Pratite nas

Zanimljivosti

APSTRAKTNA INTELIGENCIJA

Objavljeno

na

Nitko nam ne može usaditi osjećaj manje vrijednosti bez našeg pristanka.

(Takva inteligencija je, nažalost, najčešće veliki teret ! Zašto? Iz jednostavnog razloga: to su ljudi koji sve oko sebe “uočavaju“ srcem, dakle, na duhovnoj razini, na neki način se “izdižu“ i postaju “meta“ većini koja stvarnost u sebi i oko sebe percipira na prizemniji način. Takve osobe najčešće nailaze na nerazumijevanje okoline, čak i svojih najbližih.

Inteligencija je mentalna karakteristika koja se sastoji od sposobnosti za učenje iz iskustva, prilagodbe na nove situacije, razumijevanja i korištenja apstraktnih pojmova, i korištenja znanja za snalaženje u novoj okolini u kojima ne pomaže stereotipno nagonsko ponašanje, a niti učenjem stečene navike, vještine i znanja.

Apstraktna inteligencija grafikon(Krivulja koju imate priliku vidjeti pokazuje razdiobu inteligencije u ljudskome društvu.)

Zastanimo i razmislimo.

Što ako smo  zapali u onaj „ne-sretni“ desni dio od 2% ili onaj još „gori“ gdje spada 0.1% svjetske populacije? Kakav život možemo očekivati?

Ako spadate u visoko inteligentne –  uočavate da stvari mogu funkcionirati drugačije i bolje, ali ne možete ništa jer većina to ne razumije i čine onako kako „oni“ to razumiju – neefikasno.Cijeli život ste prisiljeni „pomirivati“ se sa „besmislicama“. Imate ideje koje su bolje, ali mnogi ih ne razumiju. Vidite razne demagogije, ali oni ne vide da su demagozi. Galamite i uočavate razne anomalije, pokušavate promijeniti stvari, ali mediokriteti vas spotiču.

Mislite li da je dobro imati visok IQ?Možda, ali zagorčava život.
Postoji li rješenje? Uvijek postoji!

Prijateljujte se sa dobrim ljudima, iskrenim, marljivim, poštenim bez obzira koliki im je IQ dragi Bog darovao.

Što ćemo sa superiorima“?

Treba li nabrajati „svu silu“ umova kroz povijest, ali i današnjicu. Zar je potrebito nabrajati sve one“ briljante“ MISLI, RIJEČI, DJELA? I njihovu ostavštinu.

„Krasila“ ih je;

apstraktna inteligencija-koja se odnosi na  uočavanje i rješavanje problema / zadataka  jednostavnim potezima i lakoćom “vrsnog umjetnika poirotovog kalibra”. Osobe sa izrazito  razvijenom  apstraktnom inteligencijom su kreativni, duhovni, maštoviti, odlično se snalaze u novonastalim –iznenadnim i kompliciranim situacijama.

Ozbiljna znanstvena istraživanja kazuju da;

prosječni kvocijent inteligencije (IQ) iznosi 100 i ima ga oko 50 posto ukupne populacije. Rezultat iznad 115 ostvaruje manje od 25 posto ukupne populacije. Rezultat iznad 120 je visoko natprosječan i može ga ostvariti svega 10 posto ukupne populacije. IQ od 131 ili viši svrstava osobu u gornju skupinu od dva posto stanovništva.

Dok je “svijet“ još uvijek zaokupljen materijalnom egzistencijom  , „apstraktne individue“  svojim avangardnim konkluzijama (koje su se puno puta pokazale ispravnim), idu  ispred vremena – približavajući drugima srž i i esenciju.

Autor: Ivan Remeta Johnny

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

NORVEŠKI ZBOR ODUŠEVIO Mjesecima učili pjesmu, pa u Hrvatskoj iznenadili domaćine pjesmom “Ruža crvena”

Objavljeno

na

Objavio

Kada hrvatski zborovi pjevaju strane pjesme, to nije osobita rijetkost. Međutim, kada strani zborovi zapjevaju nešto hrvatsko, onda je to nešto što se ne čuje svaki dan.

A tu čast imali su prilike čuti gosti eko etno sela Škopljanci, gdje je ovoga rujna uživao mješoviti norveški zbor “Strandvik blandakor“, piše dalmacijadanas.hr

Ovaj simpatični zbor dolazi iz norveškog gradića Eikelandsosen, u blizini Bergena.

