Pratite nas

Komentar

Antun Babić: Stjepan Mesić veliki je lažov i nesreća za hrvatski narod

Objavljeno

na

U novijoj povijesti hrvatskog naroda nije bilo veće političke izdajice i veće nesreće od bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića. Dok sam bio u diplomatskoj službi često sam se puta morao jako suzdržavati, piše Antun Babić.

Prije Mesićevog službenmog posjeta u NR Kinu 2002., gdje sam vršio dužnost opunomoćenog ministra u veleposlanstvu Republike Hrvatske, imao sam namjeru otići na bolovanje, samo da ne sudjelujem u organizaciji njegovog dolaska u NR Kinu. O tome kako je sebe i sve nas u službenom izaslanstvu osramotio kad je rekao kineskog predsjedniku Jiang Zeminu, a onda kad je Jian Zemin počeo postavljati pitanja Mesiću na ruskom, Mesić je odgovarao na hrvatskom, a kineski ga je predsjednik samo u čudu gledao, objavit ću više u svojoj knjizi.

No, glavni razlog ovog mojeg komentara je Mesićeva jučerašnja izjava kako je on tu svoju pozitivnu izjavu o logoru Jasenovac dao pod utjecajem lažnih informacija hrvatskih povratnika iz iseljeništva, koji su propagirali ustaštvo. To je jedna neoprostiva laž koja je uvrijedila cijelo hrvatsko iseljeništvo i sve nas povratnike koji smo 1990. godine stavili sve na kocku, uključujući i naše obitelji, i vratili se u Hrvatsku kako bi pomogli svojem hrvatskom narodu da se obrani od velikosrpske agresije.

Stjepana Mesića upoznao sam odmah po dolasku u Zagreb u travnju 1990. godine zbog njegove dužnosti glavnog tajnika u HDZ-u. Godine 1991. imenovan sam za savjetnika predsjednika dr. Franje Tuđmana za medije i tada sam često viđao Mesića. Nikada nisam s njim razgovarao o ustašama i ustaškom režimu. Dapače, kao Radićevac, znao sam reći da sam se iz bogate Australije vratio u Hrvatsku zato što želim pomoći u stvaranju, obrani i izgradnji moderne, samostalne i demokratske hrvatske države. Na toj sam crti, usprkos velikom razočaranju, ostao i danas i ustrajat ću do kraja svojeg života.

Kao veliki prevrtljivac i oportunist, Mesić je u zadnjih 25 godina svaki drugi dan mijenjao svoja stajališta i sukladno tome davao skandalozne političke izjave, koje su išle na štetu Hrvatskog naroda ne samo u domovini nego i u inozemstvu. Nikako nisam mogao shvatiti da je većina glasača koji su izašli na izbore mogla dva puta izabrati tog šarlatana za predsjednika Republike Hrvatske.

Pozivam Hrvatski svjetski kongres i sve hrvatske organizacije i društva da javno i oštro osude izjavu Stjepana Mesića, a ja ću pokrenuti inicijativu da takvu osudu Stjepana Mesića zbog protuhrvatskog rada već više od dva desetljeća potpišu i mnogi povratnici u domovini iz svih krajeva svijeta.

U zaključku, pozivam predsjednicu Republike Hrvatske gospođu Kolindu Grabar-Kitarović, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, a posebno HDZ, čiji je Mesić bio vodeći član nakon osnivanja stranke 1989. godine, da ga javno osude i pokrenu postupak za sve njegove veleizdaje.

Antun Babić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Objavljeno

na

Objavio

Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Osim stila visokog letenja i niskog padanja, istog odvjetničkog ureda koji ih brani, radi li se tu o onom surovom hrvatskom primitivizmu, onoj umivenoj i loše prikrivenoj seljačiji?

Ima li tu nekih poremećaja ili dijagnoza koje počinju s riječju narcisoidnost? Sva su trojica vrlo inteligentni ljudi, a doveli se u jednako glupu situaciju.

Sanader se uspeo na vrhove hedonističkog cinizma pa se strmoglavio Čedi Prodanoviću u naručje. Vidošević se spustio u mračne odaje svojega doma, sladostrasno konzumirao sve što je doteklo, a kad je preteklo i on se otkotrljao u naručje Prodanovića, odnosno Jadranke Sloković.

Ivica Todorić se najdulje penjao i najviše uspeo čak do feudalnih Kulmerovih dvora s kojih puca pogled na kmetstvo, ali i njemu je započelo desetogodišnje razdoblje kada će jutra počinjati s Čedom Prodanovićem.

Zašto u Hrvatskoj ljudi ne čitaju malo više, primjerice Ivana Gundulića i njegovog Osmana, gdje kaže: ‘Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje’. Jer kandidata za ovaj klub Čedinih mušterija ima još, samo oni toga, na njihovu žalost, za sada nisu svjesni.

Navodno su rimski cezari nakon vojnih pohoda kada su Rimom prolazili ispod slavoluka pobjede, praćeni ovacijama svjetine u dnu kola imali šaptača koji im je govorio ‘ne zaboravi ti si samo običan čovjek’.

Možda to nije istina, ali je istina da ovi naši hrvatski cezari imaju gomilu šaptača koji ih uvjeravaju da su postali nadljudi, mesije, božanstva, superstari. A kad hrvatski cezari padnu onda hrvatski šaptači postaju USKOK-ovi pokajnici.

Možda je ovo faza prvobitne akumulacije kapitala, možda ono divlje doba pretpovijesti kada se stvaraju plemići. Čini se da to baš ne uspijeva jer do sada se još ni jedan nije stvorio.

Možda zato što tituli plemić prethodi titula vitez, a ona se stječe plemenitim djelima požrtvovnosti i junaštva. Hrvatski nadri plemići preskaču tu fazu. Draža im je metoda glembajevštine koja žrtvenike prepušta junacima.

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

facebook komentari

Nastavi čitati