Andrija Hebrang: Član sam HDZ-a, ali kao građanin dajem podršku Bruni Esih

23

Od Hasanbegovića i svih članova HDZ-a u Zagrebu očekujem da čvrsto, angažirano podupru Dragu Prgometa kao našeg legitimnog i kvalitetnog kandidata koji će u Zagrebu i za sebe i za HDZ ostvariti sjajan rezultat. Druge kandidature me ne zanimaju. Oni koji budu radili protiv našeg kandidata, snosit će posljedice – kazao je sinoć, nakon povratka iz Rima premijer Andrej Plenković komentirajući podršku pojedinih članova HDZ-a neovisnoj kandidatkinji Bruni Esih u utrci za čelnog čovjeka Zagreba. O Esih je kazao: “U razgovoru s njom nisam stekao dojam da je zainteresirana biti kandidat, niti da bi se bavila komunalnim pitanjima, izgleda da je došlo do evolucije stajališta”.

Neovisna kandidatkinja

Drago Prgomet, HDZ-ov igrač za Zagreb, jučer je u društvu ministra obrane Damira Krstičevića poručio da HDZ više nije stranka koja izbacuje članove, nego je stranka koja okuplja unatoč različitim mišljenjima.

Referirao se na potporu Zlatka Hasanbegovića, člana Predsjedništva HDZ-a i potpredsjednika zagrebačkog HDZ-a, neovisnoj kandidatkinji Bruni Esih.

U isto vrijeme Bruni Esih potporu je dao još jedan HDZ-ovac Andrija Hebrang. Potporu joj je izrazio na promociji knjige novinara Tihomira Dujmovića, a jučer ju je potvrdio i za Večernji list. “Prgomet je službeni kandidat HDZ-a, kojeg su podržala sva stranačka tijela i ja to kao član stranke poštujem. No, kao građanin opredjeljujem se za Brunu Esih jer ona zagovara utvrđivanje istine o komunističkim grobovima, kojih je u Hrvatskoj 960. To se poklapa s mojim dugogodišnjim stavovima i zato je podržavam” – rekao je Hebrang.

On, nastavio je, neće sudjelovati u njezinoj kampanji za zagrebačku gradonačelnicu jer ne sudjeluje ni u jednoj kampanji izvan HDZ-a. Zbog podrške Bruni Esih, Prgometovoj protukandidatkinji, ne očekuje, kaže, nikakve posljedice jer u HDZ-u nije ni na kakvoj funkciji.

“HDZ – široka stranka”

Na pitanje koji značaj imaju grobovi komunističkih žrtava na lokalnim izborima koji bi trebali imati fokus na komunalnim temama, Hebrang je rekao da je Esih i saborska zastupnica te da je spektar tema koje ona zagovara širok. U emisiji Velimira Bujanca, koji je medijski pokrovitelj Brune Esih, otkriveno je da će na njezinoj listi za zagrebačku Skupštinu biti i majka Jean-Michelea Nicoliera, francuskog dragovoljca koji je poginuo braneći Vukovar – Lyliane Fournier.

HDZ je široka stranka, u njoj postoje ljudi koji imaju različita mišljenja o svjetonazorskim pitanjima. HDZ je takav od svojih početaka. Danas smo stranka koja okuplja, a ne razdvaja  rekao je jučer ujutro Prgomet te poručio da će HDZ u Zagrebu pobijediti i u utrci za gradonačelnika i u utrci za Skupštinu.

Ministar Krstičević podržava Prgometa. “Bio je hrvatski branitelj, uključio se u rat kada je domovini bilo najteže te je kao kao liječnik spašavao živote.  Ima moju punu potporu. Ostvario je, kasnije, i sveučilišnu karijeru, dugo je bio i ravnatelj klinike, i mislim da HDZ ima dobrog kandidata!”, zaključio je Krstičević.

BRUNA ESIH: “Zbog uvredljive izjave o Gračanima nikada neću gostovati kod Šprajca!” (VIDEO)

facebook komentari

 • goranka

  Bravo, poštovani!
  Ne djeluje politička pedagogija (ili tak nekak) na normalne ljude.
  Bruna Esih! Nema dvojbe!

  • Agromentum

   Tko dadne Prgometu glas, samo će se priključiti nekom “kusuranju” između Plenkovića i Bandića. Naravno, u toj cijeloj igri se ne smije zaboraviti ni SDP koji u svemu ima i svoje kalkulacije i sigurno nije zaspao.

   • goranka

    Plenković je mnoge izliječio od matematike. Kako god ispalo – Bruna! Ako ne pobijedi u prvom krugu, ako i ne uđe u drugi krug – ja ću je dopisati :).

    • Mrga

     A nećeš spašavat čovjeka s bedžom?

     • goranka

      Krivi bedž, jako krivi. Tak krivi da bi mu ga zabila tamo gdje sunce ne sija.

   • kostresh

    a pimp pupi?

  • Malleus_Haereticorum

   Plenković je pokazao da nije vjerodostojan. Prgomet je pokazao da ima sve loše osobine. Svjetonazorski je gad–podupire sve što je protuhrvatsko, podupire sve protukatoličke opačine, prodaje se onomu tko daje više, nema načela, nema morala, nema osjećaja prema težnjama hrvatskog naroda. Niti jednu dobru osobinu Prgomet nema.

