Pratite nas

Komentar

ANGELA MERKEL: Ako zatvorimo granicu, moglo bi doći do oružanih sukoba na Balkanu

Objavljeno

na

Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je, na stranačkom skupu svoje stranke u ponedjeljak navečer, bojazan kako bi zatvaranje njemačke granice za izbjeglice i migrante moglo izazvati nove oružane sukobe na Balkanu.
[ad id=”68099″] ‘Ako Njemačka zatvori granice prema Austriji, na Balkanu će doći do podjela’, rekla je Angela Merkel na stranačkom skupu Kršćansko-demokratske unije (CDU) u Darmstadtu u ponedjeljak navečer, a prenose u utorak njemački mediji.

Merkel je objasnila da je ona, iz straha od novih sukoba na Balkanu i ‘napetosti koje je prouzročila rijeka izbjeglica i migranata’, i inicirala nedavnu konferenciju na razini Europske unije o tzv. balkanskoj ruti.

‘To sam učinila zato jer ne želim da tamo ponovno dođe do oružanih sukoba’, objasnila je kancelarka i predsjednica CDU-a na regionalnom kongresu stranačke baze u Darmstadtu.

Merkel je objasnila kako je mađarsko zatvaranje granice i preusmjeravanje izbjegličke i migrantske rute preko Hrvatske i Slovenije pokazalo da ‘treba malo’ da dođe do napetosti i sukoba.

‘Ne želim biti pesimist, ali to ide brže nego što mislimo. Iz svađe nastaje sukob, a iz toga se može razviti nešto što nitko ne želi’, rekla je Merkel objašnjavajući stranačkoj bazi svoju politiku otvorenosti prema izbjeglicama te prije svega zašto bi bilo pogrešno, kako to traže dijelovi njezine stranke, da Njemačka zatvori granice.

Njemačka kancelarka je objasnila kako je zadaća Njemačke kao najveće članice Europske unije da se pronađe humano rješenje za izbjegličku i migrantsku krizu.

‘Prilično sam sigurna da mi to i možemo’, rekla je Merkel.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Stevo Culej o Pupovčevim i Milakovićevim Srbima: Terorist križanci četnika

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej na društvenoj mreži podijelio je tekst iz novina, a koji se odnosi na, kako tamo piše, izvješće CIA-e.

Terorist križanci četnika, kratko je prokomentirao Culej.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Nije dobro dizanje tenzija

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je govor premijera Plenkovića u UN-u u New Yorku.

Žao mi je da premijer Cerar ne dolazi u Zagreb. Mislim da treba nastaviti razgovore, treba razgovarati čak i kada se ništa ne dogovori. Nije dobro dizanje tenzija, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Premijer Plenković je iznio hrvatske stavove, a stvar je njegovog izričaja kako je govorio u UN-u.

Podržavam hrvatske stavove oko kojih je postignut nacionalni konsenzus. Ubuduće ću zastupati poštivanje dogovora koji imamo u Hrvatskoj i konsenzusa o hrvatskom stavu o ovom i drugim pitanjima.

Što se tiče spora sa Slovenijom, riječ je o međunarodnom pitanju. Da, treba arbitražu poštivati, ali isto tako ona je kompromitirana postupcima slovenske strane, što je loša poruka drugim državama, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Cerar zbog Plenkovićeva govora u UN-u otkazao posjet Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati