Antifaštisti Hrvatske održavaju šesti Marš solidarnosti za nepokoreni rad

2

Organizatori skupa poručuju da se ove godine maršira solidarno za nepokoreni rad, za sigurne poslove i plaće i protiv novog zakona o radu, povećanju životnih troškova putewm privatizacije komunalnih usluga i ukidanja osnovne zdravstvene zaštite.

Šesti Marš solidarnosti po redu pod naslovom “Nepokoreni rad” počinje u podne na Trgu žrtava fašizma, a kretat će se rutom ovogodišnje zagrebačke Parade ponosa. Organizatori pozivaju da se pridružite Maršu solidarnosti koji organiziraju Mlade Antifašistkinje i Mladi Antifašisti.

Nakon marša, u prostorijama Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske i Mladih antifašista i antifašistkinja Zagreba, u Hatzovoj 16, jede se grah, pije kuhano vino i sluša tribina na temu nepokorenog rada.

“U Hrvatskoj nezaposlenost dosegla preko 20 posto, među mladima preko 50 posto, mirovine mizerne, a minimalne plaće nedovoljne za goli opstanak, stambeno pitanje neriješeno, Vlada kao rješenje za rast standarda predlaže sveopću rasprodaju ekonomske supstance društva izraženu kroz uništavanje temeljne društvene infrastrukture: bolnice, obrazovanje i socijalna skrb predstavljaju se kao luksuz, a javna poduzeća kao žetoni za poker automate”, pišu organizatori Marša, Mladi antifašisti Zagreba.

Organizatori skupa poručuju da se ove godine maršira solidarno za nepokoreni rad, za sigurne poslove i plaće i protiv novog zakona o radu, povećanju životnih troškova putem privatizacije komunalnih usluga i ukidanja osnovne zdravstvene zaštite.
“Pokažimo da možemo marširati solidarno i zajednički se usprotiviti politici koja nas pojedinačno i sustavno dovodi do lošeg života, siromaštva i razdvajanja!”

vecernjilist

facebook komentari