja potvrđuje da je Hrvatska uvijek težila europskim vrijednostima, standardima i onom dijelu svijeta i Europe kojoj pripada.

Nakon Medvedgrada, predsjednik Vlade te izaslanici predsjednice Republike i predsjednika Hrvatskoga sabora vijence su položili na Gradskom groblju Miorogoj kod spomenika „Glas hrvatske žrtve-Zid boli“, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, grobu prvog hrvatskog predsjdnika Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Premijer je zatim otišao u zagrebačku katedralu, gdje misu zahvalnicu u povodu obilježavajna jubileja predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a prisustvuje joj cijeli držvni vrh.

facebook komentari

 • Hvala “U”stašama i Vizionaru Poglavniku dru. Anti Paveliću koji je stvorio Hrvatima Hrvatsku Državu poslije punih 839 godina!
  DIONICA DRINAPRESS-a HRVATSKOG NARODNOG ODPORA.
  http://otporas.com/2069-2
  Plenkoviću ja znam više od tebe. Ja znam kako je postala prva Hrvatska Država poznata skraćenicama sa tri slova NDH, i znam kako je postala druga Hrvatska Država poznata skraćenicama sa dva slova RH, a djeca u prvom razredu pučke škole znaju da je brijka tri (3) veća od brojke (2). Dakle, trebaš ići u školu, kako ti tako isto i mnogi tvoji ministri da naučite povijest hrvatske prošlosti.

  DIONICA DRINAPRESS-a HRVATSKOG NARODNOG ODPORA.
  http://otporas.com/2069-2/