Assad povodom Dana Vojske: “Sigurni smo u pobjedu” – vojska spremna na potpuno zauzimanje Homsa, kreću borbe u starom gradu

0
Sirijski predsjednik Bashar al-Assad rekao je kako je “siguran u pobjedu” vojske nad militantima u Siriji. Dio je to njegove službene izjave povodom Dana Sirijske Vojske koju su danas objavili državni mediji.”Da mi u Siriji nismo uvjereni u pobjedu, ne bismo imali snage izdržati više od dvije godine agresije”, istaknuo je Assad. Sirijskoj vojsci je poručio: “Imam veliko povjerenje u vas i vaše sposobnosti… znam da ćete izvršiti državnu misiju koja vam je dodijeljena. Ova vojska pokazala je hrabrost kakva se rijetko viđa, suočeni s borbom protiv terorizma u jednom od najžešćih i najbrutalnijih ratova moderne povijesti”.

I dok Sirija obilježava Dan Vojske, sama vojska vodi žestoke borbe na prvoj liniji fronte. Najveći sukobi traju u centralnom strateški izuzetno važnom gradu Homs. Nakon preuzimanja kontrole nad gradskom četvrti Khalidiya, sirijska vojska sprema se pokrenuti konačnu ofenzivu protiv uporišta militanata kojom bi preuzeli kontrolu nad cijelim gradom.

“Očistili smo gradsku četvrt Khalidiya. Pucnjevi koje čujete su snajperisti koji pucaju iz drugih četvrti: Varsha, Qarabis, i Jouret el-Shayah. Odavde ćemo krenuti na te prostore, no snajperisti nas usporavaju”, rekao je jedan sirijski vojnik u razgovoru za Press TV.

Drugi vojnik ističe: “Trenutačno se nalazimo istočno od Khalid bin Walid džamije. Završili smo operacije u Khalidiyi i odbacili smo ih u četvrti starog grada. Tamo ćemo krenuti za njima. Već smo ih ovdje eliminirali mnogo, a kako se operacija bude nastavljala eliminirati ćemo i ostale koji se trenutačno nalaze na prostoru gradskih četvrti Varsha i Qarabis”.

Grafika: aktualna situacija u Homsu

izvor(i): SANA | Reuters | Press TV

facebook komentari