Pratite nas

Komentar

ANDRIJA HEBRANG: Kad Tvrtko Jakovina ne može obraniti Titove zločine – onda izmišlja!

Objavljeno

na

Prof. dr. sc. Andrija Hebrang reagirao je na izjavu Tvrtka Jakovine u emisiji Otvoreno kada je rekao da je njegov pokojni otac bio jedan od najbližih suradnika.

“On je u emisiji Otvoreno na temu komunističkih zločina izjavio da je i moj otac pokojni Andrija Hebrang bio jedan od najbližih Titovih suradnika te je morao znati za mirnodopska komunistička zvjerstva.

Takve neistine su posljedica govora jednog povjesničara na temelju vlastitog svjetonazora umjesto na temelju činjenica. Jakovina opravdava svoja stajališta izmišljotinama, umjesto da se drži Rezolucije broj 1841 Vijeća Europe koja za komuniste kaže da s njima nema pomirbe bez istine.

Očito političko opredjeljenje ovog povjesničara nije na tom tragu istine. Tragično je to tim više, što sam uvjeren da i sam zna istinu ali ju politizira preko leševa stotina tisuća koji su ubijeni bez suđenja i to u vrijeme nakon završetka II. svjetskog rata. Kada mu u obrani najvećeg mirnodopskog zločina u europskoj povijesti, počinjenog po zapovjedi zločinca Josipa Broza Tita,  ponestane argumenata, poseže za neistinama.

Da je proučio postojeće dostupne dokumente barem bi šutio. Istina je porpuno drugačija od onoga što je Jakovina tvrdio. Moj otac Andrija Hebrang teško je napadnut u poznatom pismu koje 30. rujna 1944. Josipu Brozu šalju i zajedno potpisuju antihrvatski komunistički čelnici Ranković, Kardelj i Đilas. Oni od Broza traže da se odmah sa svih položaja smijeni Andrija Hebrang optužujući ga za, kako navode, “hrvatski nacionalizam”. Odmah nakon toga Andrija Hebrang je isključen iz Politbiroa a 14. listopda 1944. smijenjen je s mjesta tajnika CK SKJ. Prebačen je u tadašnji sektor gospodarstva i više nije pozivan na sastanke političkog vrha, da bi ga komunisti ubrzo nakon toga po nalogu Josipa Broza mučki ubili i zauvijek mu sakrili grob.

Budući da je bio isključen iz političkog vrha, nije mogao znati za zvjerstva koja se provode po Brozovoj zapovijedi. Iako je arhiva uništena, pouzdani izvori su već davno tvrdili da nitko osim Ozne nije znao za ta zvjerstva nad nevinim ljudima.  Danas svjedočimo intenzivnoj borbi slijednika komunističkog i jugoslavenskog svjetonazora za skrivanjem istine.

Duboki razdor u hrvatskom narodu kočnica je naše cjelokupne krize i ne može se riješiti bez istine. Mi, koji ne znamo za grobove svojih otaca i drugih najbližih članova obitelji ubijenih nakon rata od komunističke ruke, a ima nas u Hrvatskloj i svijetu preko dva milijuna, nikada nećemo prihvatiti pomirbu bez istine. To dugujemo žrtvama kojima su  svezali ruke i ubili ih metkom ili sjekirom u potiljak. Te žrtve, među kojima je bilo puno staraca, žena i djece, nisu imale pravo na suđenje, kao što danas nemaju pravo na istinu.

Policijskim istragama utvrđeno je 940 mjesta za koja se sumnja da su skriveni grobovi tih žrtava. Slijednici komunista zaustavili su saborsko povjerenstvo koje je otkopavalo skrivena grobišta. Milanović i Josipović su zatvorili i Ured za otkrivanje komunističkih zločina čiji sam rad pokrenuo u Hrvatskom saboru i vodio ga oko godinu dana. Naš grijeh u Uredu je bio što smo otkopali tri lokaliteta i u njima našli kosti malodobnih žrtava razmrskanih glava. Dolaskom na vlast Milanović i Josipović su zatvorili Ured a daljnja istraživanja povjerili su bivšem visokom dužnosniku Udbe Ivanu Grujiću koji ih je zaustavio.

Uplašeni kretanjima u Sloveniji koja je osnovala vladino povjerenstvo za istraživanje skrivenih grobova oni koji štite zločince sada pribjegavaju i povjesnim lažima. Na pokojnima će hrvatska država pokazati ima li snage brinuti o živima”, napisao je Andrija Hebrang za Direktno hr..

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Račan-Lončarova smrtna presuda Hrvatskoj! Hrvatska je izdajom dovedena pred smrt….

Objavljeno

na

Dezintegracijski procesi SFRJ uzrokovani su mnoštvom povijesnih, kulturoloških, gospodarskih te inih uzročnika. Rasprave o tom procesu trajati će desetljećima..

Racionalnost, konstruktivnost i umjerenost hrvatskog suverenizma zrcali se iz dokumenta pod nazivom Model konfederacije u Jugoslaviji, koji predsjedništvu Jugoslavije u listopadu 1990., predlažu Hrvatska i Slovenija.  Prijedlog je odbijen.

Nažalost, kao puno puta u povijesti hrvatske pregovaračke i opće pozicije grubo su rušene i unutar Hrvatske.

