Pratite nas

Vijesti

Ante Nobilo slijedi Mesićevu taktiku blaćenja žrtava

Objavljeno

na

Vladimir Šeks optužuje Antu Nobila da je znao da KOS priprema likvidaciju Franje Tuđmana i Josipa Manolića, i da su mozak operacije činili pripadnici terorističke grupe “Labrador”. Znamo da je to laž i da su Udba ili KOS odlučili smaknuti Tuđmana ne bi ga spasio nitko.

Vlada RH pričekala je da Bundestag ratificira naš ugovor sa EU i onda postavila niz ograničenja za uhidbene naloge EU – veli nam njemački parlamentarac Gunther Krichbaum. Zoran Milanović izigrao je najmoćniju članicu EU. Hrvatsku vode naši neprijatelji.

Već stotinu godina imamo trend blaćenja žrtava, za potrebe opravdavanja zločina. Židovi u logorima bili su buržoazija, nesretnici na Križnom putu bili su gubitnici, branitelji Vukovara rušitelji poretka, a žrtve Srebrenice islamski fundamentalisti.

Pokradena nafta

[dropcap]A[/dropcap]nte Nobilo tvrdi da je Stjepan Đureković bio agent Zapadne Njemačke. Nobilo sebe promovira u eksperta koji zna kako je Zapadna Njemačka dolazila do informacija u inozemstvu, kao da je bila republika u Jugoslaviji. Što se događalo u Ini, cijeli je svijet znao preko crnog novca koji se izvlačio za potrebe komunističke elite, pa i za crne operacije, poput ubojstava hrvatskih domoljuba. Znali smo da nešto ne štima i po par-nepar redovima na Ininim benzinskim postajama. Arapske zemlje zalijevale su nas naftom, a nafta je na crno odlazila dalje i punila džepove korumpirane političke elite. Da je Đureković radio za Nijemce, ne bi tiskao svoje knjige u nekakvoj jadnoj udbaškoj tiskari u Bavarskoj, gdje je svoju brošuru ovjekovječio i Vladimir Šeks. Udbaške tiskare i “emigrantske” novine pod kontrolom Udbe imale su zadaću blaćenja emigracije i hrvatske nacionalne ideje. Naprotiv, zapadni Nijemci bili su oprezni i nisu formirali klasičnu agenturu u Jugoslaviji, koja se u sklopu Hladnog rata gledala kao saveznica protiv Sovjetskog Saveza. Zapadna Njemačka otvorila je svoja vrata našim radnicima i tako dozvolila poplavu jugoslavenske agenture na svome tlu. Što se događa u Jugoslaviji, Nijemci su znali preko svoje diplomacije, preko svoje trgovačke mreže, i preslušavajući bez prisile pojedine gastarbajtere, nakon što bi stigli na rad. Nijemci su preko vlastite arhive o jugoslavenskoj agenturi na svome tlu, svim tim švercerima, trgovcima kvalifikacijama, običnim uličnim džeparošima i jeftinim cecama, složili vjerodostojnu sliku Jugoslavije. Koliko pamtim, Njemačke tajne službe nisu ubile nikoga na tlu Jugoslavije, pa niti pripadnike terorističkih crvenih brigada, kada su se sklanjali u Beograd i u Zagreb. S druge strane, jugoslavenska tajna policija počinila je niz svirepih ubojstva na njemačkom tlu. Stoga je Njemačka znala koja stoka vlada u Jugoslaviji. Mogu svi udbaši zamijeniti svoje “partizanske” kape sa šeširima, ali znamo da je to gluma i da su bili teški primitivci. Kasapini! Svakom kretenu koji slavi zločinca Josipa Broza Tita i brani njegovo ime na Kazališnom trgu, treba podastrijeti nevjerojatnu činjenicu da su ubojice Udbe i Partije u inozemstvu pobila više osoba nego sovjetski KGB!

Tužitelj ili krivotvoritelj?

