Pratite nas

Nebuloze

Aveti devedesetih zapravo nisu aveti, oni su živi i upravljaju Srbijom

Objavljeno

na

LUPIGA NEBULOZE

big_velika

Rukovodstvo novosadskog komunalnog poduzeća Vodovod i kanalizacija dovelo je popa u firmu da osvešta vodu iz gradskog vodovoda. Obred vračanja odigrao se na crkveni praznik Bogojavljenje, što je i krsna slava poduzeća. Šta će poduzeću krsna slava, zar to nije obiteljska svetkovina, pitaju se nekrsti? Bio je ovo povod za svakojake kreativnosti na društvenim mrežama. Čule su se raznorazne doskočice da sad za krštenje više ne moramo ići u crkvu, nego možemo šlaufom obaviti obred. Javili su se i prvi građani koji su tvrdili da više nemaju kamenca ni na sanitarijama, ni na zubima, ni u bubrezima.

Novi Sad, takozvana srpska Atena, opet se originalno pročuo diljem meridijana: rukovodstvo lokalnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija dovelo je popa u firmu da osvešta vodu iz gradskog vodovoda. Tako će sada i staro i mlado u Novome Sadu praktično biti kršteno onoga momenta kada si natoči čašu “česmovače”!

Obred vračanja odigrao se na crkveni praznik Bogojavljenje, 19. siječanj. A taj je praznik ujedno i, a šta bi drugo bio, slava poduzeća Vodovod i kanalizacija. Šta će produzeću krsna slava, zar to nije obiteljska  svetkovina, pitaju se nekrsti? A kome bi onda osoba zvana savjetnik direktora, bila uopće kum na slavi? Ovako je osoba mogla biti i kum i savjetnik. Pa je jednom rukom vračao, a drugom trpao u džepove. Baš kao i onaj pripadnik sličnoga kartela, osoba koja se kliče zamjenikom novosadskog gradonačelnika. O, kako je tek on jednom rukom vračao, a drugom rukom veličine lopate trpao i u džepove i u gaće, pa mu se nadule.

Novi Sad vodovod
Praktično ste kršteni onoga momenta kada si natočite čašu “česmovače” (FOTO: npddd.rs)

Bio je ovo povod za svakojake kreativnosti na društvenim mrežama. Čule su se raznorazne doskočice da sad za krštenje više ne moramo ići u crkvu, nego možemo šlaufom obaviti obred. Čulo se i da je to bogohuljenje, jer se istom svetom gradskom vodicom ispiraju sada i klozetske šolje. Javili su se i prvi građani koji su tvrdili da više nemaju kamenca ni na sanitarijama, ni na zubima, ni u bubrezima. Pojavila se i inicijativa za osveštavanje gradske kanalizacije pod nazivom “krsna slava u kanalizaciji”. Lokalni Del Boj i Rodni već su pokrenuli biznis sa flaširanom svetom vodicom. Vampiri, veštice i satanisti su potpuno popizdeli od besa…

“O, nisu krivci primitivci što su pokupili mast.
Korov nikne di god stigne. Ma, svaka njima čast.
Krivi smo mi…”

Tako je nekako išla ona Balaševićeva pjesma koju smo iz sveg glasa pjevali na mitinzima krajem 20. stoljeća, sa iskrenom vjerom da ćemo se, kada srušimo Miloševića, konačno probuditi iz košmara zvanog “devedesete”. No, nismo se probudili. Aveti devedesetih zapravo nisu aveti, oni su živi i upravljaju Srbijom. Svi su tu, sem Miloševića, čije djelo živi u punom sjaju. Kao što kaže ona stara mudrost: kada god čujete da neko priča o patriotizmu, obavezno provjerite je li vam je novčanik na mjestu.

Tri prsta
Ista su to tri prsta koja su koristili i Hitlerovi SS-ovci, i Pavelićeve ustaše, i oni koji su odavde harali po komšiluku pre samo dvadesetak godina (FOTO: pescanik.net)

Drugim rečima, dok ovi koji se nazivaju Narodni pokret Dinara-Drina-Dunav, Srpski pokret obnove, Treća Srbija, a naročito Srpska napredna stranka guslaju svoje patriJotske melodije, istovremeno se kao svinje tove našim novcima. I onda grokću o krsnim slavama, pravoslavlju, srpstvu, Kosovu… Krste se a istovremeno, organizirani poput kartela, drugom rukom skidaju kožu s leđa vlastitom “narodu”. “Javna poduzeća pljačkaju nemilice, tendere sređuju po pečenjarama uz janjetinu i pivo, izbore kupuju i niko im ništa ne može”, reče jedan, naravno anonimni, komentator na netu.