1. Prvi višestranački izbori u Hrvatskoj nakon II svjetskog rata, održani su u prvom krugu 27.travnja 1990., te u drugom krugu 6.svibnja 1990.  Na izborima je uvjerljivo pobjedio HDZ. Dotadašnja, komunistička, Račanova, Vlada,SKH-SDP, je 23. svibnja 1990. – svega osam dana prije okupljanja prvog demokratskog, višestranačkog saziva Sabora sa HDZ-ovom većinom, predala cjelokupno naoružanje hrvatske Teritorijalne obrane neprijateljski nastrojenoj JNA. Takva vrsta odluke, tijekom prijelaznog, tehničkog mandata Vlade nije dopuštena i debelo vonja veleizdajom.  Zapovjednik teritorijalne obrane bio je Ivica Račan.

 Hrvatska je tako ostala bez mogućnosti naoružavanja 273000 vojnika, bez lakog topništva minobacača,lakih oklopnih vozila,….. 

Istovremeno, slovensko rukovodstvo,  donosi zdravorazumsku i zakonitu odluku te odbija predati oružje svoje TO u ruke JNA. 

U isti izdajnički kontekst može se svrstati odluka sborskih zastupnika SKH-SDP, koji demonstrativno napuštaju sabornicu tijekom glasovanja o Deklaraciji o proglašenju suverene i samostalne Hrvatske, sukladno volji građana izraženoj na referendumu 19.svibnja 1991.

2.Vijeće sigurnosti UN, 25. rujna 1991., donosi odluku o embargu na oružje za područje SFRJ. Argumentacija te odluke temelji se na “činjenici da je Jugoslavija pozdravila namjeru VS UN-a, u pismu upućenom od njezina predstavnika i “nakon što je saslušana izjava ministra vanjskih poslova Jugoslavije”.

U arhivu UN-a, dakle, ostalo je zapisano da je Budimir Lončar, tadašnji ministar vanjskih poslova Jugoslavije, presudno utjecao da se uvede embargo na nabavu oružja, u trenutku kad je Hrvatska bila u najgoroj vojnoj situaciji.

“Svrgavanje hrvatskih neofašista” je počelo već 1. listopada. Srbija koristi embargo i šalje ultimatum RH i počinje granatirati Dubrovnik, JNA pokušava zatvoriti obruč smrti oko Vukovara. Žestoki napadi JNA i pobunjenih hrvatskih Srba te četničkih postrojbi iz Srbije istovremeno se odvijaju diljem Hrvatske. Kadijević izjavljuje “cilj JNA je svrgavanje neofašističkih hrvatskih vlasti”. Tuđman 5. listopada poziva sve građane RH na obranu. Alija izetbegović pak izjavljuje: “Zapamtite, ovo nije naš rat”. Dva zrakoplova JNA 7. listopada raketiraju Banske dvore. Sabor RH dan poslije proglašava JNA i Srbiju agresorima.

Hrvatska je izdajom dovedena pred smrt….

Ž.M. Zenga/Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Akademik Davorin Rudolf: Premijeri mogu pitanje zaljeva riješiti uz kavu u pet minuta!

Objavljeno

na

Objavio

Slovenska  strana, točnije ministar vanjskih poslova Erjavec, svojedobno je izjavio kako se problemi s Hrvatskom ne mogu riješiti u idućih sto godina. Čini se kako se od te izjave do danas ništa nije promijenilo.

Hrvatska je izišla iz arbitraže, a nakon govora našeg premijera Plenkovića na zasjedanju Oće skupštine UN-a Slovenci su otkazali sastanak u Zagrebu.

Gostujući iz splitskog studija u Studiju 4, Davorin Rudolf naglasio je kako pitanje granica  nije stranačko pitanje . To je vitalno nacionalno pitanje.  Trebamo mogučnost opoziva političara koji strše s neodmjeenim i za Hrvatsku štetnim izjavama.

Potpuno je neshvatljiva pretenzija Slovenije da čak i nalaže našem predsjedniku Vlade što mora govoriti kad je na međunarodnim pozornicama.  U svojoj sam karijeri susretao mnoge ministre vanjskih poslova, ali ovakvog kao što je ovaj slovenski još nisam nikad, naglasio je Rudgolf. Više od oštre reakcije Ljubljane zanimljivije su mu oštre reakcije u zemlji. Nastup Vesne Pusić koja je govor Plenkovića prozvala štetnim, politički je nedopustiv, neutemeljen i diletantski. Ostao sam jako začuđen, naglasio je.

Granica na moru je crta sredine, jednako udaljena od obje obale. Sud je presudio da Sloveniji ide 4/5 zaljeva ili 80 posto, obrazlažući presudu na redikulozan način. Srećom ta presuda nije na snazi jer je naš Sabor donio odluku da napuštamo arbitražu, podsjetio je Rudolf. Zalaže se za model kondominij ili koimperij (zaljev Fonseca, Bodensko jezero..) kojim, kada nema teritorijalnih pretenzija, bi se Hrvatska i Slovenija složile da Savudrijski zaljev bude zajednički, da dijelimo suverenost, da nema granica, da ga zajednički koristimo – za ribolov, plovidbu i što je izuzetno za važno ekologiju. Spor koji traje već 27 godina, premijeri mogu dogovoriti uz kavu u pet minuta, poručio je!

Neka međunarodna zajednica uhvati Ljubljanu za uši i pita što oni to prijete, što oni hoće. Samo strpljenja, bit će sve u redu, zakljućio je Rudolf.

Akademik Davorin Rudolf: Predlažem kondominij – rješenje koje nije ni prohrvatsko ni antislovensko

facebook komentari

Nastavi čitati