Pratite nas

Pregled

Antife na aparatima

Objavljeno

na

Novinarka HRT-a Karolina Vidović Krišto je  istinom opet zadala snažan udarac crvenim fašistima koji pod krinkom antifašizma grčevito pokušavaju obraniti svoju patološku ljubav prema totalitarnoj, komunističkoj Jugoslaviji, a tako pokušavaju obraniti svoje privilegije i sačuvati razvijenu mrežu.

U emisiji Dobro jutro Hrvatska novinarka je ukazala na bitak problema: iza hinjenog antifašizma kriju se crveni fašisti i njihova pokoljenja koje bole grijesi otaca, ali su nažalost od njih naslijedili i modus operandi. U napade na novinarku je odmah krenuo jedan opskurni i nevjerodostojni portal  a novinar se potpisao inicijalima F.Ć.

Njegova priča učinila mu se tankom pa je angažirao sarajevskog pridošlicu Gordana Duhačeka, kako bi pojačao cijeli „slučaj“. Oba teksta su objavljena u razmaku od jednog sata. Iz neurotične reakcije vidljivo je da ih je analiza Karoline Vidović Krišto jako uznemirila.

Koliko su ovakve skupine duboko zadojene crvenim fašizmom pokazuje grčevita obrana posrćućeg Broza kao i napadi na sve koji žele stvarnu osudu svih totalitarizama i pripadaju skupini suverenista u društvu.

Prilog KVK  samo povrđuje tezu da nije dostatno demokraciju temeljiti samo na Antifašizmu. Potrebno je osuditi i boriti se protiv svih vrsta totalitarizama, i komunizma i fašizma.

Antifašizmom i antifašistima često se predstavljaju oni koji se služe totalitarnim, fašističkim metodama, samo obojanim drugim bojama.

U temeljima izvornog antifašizma je i demokracija – u komunizmu nije bilo demokracije; isključena je bila i zaštita ljudskih prava – Brozova Jugoslvija jedna je od rijetkih zemalja svijeta koja nije bila ni potpisnica UN-ove povelje ljudskih prava; tu je i zaštita privatnoga vlasništva – Brozov režim provodio je tzv. nacionalizaciju.

Citirajući Ivicu Šolu Vidović Krišto zaključuje – Tito nije bio antifašist – već crveni fašist.

Željko Maršić-Zenga

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Vozilom punim migranata pokušao izgurati policiju s autoceste

Objavljeno

na

Objavio

Vozilom punim migranata pokušao izgurati policiju s autoceste

Na autocesti A3, kod Slobodnice, vozač terenca stranih registracija u ponedjeljak navečer nije želio poslušati zapovijed policije da se zaustavi nego je pokušao izgurati policijsko vozilo s autoceste, no izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal, priopćila je brodsko-posavska policija.

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić ističe kako su oko 20 sati zaprimili dojavu da se na A3, kod Slobodnice, u općini Sibinj, vozač terenca stranih registracijskih oznaka oglušio o zapovijedi policije da se zaustavi, već je nastavio vožnju, pokušavši izgurati vozilo policijskih službenika s ceste. Pritom je izgubio nadzor nad vozilom, sletjevši s ceste u žičanu ogradu, a potom odvodni kanal.

U terencu se nalazilo više osoba, od kojih je nekoliko ozlijeđeno, te su prevezeni u bolnicu u Slavonskom Brodu, a nitko nije teže ozlijeđen, napominju iz policije.

S obzirom da je riječ o stranim državljanima, PU brodsko-posavska nastavlja s utvrđivanjem okolnosti njihovog ulaska u Republiku Hrvatsku.

Policija također utvrđuju i druge okolnosti učinjenog prekršaja, odnosno kaznenog djela, te će sukladno utvrđenom poduzeti odgovarajuće mjere, navodi glasnogovornica Nujić.

Portal SBplus javlja da je ozlijeđeno 12 ljudi te da ih je desetero prebačeno u slavonskobrodsku, a dvoje u novogradišku bolnicu.

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Oglasio se DORH: Provodi se pretraga kod 15 osoba

Objavljeno

na

Objavio

DORH se oglasio o policijskoj akciji u Kulmerovim dvorima.

“Povodom interesa i upita predstavnika sredstava javnog priopćavanja, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, sukladno članku 206.f Zakona o kaznenom postupku, odgovora kako je u tijeku postupanje nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i policije odnosno u tijeku su izvidi i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva i krivotvorenja.

Tijekom ove faze poduzete su zakonom predviđene radnje odnosno ishođeni su nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u tijeku.

Naglašavamo kako je ovo postupanje nastavak višemjesečnih izvida na temelju provjerenih i potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvaća složene poslovne odnose u poslovnom subjektu.

Informacije o daljnjem tijeku izvida kao i odluke, državno odvjetništvo će pravovremeno objaviti na internetskoj stranici sukladno zakonskim odredbama”, stoji u objavi.

Policija rano jutros počela s pretresima u Todorićevim Kulmerovim dvorima

facebook komentari

Nastavi čitati