Ante Nobilo pripadao je jugoslavenskim strukturama, pa ih pokušava dignuti na visok civilizacijski nivo. Nobilo nije značajno stršio u uvjetima horizontalne represije, ali možete zamisliti koliko je rigidan bio u svojim prvim dužnosničkim danima. Kada se dokazivao Partiji i Titu. Nobilo proziva njemačko pravosuđe za pristranost, relativizira zločine Udbe, kompromitira Vladimira Šeksa, daje političke ocjene i kvalifikacije. A ono, haaški Tribunal iznosi sumnju da je Nobilo falsificirao dokaze u slučaju Tihomira Blaškića, što na određeni način repozicionira Nobila prema obavještajno-kriminalnom podzemlju. Ako je to istina, Nobilu ne možemo baš ništa vjerovati. Zanimljivio, Artukovićev sin pokrenuo je u SAD tužbu kojoj tvrdi da je presuda protiv njegovog oca donesena na temelju lažnih papira. “Zakon Perković” poznat i kao “Zakon ubojica” zapravo štiti kriminalce i jugoslavensku političku elitu. Udba je ubijala mimo važećih zakona SFRJ – svako političko ubojstvo Jugoslavije formalno i neformalno bilo je zločin, kriminal. Dakle, djelovanje Udbe nije nikakav politički šminkeraj – u svim svojim oblicima uklapa se u takozvano jugoslavensko obavještajno-kriminalno podzemlje. Ubojstvo Stjepana Đurekovića dogodilo se zbog velikih provizija i muljaža oko nafte, što je Đureković trebao preuzeti kao svoj grijeh a da novci odu drugima. Primitivno mafijaško ubojstvo, svirepo, monstruozno,  prezentira se kao političko. Nobilo svemu pokušava dati viši aureol, ali to ne prolazi – stoka ostaje stoka. Kriminalce trebamo tretirati kao kriminalce, bez obzira jesu li radili za Komitet ili za nekog korumpiranog komunističkog kretena osobno.

Nobilo je hapsio!

Dugi niz godina mnogi se zločini pokušavaju zaodjenuti u antifašizam, što bi trebalo zakonski sankcionirati. Nobilo se ovih dana prilično raspričao za jednog pravnika. To nije karakteristika udbaša, ali nema nikakve dvojbe da je Nobilo pripadao jugoslavenskim strukturama, reklo bi se bez ostatka. Nije ubijao, ali je izvršavao naloge druge vrste. Nobilo je bio tužitelj u slučaju Andrije Artukovića, što se moglo dati samo onome činovniku u kojeg su Partija i Udba imali bezgranično povjerenje. Pa i da sve napisano nije točno, Nobilo nije jedan od nas, bez obzira što se u posljednje vrijeme pokušava zgurati među raju. Ako dođe do lustracija, one svakako trebaju zahvatiti Antu Nobila i slične osobe. Nobilo nabraja slučajeve koji ga prezentiraju kao prikrivenog hrvatskog domoljuba, koji eto ima manu da se strogo drži zakona. Danas očajnički nabacuje predmete koje je tajio, kao da sam želi izbjeći izručenje nekom tribunalu. Nobilo veli da je nadnevka 1. prosinca 1990. kao dežurni u zagrebačkom Okružnom sudu, imao u rukama letak potpisan od strane Tuđmana, Manolića i mlađeg Bobetka, kojim se pozivaju Hrvati da fizički spriječe planirano “događanje naroda” – miting Šolevića u Zagrebu, i da nije pohapsio Tuđmana (on je hapsio!) i ostale jer za to nije bilo pravne osnove. A to je vrijeme bliske suradnje Tuđmana, Manolića i Perkovića – posljednja dvojica usko su surađivala s tužiteljstvom. Kada je pokrenuo proces protiv Tuđmana zbog njegovog narušavanja zabrane istupanja u Javnosti, Nobilo je našao pravnu osnovu i totalitarnu osnovu: sam instrument zabrane javnog istupanja. Pravnu i ljudsku osnovu slijedio je jučer sudac Dobronić sa svojom presudom protiv devizne klauzule i promjenjive kamate. Danas su neprijateljski letci banaka – Ante Nobilo je strašilo iz naše ružne povijesti. Ovih se dana pitam jeli Nobilov lobi kreirao “Zakon Perković” samo zato da bi Nobilo i njegovi pajdaši imali posla. I da bi se održali na političkoj sceni. Gledano od 18. stoljeća na ovamo, nije se razvijao Hrvatski Sabor, nego susjedna tiskara. Sabor se pretvorio u udbašku tiskaru iz Bavarske, u kojoj je Vladimir Šeks tiskao svoje “brošure”, koje će poslužiti kao osnova za zakonitu pljačku.

