“Anti-antifa Sisak” i udruga “Hrvatski domobran” organiziraju mirni prosvjed protiv totalitarizma i komunističkih simbola

11

Mladi okupljeni u inicijativu “Anti-antifa Sisak”, uz potporu udruge “Hrvatski domobran”, kako je najavljeno, organiziraju mirni prosvjed protiv totalitarizma i komunističkih simbola. Isti će se održati u sisačkoj šumi Brezovica, 22. lipnja o.g., s početkom u 9.30 sati. Povodom najavljenih prosvjeda, proglasom se oglasio Ivan Sklizović:

Drage Hrvatice, dragi Hrvati; dragi državljani Republike Hrvatske!

Ove godine se obilježava stota obljetnica dviju famoznih revolucija – „Februarske“ i „Oktobarske“. Prošlo je, dakle, 100 godina od „noviteta“ zvanog socijalizam; prošlo je 73 godine od početka i 27 godina od kraha komunističkog terora. No, u Republici Hrvatskoj vrijeme kao da je stalo…

Još uvijek se masovno prodaju i nose majice sa slikom velikog revolucionara Chea Guevarrae. Još uvijek pojedini političari govore počinju oslovljavaljem „drugovi i drugarice“ (npr. Ivo Josipović) ili ih završavaju pokličem „Smrt fašizmu – sloboda narodu!“ (npr.Kristina Ikić Baniček).

Imamo i političare nesvjesne postojanja države i vremena u kojemu žive; tako se neki i dalje deklariraju kao „Jugoslaveni“ (npr. Dragan Markovina“) ili drže političke govore ispod jugoslavenske zastave i slike zločinca Tita (npr. Ranko Ostojić). Nas, koji upozoravamo na sve to, nazivaju filofašistima, ustašoidima, povijesnim revizionistima itd. Ne, gospodo drugovi! Vi ste revizionisti, vi ste oni koji nas pokušavate vratiti u prošlost, vi ste oni koji evocirate mračne uspomene na propalu državu!

Mi smo legalisti koji živimo u sadašnjosti, a okrenuti smo k europskoj budućnosti. Želimo da se u ropotarnicu povijesti pospreme svi totalitarizmi, i lijeve i desne provenijencije. Želimo prestanak veličanja svih zločinačkih režima i svih zločinaca. Želimo da se konačno počnemo društveno-politički ponašati kao punopravna članica EU-a.

To znači da u civiliziranoj europskoj praksi nema mjesta Brezovici (22. lipnja), Srbu (27. srpnja) ili Kumrovcu (25. svibnja). Postoje europski nadnevci – 8. svibnja (Dan pobjede nad fašizmom) i 23. kolovoza (Dan borbe protiv svih totalitarnih režima). Također, postoji i Europska rezolucija 1481/2006, koju je potpisala i RH. Vrijeme je da ju počnemo provoditi.

Glede navedenoga, pozivam sve one koji su u mogućnosti da 22. lipnja o.g. dođu pred šumu Brezovica, pokraj Siska, i mirnim prosvjedom pokažu nezadovoljstvo dosadašnjom praksom veličanja komunističkog totalitarizma. Pokažimo svima da se domoljubni Hrvati zalažu za europsku, a ne balkansku Hrvatsku!

Molim sve prosvjednike na dostojanstveno ponašanje i upozoravam na zabranu uporabe ustaških obilježja (simbola, poklika i sl.) i/ili nekulturnog i uvrjedljivog sadržaja.

S poštovanjem,

Ivan Sklizović.

facebook komentari

 • Istina

  Krajnje je vrijeme da se nešto poduzme po tom pitanju. Nećemo valjda čekati Plenkovićevu komisiju koja nije ništa drugo nego bacanje prašine u oči. Žalosno je to da političari koji su izabrani i plaćeni i za riješavanje ovakvih problema to ne žele riješavati, nego njihov posao moraju obavljati udruge. Da imamo prohrvatski orijentiranu vlast, ovakvi i slični problemi bili bi davno riješeni.

  • Dusko Besenic

   Zašto “država” to ne riješava? Obzirom na one koji je vode i njihove namjere, MOŽDA, im je cilj da dođe do kulminacije sukoba u društvu, pa i oružanih sukoba, što neki, siguran sam, priželjkuju, obzirom na “ljubav” prema Hrvatskoj?!

   • Istina

    Ne znam. To najbolje znaju Sanader, Kosor, Plenković, Granić, Šeks i ostali jataci.

 • Sivooki

  Mladosti naša! Bog te čuvao i blagoslovio!!!

 • kostresh

  Ustaski ne a ostali? ono sumarski…

 • Tražim savjet, a taj je: da li ja Vjekoslav Maks Luburić bio u pravu ili ne kada je u svojem govoru za dan hrvatske državnosti Deseti Travnja rekao:
  “…On koji bu htjeli svoj rat, svoj bivši rat, proslijediti u ustaško, partizansko, hrvatski rat među našim sinovima su IZDAJNICI HRVATSKE STVARI…”
  Ili se moramo međusobno povratiti na LJUTA TRAVA NA LJUTU RANU. Iako je ova izreka rečena unda kada ju je trebalo reći, jer se je radilo o ugnjvatorima Hrvata i Hrvatske, što znači srpske kraljevske Jugoslavije, dok, danas, u polovici godine Gospodnje 2017., ta izreka među Hrvatima nebi bila potrebna. Ali po opisu ovog titovca i jugoslavena koje link ovdje prilažem, on to traži i javno izražava, a da ga hrvatske vlasti RH uopće poradi tiga ne traže kao HUŠKAČA na širenje mržnje, nesnošljivosti i na POZIV prolijevanja hrvatske KRVI.

  http://www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/sdp-ovac-zaprijetio-bruni-zlatku-i-stieru-zbog-tita-bit-ce-krvi-letit-ce-glave/

  Izvadak iz govora generala Drinjanina Hrvatima za dan hrvatske državnosti Deseti Travnja 1968. godine:

  “…Oni koji bi htjeli svoj rat, svoj bivši rat proslijediti u ustaško partizansko hrvatki rat među našim sinovima su IZDAJNICI HRVATSKE STVARI…”

  Na razmišljanje svim Hrvatima na ovu generalovu izreku, pa neka sami uvide tko je za Mir i štednju hrvatske krvi, a tko je za Mržnju, rat i bezpotrebno prolijevanje hrvatske KRVI…

  GOVOR GENERALA DRINJANINA ZA DESETI TRAVNJA 1968.
  http://otporas.com/na-zahtjev-znatizeljnika-donosim…/

 • EMINƎM

  Hrvatska ni po kojoj kategoriji ne pripada Balkanu