Arapi zatražili da postanu konstitutivan narod u BiH?!

18
Photo by Dado Ruvic/Reuters

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naveo je da, prema podacima iz FBiH, 44.000 ljudi iz arapskog svijeta ima neki oblik imovine u FBiH, na čemu pribavljaju pravo prebivališta.

“Njihovi predstavnici su prije nekoliko tjedana u Sarajevu, vjerojatno u suradnji s lokalnim muslimanima u Sarajevu Bakira Izetbegovića i ostalima, držali jedan panel na kojem se razgovaralo o tome da Arapi dobiju znak konstitutivnog naroda u BiH i da se uvedu u politički sustav odlučivanja”, rekao je sinoć Dodik za beogradsku Televiziju “Happy”.

Naglasio je kako izbjeglice iz Libije i Sirije nisu dio te priče, nego dolaze “neki drugi koji imaju nešto novca”, te dodao da Arapi kupuju svuda gdje postoji džamija, a njih je u BiH od kraja rata izgrađeno 1.500.

Kao primjer Dodik je naveo da su Srbi, koji imaju kuće oko džamije u Trnovu u centru grada, spremni da ih prodaju.

“Scenarij je identičan, dolazi netko tko daje novac, vi se iseljavaju, a oni nameću svoja pravila života. Uspjeli su nametnuti pravila života u jednom Parizu, da neće u jednom malom Trnovu”, kaže Dodik.

Spomenuo je i krizu Deutsche banke, koja je u bezizlaznoj situaciji i ne dopušta povlačenje depozita te upozorio da se u toj banci nalazi deponirano šest milijardi eura deviznih rezervi Centralne banke BiH, prenosi bljesak.info

Prema njegovim riječima, netko je u Sarajevu, pod utjecajem zapadnjaka, sve devizne rezerve Centralne banke BiH, deponirao u Deutsche banku.

“Ako se taj novac izgubi, onda smo u problemu. Onda će opet naći način da pričaju priču da je Dodik kriv. Što sam ja kriv što je poropala Deutsche banka i nestao novac koji je netko drugi tamo deponirao kao osnovu za naše funkcioniranje. BiH je karikatura “, rekao je Dodik.

Govoreći o premještanju sjedišta nekih kompanija iz Beograda iz Republike Srpske u Federaciju BiH, Dodik je rekao da nijedna nije prosperirala u Sarajevu, jer muslimani u FBiH neće kupovati robu iz Srbije.

“Zbog nekog nerazumljivog razloga, sjedište kompanija su iz Republike Srpske prenijeli u Sarajevo. Sve jedna je tamo ‘pala’, nijedna nije prosperirala. Zaposle domaće ljude u Sarajevu, a onda više od 90 posto robe prodaju u Republici Srpskoj. Neće muslimani u Federaciji kupovati išta što ima na sebi ‘Made in Croatia’ “, rekao je Dodik.

Naveo je kako nijedno poduzeće izvan hrvatskih prostora nema predstavništvo za BiH, a samo iz Srbije prave predstavništva zbog “neke egzotike”, te da su samo u Beogradu ostale ulice Sarajevska, Mostarska, dok u Sarajevu više nema nijedne adrese i ničega što liči na Srbiju i srpski narod.

facebook komentari

 • Tyrex Rex

  Mogu li i Eskimi s Jahorine zatražiti da postanu konstitutivan narod u BiH?

  • srka

   Prazna priča….nema od tog ništo.
   U Emiratima npr. oko 80% pučanstva su stranci…doseljenici sa svih strana meridijana.
   Drzavljanstvo UAE dobiti je otprilike kao Lotto.
   Neka odnos bude recipročan…kako ti meni…tako i ja tebi.
   Za konstutivnost jako bitna stvar…drzavljanstvo.
   Problem o konstutivnosti…Riješen.

   by Srka®

   • Agromentum

    … a državljanstvo dobivaju bez problema.

    • pepy
     • Agromentum

      Ti to meni, jel’? 🙂 Oladi se i tebi Neretva :)) Moram neke stvari ponavljat’. Inače srka spada u naprednije i kuži stvari bolje ali mu se nakad omakne.

     • pepy

      🙂 Lipo je u tvom kraju, pa velim eto fotkom te malo razveselim 🙂 ali pusto…

     • Agromentum

      Slika ti je lipa i tako stvarno i izgleda. Moraš jednom doć’ u posjet, mogu na stol stati i više od jedne kave. 🙂

     • pepy
     • Agromentum
     • pepy

      je lipa 🙂

     • Lup us

      ti si sjedila u kafiću kod Bošnjaka,u Kestenu…taj ljakse kojem se obraćaš nema pojma gdje ti sjediš.Ljakse nije iz Orašja nego Vidovica.Orašje je čisto Bošnjčko mjesto,što si mogla primijetiti tokom boravka,Mogla si i kod mene svratit u Brčko

     • pepy

      Nisam stekla takav dojam niti je to kako ti kažeš.
      🙂

     • Lup us

      jeste jeste,sve je to vako kako ti ja kažem
      orašje odnosno donj azizija koju su turci napravili je čisto bošnjačko mjesto,,posle rata su se pored orašja naselili sada hrvati …sjedište bošnjaka katolika i šokaca je oduvijek bila Tolisa malo pješke od Orašja,al et,

     • Agromentum

      Eto mogla si i kod njega navratit’. On inače radi na psihijatriji u Brčkom, odnosno, bar tako misli. :))

  • EMINƎM

   mogu slobodno i isilovce, svakako su sarajskim islamistima bakirbega najdraža živina

  • kvaternik

   pa zar im dzamije, zlatne vilice, zlice i zlatni nozevi (sto im obeca zimetbeg!), zar im sve to nije dosta!???

 • EMINƎM

  igraju se državom, u igri se može polučiti i gubitak utakmice

 • cleuna892

  Ova crkotina jednostavno ne moze opstati.
  Cak i kada se pojavi neka nada u njen opstanak,oni koji se najvise kunu u nju,rade sve da ju ostala dva konstitutivna naroda ne dozivljavaju kao svoju i normalno je da ce cinit sve da ovu crkotinu konacno sahrane.Sto prije,to bolje jer je smrad uistinu postao nesnosan.