Andrej Plenković sastati će se s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom

3

Premijer Andrej Plenković rekao je kako će se na susretu Europske pučke stranke na Malti sastati i s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom s kojim bi trebao razgovarati o Ini i MOL-u, a trenutno se radi analiza modela za kupnju dionica Ine.

Plenković i Orban bi trebali razgovarati o želji MOL-a da proda svoj udio dionica u INI i hrvatskoj želji da te dionice kupi.
“Ono što u ovoj fazi trenutačno radimo su temeljite analize različitih modela koji bi nas mogli dovesti do tog cilja.

Za to će nam trebati još nekoliko tjedana s obzirom da se analiza modela radi vrlo temeljitim i stručnim pristupom na način koji bi iduću fazu mogao učiniti korisnom za ostvarenje našeg cilja”, rekao je Plenković koji je u službenom posjetu Malti te će na tom otoku sudjelovati i na sastanku Europske pučke stranke.

Što se tiče ukupnih hrvatsko-mađarskih odnosa, Plenković je istaknuo kako su oni kvalitetni i dobri, te kako je postignut zajednički dogovor da se pitanje INE i MOL-a odvoji od njih.

VIKTOR ORBAN: Mađarska, uz Hrvatsku i Poljsku, nosi častan naziv „predziđe kršćanstva“

facebook komentari

 • Sharp Shooter

  Eh, da su bar iskreno domoljublje, osobna čvrstina spram EU i državničke sposobnosti bar ZARAZNE! Ali imajući na umu podrijetlo bijednog Svilenog briselskog ćate, mislim da se on ne bi zarazio tim itekako poželjnim vrlinama jer vjerujem da ga je “keva lekarka po naređenju ćaleta majora udbaša” odmah nakon rođenja cijepila protiv hrvatskog domoljublja! Pa zamislite samo, koji teenager je ’88. u maturalnom radu pisao panegirike zločincu Edvardu Kardelju? Ja takve nisam poznavao. Iz toga je razvidno da su “malog” pripremali za “društveno-politički” rad. On je u HDZ ušao 2011. i uništit će ga jer još jednog Sanadera domoljubi ne žele gledati. Bed je što HDZ (kao i druge veće stranke) ima jako puno glasača bez mozga i obrazovanja, kupljenih kroz uhljebljivanje, zapošljavanje u državnim službama cijelih obitelji, najčešće bez odgovarajuće školske spreme i sa kupljenim diplomama.. Užas.

  • Sharp Shooter

   Evo pjesme koja najbolje opisuje Svilenog.. Stvarno nemamo sreće, dok mozga nemaju oni u HDZ-u koji su ga izabrali.
   https://youtu.be/3_CFQA-DUXE

   • Maks

    Svileni vamo svileni tamo, ova vlada ce trajati jos jedno vrijeme . Najbolje je udarati po Sprlji, Orepicu da se reformira yugokomunisticki represivni aparat, sad su lokalni izbori Cuprija se boji javnosti – to treba iskoristiti a malo kome pada na pamet , malo tko primjeti a popravilo bi gomilu toga u domovini.. Dujmovic, Sola i jos neki su na strani mosta , od njih niskoristi, tu negdje je i Markovic , ostali se koncentrirali na Pupavca, ZDS i gramatiku…..