Pratite nas

Vijesti

Strašno vam je kad jedna Hrvatica napiše ‘Ovo je Hrvatska’, a ne smetaju vam abolirani četnici niti transpareti srpskih navijača s natpisom na ćirilici ‘ovo je Srbija’ usred Vukovara.

Objavljeno

na

‘Lijevim’ medijima i aktualnoj hrvatskoj vlasti poručujem: Strašno vam je kad jedna Hrvatica napiše ‘Ovo je Hrvatska’, a ne smetaju vam abolirani četnici niti transpareti srpskih navijača s natpisom na ćirilici ‘ovo je Srbija’ usred Vukovara.

Svi vodeći mediji u zemlji u subotu su prenijeli priču koju je još u četvrtak samo za dnevno. hr ispričala Kristina Ćurković, hrabra djevojka iz Splita koja će radije završiti iza rešetaka, nego državi platiti 1200 kuna – mizernu cijenu ostavljanja papirića s domoljubnom pjesmom na vratima Banskih dvora.

I bilo bi za svaku pohvalu što se dobre priče prenose, da mlada Splićanka ne kaže kako nitko od novinara s tih portala i dnevnih novina nije s njom razgovarao! Svi znaju što misli Kristina Ćurković, a nitko od njih nije uspio doći do njezina odgovora, kaže.  Dapače, u posljednja dva dana, otkako je objavljena njezina priča na našem portalu, odbijala je davati bilo kakve izjave.

Samo za dnevno.hr otvorila je dušu i ispričala kako se neugodno iznenadila kada je po raznim medijima, ponajviše onima u izdanju EPH u vlasništvu Ninoslava Pavića, pročitala izjave koje je u četvrtak dala za naš portal, namjerno izbjegavajući druge. Ne bi joj ni to smetalo, nastavila je mlada studentica teologije, da ih nisu iskompilirali i prilagodili svojim ciljevima.

– Ni s kim nisam razgovarala, a stavljaju mi izjave u usta, citiraju me pod navodnim znakovima – rekla je pomalo razočarano.
Prije nego nam je objasnila koji su to navodi na stranicama dnevnih novina i internetskih portala koji su joj zasmetali, pitali smo Kristinu zašto odbija davati izjave za sve te medije, iako su oni u petak pokušavali doći do nje.

– Zašto govorim samo za dnevno.hr? Zato jer je hrvatski portal, ne jugoslavenski. Neovisan je,  pošten i slobodan, nikada nije prešao na krivu stranu, za razliku od ‘lijevih’ medija koji su u vlasti stranih gazda, zagovaraju povratak nekakve Jugoslavije i sve što rade prilagođavaju potrebama svojih vlasnika – pojasnila je mlada splitska lavica.

[vsw id=”G6MxmUoodXY” source=”youtube” width=”625″ height=”400″ autoplay=”no”]

Nije se zaustavila na tome. Ljuti je, kaže, što ti isti mediji podilaze strankama na vlasti, iskrivljuju istinu, krivo informiraju javnost i  propagiraju ono što odgovara vladajućim elitama.
– I neću s njima imati posla – zaključila je.

Zanimalo nas  je kako je moguće da, iako tako mlada, već ima čvrsto izgrađene stavove.

– Nisam ništa krivo rekla. Recite mi, kako uopće jedan hrvatski medij može napisati da sam stihove domoljubne pjesme okačila na vrata premijera?!, kaže Kristina koja je preko noći postala hrvatska junakinja i dodaje:

– To nisu premijerova vrata, nisu njegovo privatno vlasništvo, to su vrata hrvatske Vlade koja nas pljačka, iako je mi biramo i plaćamo iz naših džepova, to su vrata svih nas – odrješita je.

Tužna je kaže, i zbog mnogih drugih stvari koje su, tragom priče našeg portala, osvanule na stranicama nekih medija u subotu. Skromna djevojka kaže da nije teologinja, kako su je mediji, koje naziva ‘lijevima’, nazvali. Pojašnjava kako si nikad ne uzima zasluge prije vremena; još uvijek studira i tek kada dobije diplomu, predstavljat će se kao teologinja.

Nadalje, Kristina Ćurković demantira i navod iz jednih dnevnih novina o tome da je već ranije osuđivana. Kaže kako je slučaj u kojem joj se sudilo zbog skidanja EU zastave s Banovine i postavljanje hrvatske, u postupku žalbe, kako je naš portal i objavio. Krivo je interpretiran i njezin čin bacanja jaja na HDZ-ovce u Omišu 2011. godine.

– Pišu da sam gađala Marasovića. Nisam. Bacala sam jaja na politiku koju je HDZ, koji je tada bio na vlasti, provodio – ispričala je za naš portal, pojašnjavajući kako je boli nepravda koju i HDZ i SDP nanose ljudima.

