‘Antifašisti’ pozvali vlast da se suprotstavi povijesnom revizionizmu

15

U povodu 76. godišnjice Kristalne noći te Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, članovi Antifašističke lige Hrvatske i Inicijative ‘Svi mi za Hrvatsku svih nas’ pozvali su predstavnike vlasti da s prigodno-komemorativnog prijeđu na stvarno antifašističko djelovanje i suprotstave se povijesnom revizionizmu.

‘Pozivamo najviše državne dužnosnike, ali i sve ostale predstavnike vlasti koji su izabrani voljom hrvatskih državljana da s politike deklarativnog antifašizma i prigodno-komemorativnih praksi, prijeđu na stvarno antifašističko djelovanje te se u skladu s ovlastima suprotstave narastajućem povijesnom revizionizmu i nasilju te osiguraju kvalitetno obrazovanje mladih generacija’, poručili su antifašisti s Trga bana Jelačića u Zagrebu.

Na središnji zagrebački trg 200-tinjak antifašista stiglo je u povorci, nakon šetnje sjećanja, s Trga žrtava fašizma gdje je održan prigodni kulturni program. Nazočnima, među kojima su bili predsjednik Koordinacije židovskih općina u Hrvatskoj i predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac te predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista, obratila se Vesna Teršelič iz udruge Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću.

Obilježena 70. godišnjica bitke u Kučibregu u Istri

Svoje borbe protiv fažizma prisjetili su se i hrvatski, slovenski i talijanski partizani, obilježivši 70. godišnjicu bitke u Kučibregu u Istri. Sadašnja vlast, kazao je bivši predsjednik i počasni član Saveza antifašista Stipe Mesić, kao da ne zna što bi s antifašizmom. ‘Desnica joj je uspjela nametnuti formulu da je antifašizam isto što i komunizam, i da je komunizam zločin’, kazao je Mesić. ‘Hrvatska je demogratska država, deleko od savršene, a u demokraciji se vlast može mijenjati samo slobodnim izborima, a ne uličnim manifestacijama ni propovjedima s oltara’, dodao je.

I Europa je danas, ne samo Hrvatska, na udaru fašizma. Tomu najviše pogoduje ekonomska i politička kriza, javlja hrt.hr.

facebook komentari

 • peppermintt

  Najbolje je koristiti njhiov oprobani pristup, ignore ih , ovo je jedna minorna skupina, meske penzioner, a ova teršelićka živi isključivo od reakcija Hrvata…

  • šačica bijednika!

   • Ida Galić

    Zoran Pusić se je nešto umirio u posljednje vrijeme! Prije ga je bilo svakudan, o svemu je davao svoje mišljenje, na TV u novinama! Da se nije razbolio!!?

    • Stinatvrda Cro

     On je bolestan od kad ga znam! A biti će još bolesniji nakon promjene vlasti. Iz šoka oslobađajuće presude hrvatskim generalima Markaču i Gotovini nikad se nije ni oporavio.

     ZA Hrvatsku BEZ komunista!

    • da ga se hoće ‘Bog spomenit’ valjalo bi

   • Stinatvrda Cro

    Nažalost još uvijek imamo previše budala koje na sve to nasjedaju!

    ZA Hrvatsku BEZ komunista!

    • pitam se gdje skupi ovu šaku jada, ili su svi na dnevnici ko plaćena publika u jeftinim hrt tv emisijama

     • Stinatvrda Cro

      To i jesu.

      ZA Hrvatsku BEZ komunista!

     • Pa da, ovi i ovakvi skupovi su budžetirani u radu ‘udruge’… zna se dnevnica. Krava koju rekne u megafon i ajmo kućama, isplata, posao obavljen!

  • Ida Galić

   Točno je to što kažeš! Isprovocira Hrvate i poslije toga se grije na toj vatri slijedećih 10 tak dana pa sve ponovi! Ali što ćeš, kad im uvjek baci soli na ranu pa ljudi reagiraju refleksno!!

   • Stinatvrda Cro

    Teršelićku treba protjerati iz Hrvatske.

    ZA Hrvatsku BEZ komunista!

    • Ma ja bi joj malo pročešljao financije, malo inspekcija, neka djeluje, ali da vidimo koliko je to po zakonu, vjerujem da bi mogla ležat zbog mnogih stvari

     • Stinatvrda Cro

      Da, pravda je, poznato spora, ali je dostižna.

      ZA Hrvatsku BEZ komunista!

 • Stinatvrda Cro

  Na ovaj perfidan način pokušavaju spriječiti istinu na putu prema javnosti. Njihova “povijest” na zločinu sagrađena, zločinački branjena i s još više zločina namjeravaju je primijeniti na narodu. No pročitani su jednom zauvijek, a i njihov “rok trajanja” je pred definitivnim istekom.

  ZA Hrvatsku BEZ komunista!

 • Aaa tek sad vidim da je ovo u rubrici Humor, Nebuloze! e tako!