Sumnjivi zapisnici za sumnjivu povijest

Vladimir Šeks optužuje Antu Nobila da je znao da KOS priprema likvidaciju Franje Tuđmana i Josipa Manolića, i da su mozak operacije činili pripadnici terorističke grupe “Labrador”. Znamo da je to laž i da su Udba ili KOS odlučili smaknuti Tuđmana ne bi ga spasio nitko.  Nobilo opet kaže da je “kao tužilac” vodio akciju uhićenja labradorovaca. “Zaboravio je (Šeks) da sam sa istražnim sucem vodio istragu, pronašao na Sljemenu i u Zagrebu bunkere s uskladištenim oružjem i eksplozivom namijenjenim terorističkim akcijama u Hrvatskoj i Zagrebu posebno. Ali isto tako zaboravio je da sam ja saslušao pripadnike hrvatske državne sigurnosti – članove grupe Labrador. Zaboravio je da su neki od pripadnika meni sve ispričali, uključujući i izvorno agente Udbe iz Osijeka, koji su stvorili HDZ. O tome postoje potpisani zapisnici. Postoje i živi svjedoci. Treba li dalje. Tu ću stati. zasad” – Nobilo time prijeti Šeksu da će ga kompromitirati ako Šeks ne prestane kompromitirati njega, Nobila. Dobro je za nas ostale kada se dva aparatčika dohvate. Kaže se da je “neprijatelj mog neprijatelja moj prijatelj”, ali tko može akceptirati Nobila samo zato što je u sukobu sa Šeksom. Zašto su se agenti Udbe iz Osijeka ispovijedali Nobilu? Perkovićevom prijatelju! I još potpisivali zapisnike! Tko nam garantira da to nisu bile krivotvorine? I zašto se Nobilo u tom slučaju nije držao pravne osnove i podigao tužbu protiv agenture?

“Labrador” i “Janjičar” su obmane

Da shvatite kontekst “Labradora”, moram vas podsjetiti na svjedočenje Mustafe Čandića na suđenju Slobodanu Miloševiću u Haagu. Beograd je imao snažnu doušničku mrežu u službama sigurnosti RH. KOG – kontra operativne grupe u kolovozu 1991. minirale su urede i molitvenu dvoranu židovske općine u Zagrebu, kao i židovski dio groblja na Mirogoju. U RH je i danas aktivna agentura kojoj je zadaća komromitirati Hrvatsku i Hrvate. Javnost je 90-tih obmanuta nekakvom bajkom o Labradoru – Nobilo ima svoju verziju. Nobilo se pokušava prikazati kao osoba koja je riješila stranu mrežu, a beogradska agentura nesmetano je nastavila svoje djelovanje u RH. Veću štetu od bombaša načinili su agenti za specijalni rat, ubačeni u državne strukture, medije i društvene asocijacije. Nikada razjašnjeni “Labrador” poslužio je kao dimna zavjesa za beogradsku agenturu i petu kolonu u RH. Lažna Perkovićeva evidencija “Janjičar” imala je za funkciju skrivanje udbaške mreže. Široka skupina nametnika u Obavještajnoj zajednici imala je računicu da prihvati obmanu, jer su udbaši i novi krkani tako prikazivali da nešto rade. Nobilo je neki dan izjavio kako Perković nije razotkrio niti jednog svog čovjeka. Sama ta činjenica trebala bi biti dovoljna da ga zatučemo bez suđenja. Sumnjivi likovi u strukturama RH nesmetano su sabotirali protuobavještajnu zaštitu RH. Knjiga “Urota Blaškić” Jasne Babić govori o referentnoj Zavjereničkoj skupini iz Sesvetskog Kraljevca. Riječ je o druženju jugoslavenskih obavještajaca, od Bjelovara i Koprivnice, do Sesvetskog Kraljevca i Brestja, pa sve do Karlovca i Duge Rese. Željko Peratović tvrdi ovih dana da je Josipa Perkovića i Jozu Radoša povezao Ante Damjanović. Mišljenja sam da Damjanović nije radio za Udbu, nego je prišao “Zavjereničkoj skupini” nakon što je odstranjen iz SIS-a, zbog nerazjašnjenih odlazaka u BiH. Bivši nacionalista prišao je Perkoviću i Nobilu, da bi u konačnici stao uz Vesnu Pusić. Radoš je u Saboru žestoko branio “Zakon Perković”, kao da mu o njemu ovisi život.