– Brodogradilišta prodaju za jednu kunu, izručuju branitelje Srbiji, dok su Gotovina i Markač trunuli u Haagu, oni su šutjeli. Hrvatski branitelj Veljko Marić i dalje je u pritvoru, niti ti mediji niti hrvatska vlast ga ne spominju. Izručimo branitelje, ali ne i Perkovića, on je njihov. Terete ga da je ubojica, neka ide dokazati da nije. Što mi drugo ostaje za zaključiti, nego da su ovi na vlasti koji ga čuvaju, isti kao i on? – nastavila je s tugom u glasu.

Obrušila se Kristina i na aktualnu vlast za koju je, kaže, strašno kad jedna Hrvatica napiše ‘Ovo je Hrvatska’, a ne smetaju im abolirani četnici niti srpski navijači koji usred Vukovara, usred Hrvatske na transparentima ćirilicom provociraju ‘Ovo je Srbija’!

Hrvatima je opet poručila: ‘Nema predaje, svjesna sam da će me uvijek kažnjavati, ali idemo do kraja.’

Sve su ovo činjenice koje doista govore u prilog tome da se ova mlada Splićanka iz petnih žila,  na svoj način, bori za svoju Hrvatsku, da cijelim svojim bićem istinski vjeruje u ono što radi i da je, unatoč mladim godinama, ne zanimaju naslovnice novina. Nadamo se da će Kristina Ćurković ustrajati u svojoj borbi i do kraja ostati samo svoja. Priželjkujemo i da svaki novi dan izrodi još poneku hrvatsku Kristinu i da naša mlada junakinja nikad ne ostane usamljena u svojoj borbi.

dnevno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Sebastian Kurz pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji

Objavljeno

na

Objavio

U Austriji su održani prijevremeni parlamentarni izbori. Izlazne ankete govore da je najveći postotak glasova pripao konzervativnoj, Narodnoj stranci kojoj je na čelu Sebastian Kurz.

Sebastian Kurz lider i kancelarski kandidat Austrijske narodne stranke pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji i to sa 31,5 posto glasova birača.

 

Predsjednik SPÖ-a i kancelar Christian Kern će prema sadašnjim rezultatima kancelarsku poziciju morati prepustiti predsjedniku ÖVP-a i aktualnom ministru vanjskih poslova Sebastianu Kurzu.

Prema sadašnjim rezultatima najvjerojatnija je koalicija između narodnjaka i slobodnjaka s obzirom na to da je Sebastian Kurz u svibnju raspustio koaliciju između socijaldemokrata i narodnjaka, a i neprijateljski odnosi obje stranke tijekom predizborne kampanja ne daje povoda za špekulacije o obnavljanju dosadašnje velike koalicije.

Gubitnik izbora je stranka Zeleni koja je s 4,7% prešla izborni prag ali je u usporedbi sa zadnjim izborima izgubila 7,7% glasova. Ulazak u parlament osigurala je i liberalno orijentirana stranka Neos s 5,3% te lista bivšeg političara Zelenih Petera Pilza s 4,3%.

Već sada se zna da je Sebastian Kurz najmlađi politički lider na svijetu. – Oduševljen sam rezultatima ovih izbora, a Austrijancima obećavam da ću u našu zemlju uvesti novu političku kulturu koja se zasniva na zajedništvu, kazao je sinoć Kurz.

On je stranku preuzeo u svibnju ove godine i povukao čitav niz poteza koji su stranku, čiji je rejting bio daleko ispod socijaldemokrata i slobodnjaka, uspjeli izdići na sam vrh. Njegov predizborni moto bio je “Austrijanci na prvome mjestu”, a u stranku je uspio privući mlade kandidate koji se nikada prije nisu bavili politikom.  Kurzu je uspjelo ono što mnogim političarima u sličnim situacijama teško uspijeva – uspio se odvojiti od dosadašnje koalicijske vlade sa socijaldemokratima i prikazati kao potpuno nova ličnost na političkoj sceni, sve to usprkos činjenici da je u toj istoj vladi bio ministar vanjskih poslova.  Antimigrantska kampanja  To u velikoj mjeri može zahvaliti tome što je procijenio da austrijska javnost cijeni činjenicu da je upravo on jedan od najzaslužnijih političara za zatvaranje tzv. balkanske migrantske rute. Tijekom kampanje obećavao je dosta žestoku antimigrantsku politiku i smanjenje prava i povlastica koje koriste migranti koji se već nalaze u Austriji. Uz to je obećao i smanjivanje poreza, a upravo tim obećanjima ušao je u prostor izrazito desne Slobodarske stranke i zasigurno joj oduzeo dio biračkih glasova.

facebook komentari

Nastavi čitati