   Nasuprot tomu nalazi se Bruna Esih, koja sasvim sigurno ima osjećaja za težnje hrvatskoga naroda, nije se prodavala nikomu, jasno i nedvosmisleno pokazuje svoj politički svjetonazor koji je hrvatski, ne mulja i ne laže.

   Komu izbor između gorenavedenih dviju mogućnosti nije jasan, taj nije normalno ljudsko čeljade. Na kraju, žao mi je što Bruna ne će dobiti moj glas zato što ja nisam Zagrebčan. Šteta.

   • kršni

    I meni je žao što ne živim u Zagrebu! Znao bi točno za koga glasovati.

    • Sivooki

     Pozovi svoje poznate, rodbinu, prijatelje koji žive u Zagrebu i reci im zašto je dobro glasovati za Brunu Esih.

     • kršni

      Oooo, pa to je već obavljeno, svi su samo čekali na kandidaturu!

     • Sivooki

      Svaka čast!

    • goranka

     A da se privremeno prijavite?

     • kršni

      Ahaha! Treba u Gruadu obaviti građansku dužnost.

     • goranka

      Da vi imate Brunu, ja bih rado Zagreb (privremeno) zamijenila za Gruad. Od svibnja do rujna, recimo :).

     • Agromentum

      Vi bi ste kako neki kažu, i jare i pare. 🙂 To od svibnja do rujna nije loše. Meni je ideja da jednom budem dole od travnja do Svi Svetih, samo se tako može reći da se dobro odmorilo. 🙂

     • kršni

      Pa na Lokrum!

   • ludovik

    Meni je nevjerojatno da se Plenković, kojega nikada nisam smatrao glupim, odlučio ići s Prgometom na Zagreb. To se nije nikako drukčije moglo protumačiti od tradicionalnih birača HDZ-a, a još više desnice koja je oprezna s tom strankom, nego kao otvoreno vrijeđanje i potcijenjivanje zdravog razuma. Rezultat toga je sve veći bunt i prkos. Nije mi jasno koji je bio cilj, osim prepustiti Bandiću pobijedu što se moglo napraviti lukavije. Je li to sirovi bahatluk, sanadercoidnost, europska bolest lažne plemičke veličine ili što?!

    • Malleus_Haereticorum

     Pitanje je logično. Ja mislim da je ovdje riječ o europskom elitizmu, što i jest bolest lažne plemićke veličine, kako si ti to rekao. Prgomet je tipični lažnjak, koji glumi tolerantnog čovjeka. On zaista tolerira sve i svakoga, osim Hrvata. U tome se je našao na istoj „valnoj duljini“ s Plenkovićem, koji ima taktiku zavaravanja Hrvata spominjanjem Tuđmana. Plenkovićeva „uključivost“ ima jedini smisao uključivanja sve i svakoga u HDZ, osim onih koji su hrvatski suverenisti ili, kojeg li užasa, hrvatski nacionalisti. Plenković nije mogao za kandidata izabrati nekog takvog jer bi time riskirao da takav kandidat zaista i pobijedi u Zagrebu, a to bi mu jako smetalo. Bandić ili bilo tko drugi, pa i Prgomet ako pobijedi, sigurno mu je bolji suradnik u smislu manipulacije nad hrvatskim narodom. S Prgometom ne riskira ništa, bilo da pobijedi ili ne pobijedi.

   • kostresh

    probaj adresu ministra jemu izgleda nije….

 • Ivan Tetkovic

  Uvijek vjeran DOMOVINI i veliki VIZIONAR.

  • ludovik

   Hebranga sam smatrao uvijek velikim čovjekom koji je puno dao i žrtvovao za domovinu i HDZ, ali mu se stranka nije nimalo odužila, već naprotiv.

 • Dusko Besenic

  Hvala Bogu što među nama ima časnih i odlučnih ljudi,koji se bez kalkulacija o svojoj “političkoj budućnosti”,bezkompromisno suprotstavljaju otvorenim,ili prikrivenim (Plenković),neprijateljima svega Hrvatskog i ostavljaju nam svima vjeru u konačnu pobjedu nad zlom kakvi su udbaši i jugokomunjare! Čak i da ne uspije,kandidatura B.Esih je potaknula veliki proces u HDZ-u,a jedna od bitnih stvari koju će polučiti je da je Plenković isprovociran pokazati svoje pravo lice,a to je lice koje je odgojeno u duhu jugokomunizma,čiji je on zamaskirani nositelj! GLAS ZA BRUNU !!!

 • Da ništa više i za ništa drugo, Hrvati bi trebali biti uz Andriju Hebranga mlađega, jer u sebi ima očeve kljice vrlo velikog hrvatskog državotvorstva. Njegov je otac čak rekao svojem utamničeniku da će njegova glava pasti za Hrvatsku prije njegove. Samo se ja danas, nedjelja 26 ožujka 2017. godine više ne sjećam koji bi to Hrvat mogao biti kojemu je to Andrija Hebrang stariji rekao.

  Ja najozbiljnije mislim i to je moje iskreno uvjerenje da su komentari jedno lijepo i veliko ogledalo općenitog mišljenja različitih pogleda Hrvata na našu hrvatsku problematiku. Za tu svrhu prilažem link koji je vrijedno pročitati i na isti komentirati.
  TKO NEĆE HRVATA ZA BRATA, HOĆE SRBINA ZA GOSPODARA. OPĆEHRVATSKI I VOJNIČKI DESETI TRAVNJA.
  http://otporas.com/2563-2/