Pratite nas

Komentar

Andrija Hebrang: Između prosječnog glasača HDZ-a i HNS-a je ideološka provalija

Objavljeno

na

Hebrang: Kada je HDZ u prošlosti isključivao desnicu, dolazilo bi do krize u stranci

Za HDZ-ova veterana Hebranga, koji je ostao u stranci iako je otvoreno kritizirao Plenkovićevo odbacivanje Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih, nema dileme. Kaže da je između prosječnog glasača HDZ-a i HNS-a ideološka provalija.

‘Smatram to privremenim nužnim zlom da ne bi došlo do izbora usred turističke sezone, no vjerujem da birači HNS-a i njihovi političari, koji su 20 godina radili sve da zaustave razvoj Hrvatske kao samostalne države, neće izdržati dulje od jeseni’, otkrio je za tportal.

Onima koji kažu da takva ideološki nekompatibilna koalicija nije nikakvo čudo, ako gledamo praksu u zapadnoeuropskim državama, poručuje da se s njima nikako ne možemo uspoređivati.

‘Ne možemo se uspoređivati s Njemačkom i Austrijom jer provalija između hrvatske ljevice i desnice krije više od 200.000 komunističkih žrtava čiji ubojice nisu kažnjeni’, smatra Hebrang.

Isključivanje desnog krila HDZ-a iz stranke ocjenjuje najvećom pogreškom sadašnjeg vodstva HDZ-a. ‘Svi koji su to u prošlosti radili doveli su do velikih kriza unutar stranke – sjetimo se Sanadera, Kosor i Šeksa’, kaže Hebrang.

Iako nezadovoljan, on i dalje ostaje odan stranci i ne misli izaći iz nje. Upravo je odanost članova i birača ono na što su računali svi šefovi HDZ-a.

‘Glasači HDZ-a između dva zla biraju manje. Ne vjerujem da bi okrenuli leđa stranci bez obzira što na to što ona trenutno luta’, zaključuje.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željka Markić: Je li Srećković iskoristio Bet Israel za blaćenja Hrvatske uoči dolaska izraelskog ministra obrane?

Objavljeno

na

Objavio

Je li Srećković iskoristio Bet Israel za blaćenja Hrvatske uoči dolaska izraelskog ministra obrane?

Aleksandar Srećković jučer je dostavio Hini priopćenje u ime židovske zajednice Bet Israel u kojem zbog sudskog poništavanja komunističke osude na smrt poznatog hrvatskog intelektualca i predsjednicka Matice Hrvatske ( iz 11. mj.1945) optužuje Hrvatsku za “kapilarno širenje ustaštva”.

Kad sam jučer vidjela kako Hina revno prenosi njihovo priopćenje – pitala sam se “zašto su to plasirali baš danas?”.

Naime, Županijski je sud u Zagrebu na zahtjev udruge U ime obitelji i Matice Hrvatske rehabilitirao Filipa Lukasa još 20.07, prije 2 mjeseca. Kad sam jutros vidjela da je Hrvatsku po prvi put posjetio izraelski ministar obrane Avigdor Lieberman – bilo mi je jasno.

Srećkovićev politički pamflet, objavljen je 2 mjeseca nakon rehabilitacije Nole, a jedan dan prije posjeta izraelskog ministra – a ponovio je laži o Filipu Lukasu koje su izašle iz propagandne tvornice Titove Jugoslavije – iste one koja je širila laži o Židovima koje je nakon rata poticala da se iz Hrvatske isele u Izrael, pri tom zadražavajući svu pokretnu i nepokretnu imovinu ljudi koji su preživjeli Holokaust.

Rukopis je poznat, odabir trenutka plasiranja laži jasan. Još ostaje otvoreno – je li Srećković iskoristio Bet Israel ili se oni slažu s njegovim pozicijama te koja je uloga Hine u plasiranju kleveta o Hrvatskoj u obliku reakcije na vijest staru 2 mjeseca.

Damir Krstičević: Hrvatska ima prilike učiti od najboljeg na području obrane i sigurnosti

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

BOROVO SELO: OSVANULA PORUKA NA MAUZOLEJU ZLOČINCA VUKAŠINA ŠOŠKOČANINA!

Objavljeno

na

Objavio

BEZ KOMENTARA – BOROVO SELO: OSVANULA PORUKA NA MAUZOLEJU ZLOČINCA VUKAŠINA ŠOŠKOČANINA!

“Grobovi u žitu vjekovima klet će, zaboravit nikad neće ih Hrvati!”

PITANJE ZA HRVATSKU VLADU: Kada će te ukloniti spomenik četničkom koljaču koji je organizirao masakr 12 hrvatskih redarstvenika?! Nije li neprimjereno da tako blizu mjesta zločina bude spomenik zločincu?

(P.S. Upravo ovakve “argumente” koristili ste prilikom uklanjanja ploče HOS-a u Jasenovcu, komentirao je Velimir Bujanec)

facebook komentari

Nastavi čitati