Zato se raspitajte ako smijete kolika su im mjesečna “primanja”. I kako je moguće da osoba koja po novosadskim kafanama otvoreno priča da skuplja novac za kupovinu glasova na lokalnim izborima, zove popa u gradsku firmu da krsti vodu. Umesto da bude u zatvoru. Kako je moguće da su simbol tog nekakvog Narodnog pokreta Dinara-Drina-Dunav ona tri prsta koja je koristio ZBOR poznatog srbijanskog fašiste iz Drugog svetskog rata Dimitrija Ljotića? Ista su to tri prsta koja su koristili i Hitlerovi SS-ovci, i Pavelićeve ustaše, i oni koji su odavde harali po komšiluku pre samo dvadesetak godina…

Osveštana vodica
Protiv takvih ne pomaže to što ćemo se zajebavati po komentarima, forumima, društvenim mrežama, što ćemo praviti fotomontaže i ostale kreativne doskočice (ILUSTRACIJA: Facebook)

Zločini i pljačka su dakle njihovi osnovni simboli. A, znate, protiv takvih ne pomaže to što ćemo se zajebavati po komentarima, forumima, društvenim mrežama, što ćemo praviti fotomontaže i ostale kreativne doskočice iz topline doma svoga. Dok vi gunđate i gorko se smeškate njihovoj “ludosti” oni rade i rade, pljačkaju li pljačkaju. Oni jesu beskrupulozni primitivci, ali time je stvar još opasnija. Oni skrnave i lupetaju, jer drugačije i ne znaju. Ali, epilog toga je da ono malo normalnog i aktivnog sveta jednostavno otupi i kaže – ma baš me briga, neću  pratiti medije, neću ići na izbore, hoću biti anesteziran

Ali ako primitivcima ni sveta gradska vodica ne pomogne, prijeći će oni i na prinošenje ljudskih žrtava, nemojte uopće sumnjati u to.

Lupiga.Com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

VLADIKA GRIGORIJE OTVARA RESTORAN U PROSTORIJAMA SPC U DUBROVNIKU?

Objavljeno

na

Objavio

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, prema pisanju srbijanskog portala Alo, deložirao je u Dubrovniku Vijeće srpske manjine toga grada, što je, kako se navodi, izazvalo gnjev kod oko 3.500 dubrovačkih Srba.

Oni sada navodno peticijom traže od patrijarha Ireneja da ih ukazom makne iz zone nadležnosti.

Grigorije je tvrdio da će proširivati galeriju ikona u prostorima Crkve u Dubrovniku, te je zbog toga naložio SNV-u da napusti ured od pukih 15 kvadrata za koji im je SNV plaćao 2.000 kuna mjesečno najma, piše Krugoval Domovina

Dubrovački Srbi u pismu upućenom patrijarhu Irineju i Sinodi SPC-a smatraju da vladika namjerava crkveni prostor dodatno komercijalizirati otvaranjem restorana, naveli su u javnom pismu ljudi iz dubrovačkog SNV-a.

facebook komentari

Nastavi čitati

Balkan

Srbija podigla spomenik majoru JNA Milanu Tepiću koji je raznio skladište oružja u Bjelovaru

Objavljeno

na

Objavio

MO Republike Srbije

Spomenik majoru bivše Jugoslavenske narodne armije Milanu Tepiću koji je 1991. dignuo u zrak skladište oružja u Bedeniku kraj Bjelovara, pri čemu je poginulo jedanaest hrvatskih branitelja, otkriven je danas u Beogradu, prenosi Tanjug.

Spomenik Tepiću otkriven je povodom 26. godišnjice od 29. rujna 1991. kad je dignuo u zrak vojno skladište sa 170 tona eksplozivnih sredstava, a vijence su mu u petak položili srpski ministar obrane Aleksandar Vulin, ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđevič, predstavnici srpske vojske i ostali građani, piše Tanjug, prenosi Hina.

Tepić, zapovjednik skladišta borbenih sredstava Barutana u selu Bedenik, planirao je dići u zrak svih četiri skladišta, no u tome su ga spriječila četiri branitelja koji su time spasili Bjelovar i okolicu od opasnosti. U njegovom samoubojičkom potezu poginulo je 11 hrvatskih branitelja.

“Ovaj spomenik kojeg smo danas otkrili danas ne ukazuje čast samo Milanu Tepiću i njegovoj obitelji, već čitavom srpskom narodu. Zahvaljujući ovom spomeniku Srbija je danas pravednija država, bolja nego što je jučer bila”, poručio je Đorđević prilikom otkrivanja spomenika koji se nalazi na Dedinju.

Predsjedništvo SFRJ je Tepića 1991. odlikovalo ordenom narodnog heroja Jugoslavije “za izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njihovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru”, čime je postao zadnji pojedinac koji je dobio to priznanje.  Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a, komentirao je postavljanje spomenika Milanu Tepiću u Beogradu. – Otkrivanje spomenika u Beogradu, u nazočnosti dvojice ministara srbijanske vlade, majoru Jugoslavenske narodne armije Milanu Tepiću, koji je prije 26 godina u Bjelovaru uništio vojno skladište i pritom ubio jedanaest hrvatskih branitelja i sebe, nedvosmislena je poruka da se Srbija poistovjećuje s vojnom agresijom na Hrvatsku početkom 1990-ih godina.

Možda će nakon današnjeg neizravnog, ali vrlo simboličkog priznanja agresije Jugoslavenske narodne armije i Srbije na Hrvatsku biti lakše graditi normalne susjedske odnose. Od istine se ne može pobjeći. A istina o agresiji zapisana je i u prijedlogu zakona o hrvatskim braniteljima. Suočavanje s istinom važno je u međudržavnim odnosima – rekao je Miro Kovač.

facebook komentari

Nastavi čitati