APSOLUTNA POBJEDNICA BAGINOG SUČELJAVANJA: Što je Kolinda Grabar Kitarović trebala napraviti a da je bojovnici Matije Babića primjete?

2

Ako je prvo sučeljavanje predsjedničkih kandidata na smiješnoj RTL televiziji bilo jedva spomena vrijedno, baš kao i ‘novinar’ koji je vodio to sučeljavanje, drugi televizijski ‘sraz’ predsjedničkih kandidata ipak je bio ponešto sadržajniji, Mislav Bago, narodni konobar, za nijansu su je vještiji novinar od Igora Bobića, ako ništa drugo saznali smo zašto nikada nitko poput Ivana Vilibora Sinčića ne bi smio biti predsjednik države, pritom su godine u svemu tome najmanje bitne, bez obzira koliko možda bio na pravom tragu kada su u pitanju neke teme i neka pitanja aktualnom predsjedniku Ivi Josipoviću, ‘vječni student’ zapravo ne razumije demokraciju, da ne spominjemo kako se radi o predsjedničkom kandidatu koji misli da je Osama bin Laden i dalje živ i da se bori tamo negdje u Afganistanu. Umjesto da ‘udara’ Josipovića zbog Marka Rakara Sinčić govori o nekim navodnim činjenicama bez konkretnih dokaza, iako je možda na dobrom tragu ipak je ovo predsjednička debata, nije, dakle, seoska zabava na kojoj bi DJ bio netko poput Matije Babića.

Nakon sučeljavanja, koje je u potpunosti razotkrilo licemjernost Ive Josipovića i, nažalost, potvrdilo svađalačku narav profesora Milana Kujundžića, mnogobrojni portali, uključujući i ekstremistički portal Index.hr, gazde Matije Babića koji se javno hvali da ne plaća porez državi, komentirali su drugi televizijski nastup jedinih pretendenata na predsjedničku fotelju. Iako je zapravo prema svim objektivnim procjenama predsjednička kandidatkinja HDZ-a, Kolinda Grabar Kitarović, pobjednica sučeljavanja kod Kerumovog konobara, Mislava Bage, Index nije ni shvatio da se ona pojavila na NOVOJ TV dok istraživački novinari spomenutog portala nisu pogledali fotografije sa sučeljavanja, na kojima je, uz ostale kandidate, i Grabar Kitarović.

Naime, s obzirom na smiren, uglavnom doziran i tolerantan nastup, predsjednička kandidatkinja ‘desne’ koalicije uvjerljiva je pobjednica televizijske debate, pretposljednje prije prvog kruga predsjedničkih izbora, iduće i posljednje sučeljavanje imati ćemo drugog dana Božića na Radmanovoj komunističkoj televiziji, a voditi će obožavateljica filmova s pornografskom tematikom, koje ponekad gleda s maloljetnim sinom, Daniela Trbović.

No, vratimo se u studio Mislava Bage, sve replike Kolinde Grabar Kitarović, a bilo ih je dosta prošle večeri, uglavnom su bile na mjestu, poglavito kada je u pitanju vanjska politika, područje na kojem se Kolinda Grabar Kitarović, za razliku od svojih političkih protivnika, uključujući i aktualnog predsjednika, osjeća kao kod svoje kuće. Gdje je pogriješila Grabar Kitarović kada je replicirala Ivi Josipoviću glede hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kako situaciju u HRZ-u danas, tako i u skoroj budućnosti? Jesu li njene replike glede komunističkog režima, koji je bio totalitarnan, samim time i zločinački, bile na mjestu ili je trebala najaviti streljački vod poslije izbora kako bi je Babićevi novinari zamijetili?

Što je trebala napraviti predsjednička kandidatkinja HDZ-a, osim replicirati Ivi Josipoviću, da bi je istraživački novinari Babićevog portala primijetili? Udarati toljagom svoje političke protivnike tijekom ‘debate’ na NOVOJ TV? Nažalost, sučeljavanje predsjedničkih kandidata, kako na RTL-u tako i na NOVOJ TV, pokazalo je da hrvatski novinari još uvijek nisu spremni za takvu vrstu debate, koja je posve uobičajena u jednoj demokratskoj državi, nisu na to spremni ni sami predsjednički kandidati, ili barem dio njih.

Glede primjedbi Indexa na račun profesora Kujundžića koji je mladolikog Ivana Vilibora Sinčića Jaguara nazvao neuspješnim studentom, naravno, nisu u pravu, naime, bio je to opravdan odgovor profesora Kujundžića na opetovane uvrede Ivana Sinčića na njegov račun, ako vas netko optuži da ste odgovorni za kriminal, iako sasvim sigurno niste s obzirom na činjenicu da Kujundžić već duže vrijeme nema nikakvu političku funkciju u Hrvatskoj s koje bi moga nanijeti štetu hrvatskom narodu poput, primjerice, Ive Josipovića, kako ćete mu odgovoriti ako ne na način na koji to zaslužuje? Zašto bi bili tajni razlozi zbog kojih Sinčić nije završio fakultet ako je taj isti Sinčić predsjednički kandidat i javna osoba koja također druge ne štedi kad ih optužuje pa i vrijeđa? Za što je to Kujundžić kriv da bi ga već dva dana puta s ‘hrvatskih’ komercijalnih TV postaja napadao ‘skromni’ student koji se na svoje skupove vozi u Jaguaru?

Ivo Josipović? S obzirom da pet godina doista nije radio ništa, osim što je vlastitu zemlju optužio za agresiju na susjednu BiH, što je na neki način čin veleizdaje, predsjednik ne zaslužuje ni da ga se spomninje u medijima, makar i uspuitno, osim kao klauna.

tinolovka-news.com

facebook komentari

  • cleuna

    Pitam se jeli Sincic nakon emisije sjeo i pogledao snimku svoga nastupa.
    Ako je,onda bi zasigurno trebao propasti u zemlju od stida i neko se vrijeme nigdje javno ne pojavljivati,pogotovo se ne upustati u debate s obrazovanim i iskusnim politicarima.On nema pojma o politici niti o onome o cemu govori i samo ulijece u teme o kojima nema veze.
    Kujundzic nije moj favorit,ali sam sinoc gustao kada mu je odbrusio nakon neargumentiranih napada na njega.Sjetimo se prvoga suceljavanja kada su on i Kujundzic bili sami i Kujundzceva nastupa prema njemu na pocetku emisije pa se sjetimo Sinciceva bezobrazluka i lupetanja tijekom svi suceljavanja do sada.Sincicu ne sramoti se,privedi fakultet kraju,sacekaj jos 30-ak godina,pa mozda od tebe nesto i bude…do sada si se dovoljno isprovaljivao.