dnevno.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

BUJANEC: JE LI OVO AUTOR SVASTIKE NA POLJUDU?!

Objavljeno

na

Objavio

Maxportal

Miljenik ljevice, frend Ostoje Rankovića i Zoke Milanovića, vedeta N1 televizije Sanjin Španović – pozdravlja visoko uzdignutom desnicom!

EVO GA! Frend Ostoje Rankovića pozdravlja nacistički…

Notorni Sanjin Španović vodi emisiju na jugo-lijevoj N1 televiziji i piše za Rašetin Express. Prijatelj je s Babićem i drugim Imbexovcima… Drugovi su mu Arsen Bauk, Bojanče Glavašević, Miralem Mršić, Danica Sapasović, Željko Jovanović… Ugošćavao je Zorana Milanovića i Ivu Josipovića, a sada vidimo fotku na kojoj pozdravlja visoko uzdignutom desnicom. Inače, radikalni je protivnik pozdrava ZDS.

Ahahahaha! Kaže “bio sam mlad”… A ne, ne Španoviću, nisi bio baš tako mlad. I Beljak Krešica kaže da je imao “samo 27” kada je provaljivao u automobile i krao ljudima autoradije… Ja sam bio maloljetan kada sam se na maskenbalu neprimjereno slikao i to mi jugo-ljevičari nikada nisu oprostili jer nisam htio izdati Hrvatsku, a vi koji ste nepodopštine radili kao nešto stariji – vama se sve oprašta jer sada radite za gazde koji ne vole našu zemlju.

Drago mi je da se ‘svastičari’ ovako otkrivaju i da je sada mnogo jasnije s kakvim provokatorima imamo posla. Baš me zanima koji drug je sljedeći gost na N1 kod Španovića – Milanović, Josipović, Bauk ili Glavašević? Ili možda Ostoja Ranković?! Halo Špan, kak’ će te se pozdravljat – sa “Smrt fašizmu” ili ZDS?! Ili je tebi možda draže ovako, na njemačkom ‘SH’…

P.S. Ima još slikica, pustili smo jednu s prvim bijelim, kad Španu već toliko smeta moje “bijelo”… Za početak! Komentirao je Velimir Bujanec na facebooku.

BUJANEC: “Kad vidim ove provokacije ne bi me začudilo ni da je s Ostojićem organizirao crtanje svastike na Poljudu.”

Redakcija Maxportala u posjedu je kompromitantne fotografije poznanog lijevog novinara Sanjina Španovića urednika i voditelja emisije Veto na N1 televiziji i suradnika tabloida Express koji uređuje Boris Rašeta. Španović u društvu nogometnih navijača s visoko uzdignutom desnicom pozdravlja nacistički Sieg heil!

