Pratite nas

Ante traži neka pojašnjenja!

Objavljeno

na

MOSTAR – Molim BiH ”patriote” i bošnjačke medije da se malo očituju o novim događanjima povampirenih ustaša iz agresorske Hrvatske…

1. Katolički školski centar iz Dalmacije po ko zna koji put plaća kompletno ljetovanje preko 30 djece iz Srebrenice na hrvatskom jadranu,

2. Karlovačka bolnica primila i smjestila bolesnike iz bihaćke bolnice

3. Grad Karlovac daruje 10 000 eura bihaćkoj bolnici…

Ne morate samo najnovije događaje, možete komentirati i mnoge druge povijesne incidente od primanja desetine tisuća/hiljada bošnjačkih izbjeglica na hrvatski jadran za vrijeme agresije na BiH kad i u hrvatskoj nije bilo kruha/hljeba za hrvate, kad su smještene u apartmane i kad su s hrvatima dijelili zadnju koru kruha/hljeba, kad su preko Hrvatske dolazili Mudžahedini kako bi pomogli hrvatskim partnerima u BiH sve do oslobađanja Bihaća kad smo već kod bihaća kad je Hrvatska Vojska protjerala agresora i kad je spriječena druga srebrenica…

Samo malo, još nešto da mi pojasnite: jesu li i Hrvati iz Hrvatske Bošnjaci/Bosanci hrišćanske vjeroispovjesti ili samo nas Hrvate iz BiH tako nazivate… i je li Kinez koji ode u Mađarsku Kinez koji je otišao u Mađarsku ili je Mađar budističke vjeroispovjesti?

Ne kontam neke stvari majke mi moje…

A za kraj samo još da čestitam Tuzlacima na velikom spomeniku ”originalnoj” povelji Kulina bana i brisanju početka teksta (U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha.) Onaj klesar što je klesao tu povjesnu povelju Kulina bana je mučki prevarant, nije mi jasno otkud mu pravo da počne prvi pisani tekst na području Bosne i Hercegovine s tim provaktorskim tekstom koji Hrvate koriste u njihovim molitvama kad svi znamo da kršćani nikad nisu živjeli na području Bosne i Hercegovine…

S poštovanjem,

Ante Ljubić, Nova povijest

JAVNO.ba

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Najave

Velimir Bujanec: Za novu sezonu Bujice – spremni!

Objavljeno

na

Objavio

Velimir Bujanec najavio novu sezonu popularne emisije!

S VESELJEM OBJAVLJUJEMO: NOVA SEZONA BUJICE STARTA U PONEDJELJAK 02. LISTOPADA!

Zbog mnogobrojnih upita vjernih gledateljica i gledatelja dužni smo vam objasniti da ove sezone krećemo s malim zakašnjenjem – u našem se studiju instalira nova, moderna oprema pa će emisija izgledati još bolje, a produkcija kvalitetnije i atraktivnije.

Bujicu će preuzimati i neke nove lokalne televizije, tako da se od listopada vidimo na više od 10 televizija u Hrvatskoj, Herceg-Bosni i u našem iseljeništvu!

Već u prvom tjednu emitiranja najavljujemo ekskluzivne i relevantne goste, sučeljavanja i teme od kojih će mnoge zaboljeti glava, a koje ne smiju obrađivati neki drugi mediji…

ZA NOVU SEZONU BUJICE – SPREMNI!

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Objavljeno

na

Objavio

Zahvala zračnim i kopnenim snagama u ime cijele Hrvatske

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

Izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske koje su predvodili potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov danas je, u utorak, 19. rujna 2017. uz predstavnike DUSZ-a, vatrogastva i lokalne uprave i samouprave boravilo u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Osnovni cilj bio je dublji uvid u situaciju na terenu, kao i sve nedavne aktivnosti protupožarnih i protupoplavnih namjenski organiziranih snaga (NOS) OSRH koje su zajedno s drugim državnim institucijama i hrvatskim građanima radile na sprječavanju i sanaciji posljedica požara, poplava i suša koje su u zadnjih nekoliko mjeseci zadesile više područja Republike Hrvatske.

Tijekom posjeta vojarni, izaslanstvu su održane prezentacije o protupožarnoj i protupoplavnoj sezoni 2017., kao i o opskrbi pitkom vodom naselja koja su bila pogođena tim nepogodama i sušom.

Daljnje informacije predočene su tijekom pregleda postroja Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze i drugih pripadnika OSRH koji su bili angažirani u poplavljenim te sušnim područjima.

Obraćajući se pripadnicima OSRH koji su sudjelovali u NOS-evima, ministar Krstičević je iskazao neizmjernu zahvalnost zbog svega što su učinili.

“Svojim nesebičnim zalaganjem i angažmanom, koji je ponekad bio iznad uobičajenih ljudskih mogućnosti, vi piloti i tehničari, pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske, stavili ste se na raspolaganje našoj Domovini.

Kao što je hrvatski vojnik bio uz svoj narod ’91. godine, tako ste i vi danas – kroz zadaće pomoći civilnim institucijama i stanovništvu, od gašenja požara pa do sanacije poplavljenih područja”, poručio je ministar.

Načelnik GS OS RH general zbora Mirko Šundov istaknuo je dobru suradnju i koordinaciju s DUZS-om, naročito vatrogastvom. “Prikupili smo naučene lekcije, preostaje nam da ih dobro izanaliziramo i implementiramo u svim područjima, od opreme do organizacije, sve s ciljem da budemo još učinkovitiji”, rekao je general.

Župan Zadarske županije Božidar Longin zahvalio je pripadnicima OSRH na svemu što su učinili za građane. “Bilo je to ljeto s mnogo nepogoda, suša, požara i poplava. Štete su velike, no najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava. Štete bi bile puno veće, da nije bilo vas, ne znam kako bi sve skupa završilo”, poručio je Longin vojnicima.

U sklopu programa posjeta, izaslanstvo je obišlo i novouređeni prostor za zrakoplovne tehničare koji rade na PP avionima Airtractor AT-802 A, kao i postroj akro grupe HRZ i PZO-a “Krila Oluje”. Ministar Krstičević tom je prilikom čestitao pilotima na osvojenoj nagradi za najprecizniji nastup na aeromitingu u Slovačkoj Republici.

Foto: MORH/ T. Brandt

facebook komentari

Nastavi čitati