Andrej Plenković: Nisam primijetio masovno nezadovoljstvo u HDZ-u zbog Hasanbegovića

12

Predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je kako nije primijetio masovno nezadovoljstvo u HDZ-u time što Zlatko Hasanbegović nije ponovno imenovan ministrom kulture, istaknuvši kako Hasanbegović kao saborski zastupnik ima svoj politički prostor za djelovanje.

Vrlo sam jasno rekao da je na mandataru da izabere ministre. Kolega Hasanbegović je izabrani zastupnik u Hrvatskom saboru, ostvario je respektabilan rezultat, ima svoj politički prostor za djelovanje i ja u biti ne vidim nikakav problem, odgovorio je Plenković na pitanje novinara nakon prvog dana summita EU-a u Bruxellesu.

Komentirao je i svoj izbor HDZ-ovca Gorana Marića kao ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju državnih ureda, agencija i fondova.

Gospodin Marić je ministar u Vladi, zadužen za koordinaciju rada središnjih državnih ureda i agencija. Jedna od tih agencija primjerice je DUUDI, što je bitno za imovinu u Hrvatskoj. Želimo najprije snimiti stanje kako bi na kvalitetniji način nego do sada koordinirali rad tih ureda i agencija i nakon toga ćemo razmotriti dodatne opcije, rekao je Plenković.

facebook komentari

 • Malleus_Haereticorum

  „Vrlo sam jasno rekao da je na mandataru da izabere ministre.“
  Opet lažeš tako što želiš prikriti ono za što znaš da je problem. Naravno da mandatar izabire ministre, ali je isto tako naravno da se iz njegova izbora javno izvode zaključci o tome što određeni izbor određenog ministra znači. Za sada si pokazao samo to da ti nije stalo do mišljenja hrvatskih domoljuba nego ti je stalo do toga da te slave neprijatelji hrvatskoga naroda. To sakriti više ne možeš nikako.

  • Maks

   Ministre mu je birao most kao i jos puno toga, ovdje je ocigledno lagao. Imamo tripartitalnu vladu kako su si udbo tajkuni i zamislili.

   • Malleus_Haereticorum

    Prije bih rekao da imamo jednopartijsku, komunističku, odnarođenu, nitkovsku vlast.

    • Maks

     Tripartitalnu na zadnja vrata, podmuklo odostrag , kukavicki – tajkuni preuzeli.

 • ludovik

  Vidi se da si običan ćato nikad u doticaju s narodom. Uzvišeni u svom uskom krugu stranačkih izdajničkih poltrona nije svjestan da postoji nešto njemu nepoznato – narod koji bira vlast, a birači koji su njemu dali povjerenje su njegovim izborom nezadovoljni i prevareni.

  • Malleus_Haereticorum

   Ne postoje birači da bi SEBI izabrali vlast koja im bude po volji, nego postoje zato da bi NJEMU dali vlast po njegovoj volji. Eto, to je doživljaj svijeta jednog lažca i prevaranta. Nije on navikao da služi svome narodu, nego je navikao da NEKI narod, nije važno kako se zove, stvaran ili abstraktan, služi njemu. Jednom riječju–ništarija.

 • EMINƎM

  Vox Populi 😈, gluh si ti na istinu.

 • Vladimir Fuček

  Vlada se mora jako zabrinuti kada vidi tko joj sve plješće !!!

 • srka
 • Plavac Plavi

  Najveća Plenkovićeva podvala, uz N. Obuljen, je zapravo Martina Dalić!! Čini mi se da je to tako smišljeno, da postane gotovo neprimječeno -halabuka će se dići radi Hasanbegović-Obuljen, a ovo će radi te halabike ostati, proći bez nekih velikih reakcija i pitanja, a zapravo ogoljuje Plenkovića kao Onoga, koji radi protiv HDZ-a kao demokršćanske, demokratske, desne stranke!! Treba samo vidjeti što je govorila i radila Dalićka u posljednje dvije godine i sve će biti jasno!! Izašla je iz strane i pljuvala po ekonomskom programu HDZ-a, po ekonomistima T. Ćoriću, G. Mariću, Maletićki, po Karamarku,…Bila protiv izbora za predsjenicu K. G. Kitarović i aktivno sudjelovala u kampanji za Josipovića, donirala sa 4000 kuna lijevo udbaški projekt Pametno, zapravo se skroz svrstala na ljevicu!! Tu i takovu Dalićku Plenković postavlja, ne samo na jedno od najvažnijih ministarstava Gospodarstva (time do kraja ponižava T. Ćorića, G. Marića, i druge HDZ-ove ekonomiste), nego ju postavlja i za PODPREDSJEDNICU VLADE! i to je čini se prošlo bez nekih velikih pitanja i otpora!! Da ti pamet stane!!

 • prepri43

  Zamisli pljenkoviću da si “premier” u primeri pa ne daš u momčad Reala Ronalda ili Barcelone Messi-ja našao bi se prije na transfer listi nego bi rekao “šeks”! Poslije breksita dogodio bi se i pleksit ! https://uploads.disquscdn.com/images/2dea88f9febd74dabed2894596a76251bb9322212bd409172cef649b0c2b998c.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/192909fe92ebe270eba2dd482046137029e67dc4381421bc77f589e5add610c5.jpg

 • prepri43