Kompromitirajuća fotografija navodno je nastala na jednom od gostovanja hrvatske nogometne reprezentacije, najverojatnije na Islandu, a neslužbeno smo doznali da ima još fotografija s gostovanja Vatrenih u Španjolskoj

Neposredno nakon što je Maxportal dobio spornu fotografiju Španovića s visoko uzdignutom desnicom, redakciji  javio se urednik i voditelj Bujice Velimir Bujanec koji nam je ustupio još jednu fotografiju.

Doduše, ova Bujancu nije sporna, nije sporna ni za širu javnost, ali mogla bi biti za samog Španovića, njegove prijatelje Arsena Bauka, Bojana Glavaševića i Željka Jovanovića.

Na njoj Španović pozira ispred hrvatske zastave na kojo je grb s prvim bijelim poljem, a upravo je Španović Bujanca prozivao  zbog promocije takve zastave.

Usput smo Velimira Bujanca pitali za komentar sporne fotografije na kojoj Španović pozdravlja nacističkim pozdravom:

“Interesanto je  kako veliki prijatelj Matije Babića i Indexa, novinar N1 televizije i član stožera Anke Mrak Taritaš pozdravlja nacističkim pozdravom i visoko uzdignutom rukom, a da ga ni jedan ljevičarski medij zbog toga nije prozvao. Baš me zanima kako će sada reagirati Ranko Ostojić, jer poznato je da je upravo Španović njegov veliki promotor i prijatelj na Facebooku

Tko zna možda baš ovakvi likovi koji provociraju s uzdignutim rukama, a zapravo su dio ljevičarskog paraobavještajnog podzemlja, stoje i iza crtanja svastike na Poljudu”, oštar je Bujanac.

Na pitanje ruši li ova fotografije Španovićevu vjerodostojnost kao novinara, Bujanec odgovara:

“Kad vidimo fotografiju ekstremno lijevog novinara koji visoko diže desnu ruku, što drugo možemo zaključiti nego da je provokator!? Zašto bi vjerovali Španoviću i Ostojiću da nemaju veze sa svastikom na Poljudu!?”

Bujanec se prisjetio i što su njemu radili nakon jedne sporne fotografije:

“Mene je cijela ljevica, očekivano, osudila radi jedne fotografije od koje sam se ogradio, koja je nastala na maskenbalu i u vrijeme kad sam bio maloljetan, a Španović na ovoj fotografiji baš i nije tako mlad.

Riječ je o dvostrukim kriterijima jer ako izdaš Hrvatsku onda smiješ pozdravljati nacistički, i to će ti biti oprošteno, a ako se ogradiš od neke mladenačke gluposti, ali ostaneš na hrvatskom putu, to ti nikada neće oprostiti.

Sjetite se i Drage Pilsela, ‘bacao’ je kamenje na sinagogu u Argentini, a sada je najveći pljuvač Hrvatske i prijatelj notornog Ive Josipovića.”

Za kraj Bujanec je dodao:

“Osm Pilsla i Španović je prijatelj Ive Josipovića, seksistički je vrijeđao hrvatsku predsjednicu, prijatelj je Danice Spasović i najradikalnijeg krila SDP-a na čelu sa Zoranom Milanovićem i Bojanom Glavaševićem. Sjetite se samo da je upravo Španović bio kolovođa kampanje protiv Davora Bernardića, a ovdje pozdravlja nacističkim pozdravom. Naravno da neće”,  kazao je Bujanec i za kraj naglasio:

“Opće poznata stvar da je Španović jedan od glavnih kreatora kampanje protiv Hrvatskog nogometnog saveza i čelnika Dinama Zdravka Mamića, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te čelnika braniteljskih udruga Đure Glogoškog i Josipa Klemma.

Španović pljuje po HOS-u i Josipu Šimuniću zbog pozdrava Za dom spremni, a ovdje diže ruku i pozdravlja nacistički. Ma zamislite vi provokatora.