Norveški je zbor izveo nekoliko svojih pjesama, a onda su svi ostali iznenađeni kada su čuli prve taktove evergreena “Ruža crvena”. Pjesmu su vrijedno učili mjesecima na jeziku kojega ne poznaju i koji je potpuno različitih od njihovog, stoga je njihov trud za svaku pohvalu.

“Ružu crvenu” u izvedbi norveškog zbora možete poslušati u uvodnom video zapisu

facebook komentari

Nastavi čitati

Tech

Europskom natjecanje u programiranju: Krešimir Nežmah osvojio prvo zlato u povijesti za Hrvatsku!

Objavljeno

na

Objavio

Na prvom europskom juniorskom natjecanju Krešimir Nežmah osvojio prvo zlato u povijesti za Hrvatsku!

Na prvom europskom natjecanju u programiranju održanom od 7. do 12. rujna u Bugarskoj (EJOI) okupili su se najbolji osnovci Europe iz više od dvadeset zemalja, na čelu s Egorom Lifarom iz Rusije, koji je prethodno sudjelovao i na “velikoj” informatičkoj olimpijadi za srednjoškolce u Iranu i osvojio srebro.

Hrvatski tim predvodio je sada već bivši najbolji osnovac Krešimir Nežmah (OŠ M. Gubec) koji je ovim natjecanjem, zajedno s brončanim Eugenom Bošnjakom (OŠ V. Novak), upravo krenuo u 15. gimnaziju. U sastavu ekipe bio je i Patrik Pavić iz OŠ Ante Kovačića koji je pobjedom na juniorskoj olimpijadi Hrvatske (JHIO) i osvojenim srebrom na EJOI naslijedio Krešu na mjestu najboljeg osnovnoškolskog programera u RH. Broncu je osvojio i odlični Dorijan Lendvaj iz Popovače, koji je sudjelovao u natjecanjima i kampovima saveza od 2012. do 2016. godine.

– Fantastični su, a Eugen je odmah po završetku drugoga dana pitao kada počinju radionice u savezu, kroz smijeh će zadovoljno njihov mentor Ivan Šego.

– Uf, uf, odlično, odlično. Krešino zlato sam očekivao i nadao se medaljama za ostale. Moram priznati da su me opako izmotivirali, rekao nam je Domagoj Sabolić, programerski zaljubljenik i učenik 8. razreda OŠ Gornje Vrapče.

Sara Lazarušić je trenutno najbolja osnovnoškolska programerka i učenica OŠ Josipa Račića, a juniorski reprezetativci i osvajači medalja za Hrvatsku njena su svakodnevna “škvadra” u radionicama, natjecanjima i kampovima saveza. – Sjajni su. Zagrlit ćemo ih i izljubit’ kada se vrate. Zaslužili su. I onda učiti od njih, kaže Sara, koja se nedavno podružila i s najboljim olimpijcem u našoj povijesti Goranom Žužićem, nakon njegovog motivacijskog predavanja za reprezantivce u sklopu ljetnog kampa za darovite na Sljemenu.

Hvala obiteljima na sjajnim mladim ljudima Organizirani rad i pravodobno omogućivanje mladim talentima da uče i rade sa sebi sličnima ili boljima uvijek na kraju donese i odlične rezultate.

– Patrik Pavić je u dvije godine pojačanog i kvalitetnijeg rada došao do europskog srebra, a Eugen Bošnjak je u samo godinu dana od početnika došao do razine brončane medalje u Europi, što je svakako najveći uspjeh, rekao je Ivan Šego, njihov mentor. Njihove obitelji su u svakom trenutku činile najviše što su mogle kako bi svojoj djeci osigurale da koriste sve mogućnosti za brže usavršavanje koje su im bile na raspolaganju.

– Hvala obiteljima na sjajnim mladim ljudima kojima imamo privilegiju pomagati. Hvala i Gradu Zagrebu koji je davno prepoznao važnost skrbi o darovitima te školama koje odano služe roditeljima i djeci te ih potiču i na usavršavanje u izvanškolskim aktivnostima, rekao nam je tajnik saveza Zdravko Škokić.

facebook komentari

Nastavi čitati