Pratite nas

Pregled

Anketa hrvatskih branitelja, ili i po njima će se pamtiti zadnjih 365 dana

Objavljeno

na

Đuro Glogoški – osoba godine!

Na kraju godine, obično se pojavljuju ankete: tko je najbolji, a tko najgori. Tko je učinio iznimno dobro djelo, a tko je radio, a ništa nije uradio. Koja pjevačica je najljepša, a koja “gleda u stranu”, itd., i tako redom.

Tim povodom, u ovu se akciju uključila i Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.). Naime, naši su volonteri unazad tri tjedna, diljem Lijepe naše, na ulici, u vlaku, ili putem telefona, pitali građane Republike Hrvatske , njih 555, koja je osoba za njih ličnost godine, odnosno tko je po njima najviše učinio za Hrvatsku tijekom 2014.-te, a vezano je uz politiku, gospodarstvo, sport, medije i mnoge druge grane.

Tako je “ličnost godine” postao samo jedan i neponovljivi – Đuro Glogoški, stopostotni hrvatski ratni vojni invalid, I. kategorije, jedan od organizatora prosvjeda branitelja u Zagrebu, koji je osvojio, od jedan do pet, ravnih 347 glasova. (Ostali, na žalost, nešto manje).

A iza Glogoškog su se plasirali:

 1. Nevenka Topalušić, hrvatska Junakinja Domovinskoga rata, preminula za vrijeme prosvjeda u Zagrebu
 2. Obitelj pokojnog dr. Franje Tuđmana, na čelu s gospođom Ankicom Tuđman
 3. Kolinda Grabar Kitarović, kandidatkinja za predsjednicu RH
 4. Mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački
 5. Tomislav Josić, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara
 6. Josip Klemm, dragovoljac Domovinskog rata, humanist, poduzetnik i također jedan od organizatora prosvjeda branitelja u Zagrebu
 7. Ivan Aralica, književnik, scenarista i umirovljeni političar
 8. Marijana Petir, zastupnica u europskom parlamentu, koja se bori da se Veljka Marića, nevinog hrvatskog branitelja oslobodi iz srbijanskog zatvora
 9. Marko Perković Thompson, pjevač domoljubnih pjesama
 10. Stanko Hrženjak, hrvatski vojni pilot
 11. Kristijan Milić, redatelj najboljeg hrvatskog ratnog filma “Broj 55”
 12. 13.Velimir Bujanec, voditelji i autor tv-showa “Bujica”
 13. Jakov Sedlar, redatelj, autor brojnih dokumentarnih filmova
 14. 15.Milan Ivkošić, novinar i publicist “Večernjeg lista”
 15. Prof. dr. sc. Zvonimir Šeparović, predsjednik Hrvatskog viktimološkog društva i Hrvatskog etičkog suda
 16. Mladen Markač i Ante Gotovina, hrvatski generali
 17. Dr. Nela Sršen, humanist i dobrotvor, kandidatkinja za Nobelovu nagradu za mir
 18. Josip Leko, predsjednik Hrvatskog sabora
 19. Tihomir Dujmović, publicist
 20. Miroslav Škoro, autor i izvođač pjesme “Od kud ti pravo” i drugih domoljubnih uspješnica
 21. Akademik Josip Pečarić
 22. Josip “Joe” Šimunić, nogometaš. hrvatski reprezentativac

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

 

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Oglasio se DORH: Provodi se pretraga kod 15 osoba

Objavljeno

na

Objavio

DORH se oglasio o policijskoj akciji u Kulmerovim dvorima.

“Povodom interesa i upita predstavnika sredstava javnog priopćavanja, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, sukladno članku 206.f Zakona o kaznenom postupku, odgovora kako je u tijeku postupanje nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i policije odnosno u tijeku su izvidi i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva i krivotvorenja.

Tijekom ove faze poduzete su zakonom predviđene radnje odnosno ishođeni su nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u tijeku.

Naglašavamo kako je ovo postupanje nastavak višemjesečnih izvida na temelju provjerenih i potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvaća složene poslovne odnose u poslovnom subjektu.

Informacije o daljnjem tijeku izvida kao i odluke, državno odvjetništvo će pravovremeno objaviti na internetskoj stranici sukladno zakonskim odredbama”, stoji u objavi.

Policija rano jutros počela s pretresima u Todorićevim Kulmerovim dvorima

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Policija rano jutros počela s pretresima u Todorićevim Kulmerovim dvorima

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hrvoje Krešić/N1)

Zbog afere Agrokor od ranog jutra krenuli su pretresi na više lokacija. Policija je između ostalog ušla u Kulmerove dvore Ivice Todorića.

U tijeku je pretres doma bivšeg šefa financija Agrokora, Ivana Crnjca.

Rano jutros krenula je Akcija Agrokor. Državno odvjetništvo već mjesecima provodi izvide, a jutros nešto prije 6 sati – policija je stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Todorićevih.  U kompleks Kulmerovih dvora ušla su dva policijska i dva osobna vozila, a jedno stoji ispred ograde. U Kulmerove dvore stigli su Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, odvjetnici Ivice Todorića.

Policija je ušla i u kuću Ivana Crnjca na Šestinskom vrhu te kuću Ljerke Puljić izvršne dopredsjednice Agrokora. Crnjac je bivši član Agrokorove uprave i bivši izvršni potpredsjednik za financije, strategiju i tržišta kapitala.

Prema dostupnim informacijama, Ivica Todorić nije u Hrvatskoj. Todorić se jučer na blogu oglasio čak četiri puta. Upitao je hoće li Vlada nacionalizirati i Lidl jer je Schwartz grupa u Hrvatskoj već sada veća od Konzuma, koji je u potpuno neravnopravnoj tržišnoj utakmici parirao najvećim europskim lancima. Ponovno iznosi optužbe na račun Martine Dalić i kaže kako je lex Agrokor učinio golemu štetu koncernu. Proziva i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića kojega pita kako zna da će DORH pokrenuti istragu protiv njega. Todorić također prijeti novim kaznenim prijavama i sumnja u neovisnost revizije Price Water Housea.

Dok Ivica Todorić svoj blog redovito puni novim objavama – i dalje se postavlja pitanje odgovornosti tvrtke koja je prije obavljala reviziju za koncern, zbog golemih nepravilnosti u njegovim bilancama. Mnogi dioničari i investitori dovedeni su u zabludu.

facebook komentari

Nastavi čitati