On se  s Matijom Babićem i Indexom gotovo natjecao tko će više uvrijediti branitelje koji su prosvjedovali u Savskoj, a sad ga vidimo na slici s nacističkim pozdravom” kazao je Bujanec, uz napomenu da ima još kompromitirajućih fotografija novinara Sanjina Španovića, piše Maxportal

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Sudac Mislav Kolakušić u intervjuu za Hrvatsku danas tvrdi: Lex Agrokor je protuustavan

Objavljeno

na

Objavio

Ivica Todorić nakon mjeseci šutnje obratio se javnosti i vrlo oštro kritizirao Vladu te zaprijetio tužbama, ali i otkrivanjem svoje istine. S obzirom na težinu optužbi protiv Vlade i hrvatske države, Hrvatska danas provjerila je kod istaknutog suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mislava Kolakušića imaju li osnove neke od Todorićevih tvrdnji.

Je li lex Agrokor u skladu s Ustavom? Ako nije, zašto?

Njime su prekršene temeljne odredbe Ustava RH o pravu vlasništva, slobodi poduzetništva i jednakosti svih pred zakonom. Ustav kaže da se prava stečena ulaganjem katpitala ne mogu umanjiti zakonom, itd. Ova prava su utkana i u temelje europskog i međunarodnog prava. Zakonom se narušava temeljni princip jednakomjernosti namirenja vjerovnika, jer je uveo mogućnost da se pojedini vjerovnici namiruju u cijelosti i za stare i nove obveze, a drugi samo djelomično.

Može li Todorić povući svoj potpis (zakon ne bi bio aktiviran da on nije pristao na prinudnu upravu)?

Postupak je pokrenut i sada više nema nazad. Zakon je tako napisan da postupak nije mogao pokrenuti nitko drugi bez suglasnosti uprave dužnika. U ovaj postupak su nažalost uvučene i tvrtke povezane s Agrokorom koje ni po jednom kriteriju nisu ostvarivale uvjete za stečaj, a sada je založena njihova imovina i priča bi mogla završiti na način da stranci postanu vlasnici naših polja i pitke vode.

Todorić prijeti tužbama, kakve su mu šanse ako se obratu sudovima izvan RH? Koji bi mogli imati nadležnost? Postoje li slični slučajevi u EU ili šire?

Nisam upoznat sa sličnim slučajevima. Ni jedna ozbiljna demokratska država ne bi donijela tako loš zakon koji omogućuje da je svi tuže i da na kraju njeni građani bez ikakvog razloga snose posljedice. Svakako bi se mogao obratiti sudovima RH te Europskom sudu za ljudska prava pred kojim se ostvaruje i zaštita prava vlasništva pravnih osoba, odnosno poduzetnika.
Ova situacija neodoljivo podsjeća na Zakon o predstečajnim nagodbama koji je također pisan za vrlo uski krug poduzetnika kojima se omogućilo da otpišu dugove temeljem nepostojećih potraživanja, da bi im na kraju blade drugi oteli carstva. Dakle, oni koji su na početku bili skupa na kraju su se jako ljutili jedni na druge.

Ivica Todorić je još uvijek vlasnik Agrokora, a s time ima i sva vlasnička prava. Tko će u ovom slučaju nadoknaditi gubitke (izravne i neizravne) nastale za vrijeme prinudne uprave?

Upravo tako, nije došlo do promjene vlasništva, ali je došlo do promjena u pravu upravljanja, a to je bit samog vlasništva. Ovdje se radi o kompliciranim pravnim odnosima. Međutim, potrebno je istaknuti da nije donošen posebni zakon, već da su primjenjeni postojeći instituti predstečaja i stečaja, RH i njezini građani ne bi bili izloženi riziku dvostruke štete.

Može li imati utjecaja eventualni kazneni postupak prema Todoriću i pravomoćna presuda protiv njega na tužbe koje on pokrene pred sudovima izvan RH?

Pravomoćna presuda bi mogla imati značajan utjecaj u parničnim i arbitražnim postupcima iako ne i odlučujući.

facebook komentari

Nastavi čitati