Pratite nas

Komentar

Andrej Plenković: Tražimo rješenje gdje sadržaj na ploči ne bi ničije osjećaje vrijeđao

Objavljeno

na

O najavljenoj zamjeni spomen-ploče u Jasenovcu, ministar uprave Lovro Kuščević razgovarao je u Banskim dvorima s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Uoči razgovora izjavio je da njegovo ministarstvo prikuplja sva relevantna mišljenja – od državnih tijela do znanstvenih institucija i građanskih udruga, te će zatim Vladi predložiti zakonsko rješnje. Do sada su, rekao je Kuščević, prikupili 95% traženih mišljenja i sugestija.

Iako je sastanak na kojem se raspravljalo o ploči HOS-a isprva bio najavljen u zgradi Vlade, ministri HDZ-a povukli su se u središnjicu stranke, a nakon sastanka izjavu je dao premijer Plenković.

Nakon sastanka iz središnjice stranke je izašao premijer Andrej Plenković koji je kazao kako se traži najbolji zakonski put za rješenje problema ploče HOS-a uz puno poštovanje braniteljima.

Dodao je kako se traži način za zamjenu ploče tako da sadržaj ploče ne vrijeđa ničije osjećaje.

”Tražimo način kako kontekst Jasenovca staviti u korelaciju s onim što piše na ploči uz puno poštovanje prema 11 branitelja HOS-a. Kontekst režima u Jasenovcu i taj slogan taj ne idu skupa. Tražimo rješenje gdje sadržaj na ploči ne bi ničije osjećaje vrijeđao, a naći ćemo rješenje vrlo brzo”, poručio je premijer.

Milijan Brkić: Svaka Hrvatica i Hrvat shvatili su što želim reći o ploči HOS-a

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Stevo Culej o Pupovčevim i Milakovićevim Srbima: Terorist križanci četnika

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej na društvenoj mreži podijelio je tekst iz novina, a koji se odnosi na, kako tamo piše, izvješće CIA-e.

Terorist križanci četnika, kratko je prokomentirao Culej.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Nije dobro dizanje tenzija

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je govor premijera Plenkovića u UN-u u New Yorku.

Žao mi je da premijer Cerar ne dolazi u Zagreb. Mislim da treba nastaviti razgovore, treba razgovarati čak i kada se ništa ne dogovori. Nije dobro dizanje tenzija, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer Plenković je iznio hrvatske stavove, a stvar je njegovog izričaja kako je govorio u UN-u.

Podržavam hrvatske stavove oko kojih je postignut nacionalni konsenzus. Ubuduće ću zastupati poštivanje dogovora koji imamo u Hrvatskoj i konsenzusa o hrvatskom stavu o ovom i drugim pitanjima.

Što se tiče spora sa Slovenijom, riječ je o međunarodnom pitanju. Da, treba arbitražu poštivati, ali isto tako ona je kompromitirana postupcima slovenske strane, što je loša poruka drugim državama, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati