Pratite nas

Vijesti

“Antifašisti” ogorčeni: Još jedan grad preimenovat će trg JB Tita

Objavljeno

na

Uz ukidanje naplate parkiranja u pojedinim dijelovima grada te novi ustroj gradskih upravnih odjela, jedan od prvih poteza novog gradonačelnika Karlovca bit će preimenovanje Trga Josipa Broza.

Jedan od prvih poteza novog gradonačelnika Karlovca Damira Mandića bit će preimenovanje Trga Josipa Broza.

On je, doduše, pojasnio da je još bivši gradonačelnik Damir Jelić tu temu uputio u proceduru Gradskog vijeća, a prije toga će tema morati proći i proceduru Odbora za imenovanje ulica i trgova, no kako s oba tijela upravlja HDZ, sasvim je izvjesno da će dio grada u kojemu se nalazi gradska tržnica ostati bez imena Josipa Broza, piše Jutarnji list.

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić smatra da je Josip Broz Tito simbol totalitarnog režima koji je negirao sva ljudska prava, ali napominje da se sam osjeća antifašistom, kao što bi se svatko zdravog razuma tako trebao osjećati.

Ipak, Mandić bi bio sretan da svi hrvatski gradovi imaju trgove koji bi, umjesto po Titu, nosili ime po žrtvama totalitarističkih režima.

Karlovački trg vjerojatno će dobiti ime po hrvatskim braniteljima te će se zvati Trgom hrvatskih branitelja. Inicijativu za preimenovanje pokrenuli su predstavnici osam udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Kako to ime nosi susjedni trg, onaj pred karlovačkim sudom, znači da bi se on samo proširio na područje tržnice.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati